loader
Foto

Galerie foto

„360°-Géo” aduce noi poveşti din Brazilia şi Portugalia

Miercuri şi joi, de la ora 19:00, am urmărit la TVR 2 două documentare despre despre comunităţile din delta Amazonului şi din micul oraş portughez Figueira da Foz.

 

Rosa Amelia (miercuri, 2 decembrie, ora 19:00)

Portugalia nu a fost cruţată de criza financiară mondială; ţara a fost în pragul falimentului. Dar Rosa Amelia nu s-a dat bătută... În vârstă de 66 de ani, ea este vedeta pescarilor din Figueira da Foz, un orăşel de la Oceanul Atlantic. Ziua, vinde peşte în standul ei din piaţă, iar seara găteşte şi serveşte clienţii în restaurantul ei legendar de la gura râului Mondego. În unele zile, munceşte şi 20 de ore.

Datorită voinţei de fier, optimismului incurabil şi cântecelor de fado Rosa a devenit celebră până la Lisabona. (Rosa Amelia, Franţa-Germania, 2013)


Brazilia-Patrula bivolilor (joi, 3 decembrie, ora 19:00)

În vasta deltă a fluviului Amazon, poliţia locală se deplasează călare pe... bivoli. Locuitorii de pe Marajo, insulă braziliană aflată în estuarul Amazonului, folosesc o metodă mai neobişnuită pentru a traversa pădurile de mangrove: călare pe bivoli de Asia, impozanţi şi paşnici rumegători cu o greutate de peste jumătate de tonă.

Conform unei legende locale, în anul 1920, un vas a naufragiat în apropierea coastei. O parte din încărcătura sa-bovine-a ajuns pe ţărm şi au proliferat în asemenea măsură încât acum efectivul lor numără 500.000 de capete. (Des buffles en patrouille, Franţa-Germania, 2007)

 

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2