loader
Foto

Serialul fenomen „Doctor Quinn” – la TVR 2

Producția, cu 4 premii Primetime Emmy care i-a adus frumoasei actriţe Jane Seymour un Glob de Aur, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 16.00.

 

„Doctor Quinn”, unul dintre cele mai faimoase şi îndrăgite seriale western poate fi urmărit de la ora 16.00, dar şi în reluare, de la ora 23.00.

Iniţial, reţeaua CBS a realizat şi lansat doar un episod pilot pentru a „testa” interesul publicului pentru o astfel de producţie, iar rezultatele au fost peste aşteptări. „Doctor Quinn” a fost un succes fulminant încă de la acest prim episod, astfel încât producătorii au decis continuarea sa. Aşa se face că au fost realizate 150 de episoade, pe parcursul a şase sezoane. Curând după lansare, succesul şi popularitatea serialului a depăşit graniţele SUA, ajungând în peste 100 de ţări în care a rulat. În momentul în care s-a anunţat întreruperea serialului, protestele fanilor au fost atât de vehemente, încât producătorii s-au văzut forţaţi să continue acţiunea. Soluţia lor de compromis a fost să realizeze alte două filme care au continuat aventurile lui „Doctor Quinn”.

TVR 2 difuzează atât cele 150 de episoade ale „Doctor Quinn”, cât şi cele două filme care continuă acţiunea eroilor din serial.

(w882)

Dacă de regulă o carte stă la baza unei producţii cinematografice sau de televiziune, în cazul de faţă a fost exact invers. Succesul extraordinar la public înregistrat de serialul fenomen „Doctor Quinn” a determinat apariţia mai multor cărţi cu aventurile personajelor din serial. Interesul major poate fi explicat şi prin faptul că, chiar dacă acţiunea se petrece la jumătatea anilor 1800, subiectele sunt cât se poate de actuale şi astăzi: rasism, bigotism, medicină alternativă, migraţie – toate desfăşurate pe fundalul luptei unei femei pentru a se afirma într-o lume a bărbaţilor.

Serialul creat de Beth Sullivan rămâne unul de referinţă nu doar prin problemele actuale, ci şi pentru  mesajele sale optimiste – pentru că în „Doctor Quinn” compasiunea, generozitatea, întrajutorarea şi curajul eroilor sunt principalele arme în lupta cu problemele apărute.

Protagoniştii aleşi au şi ei o contribuţie importantă la succesul serialului: Jane Seymour şi Joe Lando, actorii care dau viaţă personajelor  Dr. Michaela Quinn şi Byron Sully, formând unul dintre cele mai faimoase cupluri de pe micul ecran.

Dincolo de palmaresul impresionant, cu 20 de trofee dintre care 4 premii Primetime Emmy şi alte 44 de nominalizări (conform IMDB), serialul „Doctor Quinn” i-a adus lui Jane Seymour un Glob de Aur (în 1996), în timp ce Joe Lando a fost numit „unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi din lume” (de revista People, în 1993).

(w882)

Doctor Quinn (DR. QUINN, MEDICINE WOMAN – SUA, 1993-1998)
Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey
În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela – poreclită "Dr. Mike" - e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur.

 

20:00 Clara -România, 2023

Film* Clara -România, 2023

Regia: Sabin Dorohoi

Cu: Olga Török, Ovidiu Crișan, Elina Leitl, Luca Puia

*Premiul Publicului la Cottbus International Film Festival 2023 (Germania)

*Şase nominalizări la premiile Gopo-inclusiv pentru rol principal feminin (Olga Török)

*Dramă. Clara e o mamă singură care lucrează în străinătate, asemeni milioanelor de românce care muncesc departe de familie. Are grijă de o fetiță de 6 ani, de care s-a atașat foarte mult, lucrând la o familie din Ulm, un oraș german de pe malurile Dunării. În contextul migrației economice, a fost nevoită să-și părăsească băiatul de 12 ani, care e acum în grija bunicului. Cei doi locuiesc într-un sat românesc, aflat tot pe malurile Dunării. Dezamăgit și simţindu-se abandonat de mama sa, băiatul fuge de acasă, într-o încercare copilărească de a ajunge la Clara: pleacă cu o barcă pe Dunăre. Clara trebuie să se întoarcă acasă şi să-şi conștientizeze răspunderea pentru acțiunile fiului ei. Când se întoarce în România, băiatul este deja în siguranță, la spital, dar sentimentele lui față de ea s-au schimbat mult.

Într-o lume sumbră, cu bătrâni și copii lăsați în urmă, fără șanse reale de a-și asigura un trai decent, Clara se luptă să repare relația cu fiul ei. E sfâșiată între dragostea pentru propriul copil și sentimentele materne pentru fetița pe care o îngrijește în Germania.

21:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016) PREMIERA

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

* Ep.27: Taman Ujung-Indonezia

Construite între 1912 şi 1921, grădinile plutitoare de la Taman Ujung sunt opera regelui Anak Agung, ultimul care a guvernat regiunea din estul insulei Bali.

La acea vreme, Indonezia era posesorat olandez, dar regii din provincii exercitau un control local. Locul a fost ales cu multă atenţie pentru a beneficia de prezenţa apelor sacre. Regele avea datoria de a transmite poporului său valori spirituale, şi concepţia acestei grădini ilustrează din plin acest proces.

 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2