loader
Foto

Trei mari actori într-unul dintre cele mai premiate filme: „Jean de Florette”

În regia lui Claude Berri, cu Gerard Depardieu, Yves Montand şi Daniel Auteuil în rolurile principale, producţia franceză s-a difuzat miercuri, 16 februarie, de la ora 20:10, la TVR 2.

 

Doi fermieri din Provence fac tot posibilul să distrugă fericirea unui orăşean întors la ţară pentru a-şi lucra pământul. Orăşeanul în cauză este Jean de Florette, agent al fiscului, care, împreună cu familia lui, speră să înceapă o nouă viaţă în mijlocul naturii, să-şi cultive pământul şi să crească iepuri. Dar vecinii lui au alte idei. Pentru că nu reuşesc să-i cumpere terenul, ei astupă izvorul de pe moşia omului şi aşteaptă ca seceta să-i vină de hac.

Acesta este, pe scurt, subiectul filmului Jean de Florette (Jean de Florette - Franţa, 1986) difuzat de TVR 2 miercuri, 16 februarie, de la ora 20:10. În regia lui Claude Berri, cu Gerard Depardieu, Yves Montand şi Daniel Auteuil în rolurile principale, producţia franceză a fost recompensată cu 4 premii BAFTA 1988, pentru: cel mai bun film, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun actor într-un rol secundar (Daniel Auteuil). *Premiul Cesar 1987 - Daniel Auteuil.

Filmul francez din 1986 regizat de Claude Berri are la bază romanul semnat de Marcel Pagnol şi ne introduce în mediul rural din Provence.

Jucat de trei dintre cei mai importanți actori ai Franței – Gérard Depardieu, Daniel Auteuil, care a câștigat un premiu BAFTA pentru interpretarea sa și Yves Montand într-unul dintre ultimele sale roluri, „Jean de Florette” s-a filmat în paralel cu filmul „Manon des Sources”, pe o perioadă de șapte luni şi la acea vreme, a fost considerat cel mai scump film francez realizat vreodată. „Jean de Florette” a fost un mare succes comercial și de critică, atât pe plan intern, cât și internațional, și a fost nominalizat la opt premii César și zece BAFTA. Succesul celor două filme a contribuit la promovarea Provence-ului ca destinație turistică.

sursa foto: imdb.com

13:00 Codin -România, 1963

Film* Codin -România, 1963

Regia: Henri Colpi

Cu: Alexandru Virgil Platon, Răzvan Petrescu, Françoise Brion

*Premiul pentru cel mai bun scenariu (semnat de Yves Jamiaque şi Dumitru Carabăţ) la Festivalul de Film de la Cannes 1963

*Dramă, ecranizare a romanului omonim de Panait Istrati. Venit în 1900 cu mama sa în Comorofca, mahala rău-famată a Brăilei, micul Adrian Zografi îl cunoaşte pe Codin, o matahală care a înspăimântat întreg cartierul după ce a făcut puşcărie pentru omucidere, dar căruia epidemia de holeră îi va revela forţa morală. Prin ochii bătăuşului, copilul descoperă nedreptăţile sociale şi economice din perspectiva unui adult, într-o lume pestriţă şi înclinată către violenţă.

15:00 Drag de România mea!

Sezon Nou

*Invitati: Daria si Raris Crisan, Ionut Fulea, Luminita Anghel si Ovidiu Komornyik

Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2