loader
Foto

Galerie foto

Alain Delon e „Poliţistul” de miercuri seară

Telecinemateca a difuzat pe 11 noiembrie, de la ora 20:10 „Un flic”, ultimul film al regizorului Jean-Pierre Melville.

 

..Poliţistul" este un thriller în care Alain Delon interpretează rolul detectivului Edouard Coleman. El îşi petrece zilele şi nopţile vânând diverse soiuri de delincvenţi, în anchete complexe. În acelaşi oraş, Simon e patronul unui club de noapte şi, împreună cu acoliţii săi, pune la cale spargeri la bănci, riscând consecinţe tragice. Cei doi bărbaţi nu sunt doar în tabere diferite, ci mai şi rivalizează pentru afecţiunea frumoasei Cathy, interpretată de Catherine Deneuve. Inevitabila confruntare se profilează la orizont, atât pe tărâm legal, cât şi pe cel al amorului.

Realizat în 1972, lungmetrajul adună câteva dintre cele mai mari nume ale cinematografiei franceze din anii ‘70.  Este vorba de celebrul regizor Jean-Pierre Melville, care a ales că pună punct unei cariere de aproape 30 de ani cu un film în care a adunat mari actori precum Alain Delon, Catherine Deneuve, Richard Crenna.

Melville s-a remarcat pentru stilul minimalist, tragic şi noir în care a regizat filme ca „Le Doulos” (1962), „Le Samouraï” (1967) sau „Le Cercle rouge” (1969).  El a fost printre primii regizori francezi care filmau în locaţiile reale şi şi-a construit un propriu studio, pentru a evita compromisurile caselor de producţie. El a avut o influenţă majoră asupra Noului Val,  Jean-Luc Godard considerându-l naşul acestei mişcări.

Alain Delon – care-l interpretează pe detectivul Edouard Coleman – a avut o relaţie profesională strânsă cu regizorul francez, fiind chiar descris ca întruparea actorului mellvian. Alain Delon este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi; a câştigat Ursul de Aur de Onoare din partea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi a fost numit  Officier al Ordre national du Mérite (1995) şi Chevalier al Légion d'honneur (1991).

Catherine Deneuve a jucat în 120 de filme şi este una dintre puţinele actriţe din Franţa incluse în Hall of Fame, la Hollywood. Nominalizată de 13 ori la premiile Cesar, a primit premiul pentru Cea mai Bună Actriţă pentru interpretările sale din „The Last Metro” (1980) şi „Indochina” (1992).

 

3:05 Cărările iubirii (R)

Film * Cărările iubirii (Love's unfolding dream-SUA, 2007)

Regia: Harvey Frost

Cu: Scout Taylor-Compton, Erin Cottrell, Patrick Lewis

*Dramă

Redactor: Anca Radu

(Reluare)

4:30 Mizerabilii (R)

Film * Mizerabilii (Les miserables-Regatul Unit, 2018)

*Episoadele 3 si 4 (din 8)

Regia: Tom Shankland

Cu: Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Josh O'Connor, Olivia Colman

* Dramă

*

Redactor Corina Feleagă

(Reluare)
 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2