loader
Foto

Belmondo, starul de miercuri seară, la Telecinemateca

TVR 2 continuă difuzarea celor mai cunoscute filme cu actorul Jean-Paul Belmondo, iar pe 29 septembrie, de la ora 20:10, ați urmărit comedia „Animalul” („L’Animal”) din 1977, regizat de Claude Zidi.

 

Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) este un cascador curajos, fermecător, plin de talent, dar ghinionist. Pe platourile de filmare, toate cascadoriile lui sunt dezastruoase. Nimeni nu mai vrea să lucreze cu el, iar logodnica şi partenera sa, frumoasa Jane (Raquel Welch), vrea să-l părăsească, mai ales că are un pretendent bogat. Dar apariţia celebrului actor Bruno Ferrari îi oferă lui Mike prilejul să demonstreze ce poate cu adevărat şi s-o recucerească pe Jane.

Pentru că Bruno e incapabil să joace în scene riscante, el are nevoie de un cascador, o dublură care să conducă maşina, să zboare cu avionul sau să se arunce în gol pe scări. Mike seamană izbitor cu Bruno, iar realizatorii, oricât de supăraţi, sunt nevoiţi să-l angajeze.

Jean-Paul Belmondo – actorul principal al peliculei – este văzut drept unul dintre actorii proeminenţi ai Noului Val din Franţa anilor 60. De-a lungul carierei sale, el a jucat în multe filme regizate de Jean-Luc Godard, cel care l-a şi „introdus” pe scena cinematografică franceză.  În 1986 Belmondo a fost numit Officier al Ordre national du Mérite, iar în 1991, statul francez i-a oferit distincţia de Officier al Légion d'honneur, promovat ulterior (2007) la gradul de Commandeur.

„L’Animal” este considerată una dintre cele mai bune comedii în care a jucat Belmondo. Este singura peliculă care i-a oferit şansa de combina calităţile „eroului” cu cele ale „bufonului”. „L’Animal” a fost cel mai popular film al anului 1977 în Franţa.

Alături de Belmondo, în film mai joacă Raquel Welch, un simbol al cinematografiei anilor 60-70, care a mai jucat în filme ca „Bedazzled” (1967), „Bandolero!” (1968), „100 Rifles” (1969) sau „Myra Breckinridge” (1970).

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

publicat: duminică, 19 mai 2024

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 am avut întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

Cassian Maria Spiridon: „Poezia este emoţie pură. Este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul” | VIDEO

În emisiunea „Mic dejun cu un campion”  din acest weekend, Daniela Zeca Buzura l-a avut invitat pe Cassian Maria Spiridon - poet, eseist, critic ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

 

#tvr2