loader
Foto

Galerie foto

Cântecele românilor răsună sâmbătă la „Popasuri folclorice”

Vă aşteptăm şi sâmbăta aceasta, de la ora 13:00, cu muzică populară şi voie bună la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

Editia este disponibila online pe TVR+.

Dintre zidurile Cetăţii Devei, cântecele românilor răsună peste Carpaţi. Poartă cu ele povestea acelor locuri încărcate de istorie, de legende şi tradiţii.

Un puternic sentiment naţional ne-a cuprins şi am păşit în cetate cu smerenie şi respect faţă de un neam cu puternică vocaţie de creator.

Ca un străjer devotat, Cetatea Devei păzeşte ţinutul Hunedoarei de sute de ani. O priveam cu toţii de jos şi îi admiram măreţia şi eram parcă împietriţi de frumuseţea tricolorului ce flutura falnic pe zidurile cetăţii.

(w882) Popasuri f

Aceasta este una dintre imaginile pe care telespectatorii o vor vedea în ediţia de sâmbătă a emisiunii „Popasuri folclorice”.

Am fost de multe ori în ţinutul Hunedoarei şi de fiecare dată a reuşit să ne surprindă prin bogăţia lui. Şi de data acesta alături de Miruna Ionescu, gazda emisiunii, am descoperit noi orizonturi de frumuseţe, pe care privindu-le ne-am dat seama că în această zonă a ţării, Dumnezeu a făcut o conlucrare perfectă între om şi natură.

(w882) Mariana An

Mariana Anghel ne-a fost ghid - o voce unică în peisajul cântecului popular ardelenesc, un artist de excepţie, un om de o calitate morală ireproşabilă.

Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 13:00, vă invităm să urmăriţi un popas folcloric de neuitat în ţinul Hunedoarei. Producător - Maria Tănase Marin

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


4:30 Mizerabilii (R)

Film * Mizerabilii (Les miserables-Regatul Unit, 2018)

*Episoadele 3 si 4 (din 8)

Regia: Tom Shankland

Cu: Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Josh O'Connor, Olivia Colman

* Dramă

*

Redactor Corina Feleagă

(Reluare)

6:00 Levintza prezintă (R)

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

(Reluare)
 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2