loader
Foto

Scarlett Johansson și Colin Firth în „Fata cu cercel de perlă”

Filmul „Fata cu cercel de perlă” s-a difuzat sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20.10 la TVR2 și pe TVR+.

 

Sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20:10 TVR2 prezintă „Fata cu cercel de perlă” (Girl with a Pearl Earring, 2003). Este o romantică dramă biografică, în regia lui Peter Webber. Realizat în aceeaşi cheie de lumină şi culoare precum picturile semnate de Johannes Vermeer, „Fata cu cercel de perlă” este o adaptare după romanul cu acelaşi nume al lui Tracy Chevalier şi spune povestea care a condus la realizarea picturii „Fata cu cercel de perlă” a maestrului olandez din secolul al XVII-lea.

Iubit de critici, filmul a primit 3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări Academia Europeană de Film.

(w500)

Griet, o fată de 16 ani dintr-o familie foarte săracă, e trimisă de părinţi să lucreze ca servitoare în casa din Delft a pictorului Johannes Vermeer. Deşi persecutată de soţia şi fiica acestuia, Griet e muncitoare şi cuminte, aşa că i se permite să facă curăţenie şi în atelierul lui Vermeer, unde puţini au voie să intre. Fascinată de culori, de lumină şi de tablourile maestrului, fata învaţă să-i amestece vopselele şi descoperă o lume extraordinară, pe care nu şi-o imaginase vreodată. La rândul lui, Vermeer este irezistibil atras de tânăra servitoare şi de uimitoarea ei sensibilitate artistică. Înainte ca inevitabilul scandal conjugal să se producă, Griet acceptă să-i fie model, iar rezultatul este unul dintre cele mai celebre şi mai fascinante tablouri din istoria picturii: „Fata cu cercel de perlă”.

Fata cu cercel de perlă e una dintre cele mai speciale şi interesante ecranizări, în care, evident, ne vom bucura de costume şi decoruri superbe şi vom plonja, alături de un regizor-stilist, Peter Webber. Ne vom bucura şi de o muzică foarte bună, o scenografie spectaculoasă şi un cadru de pictură. Există mari, mari actori, roluri şi situaţii speciale care ne fac să ne gândim la cinema-ul care promovează poveşti şi destine interesante”, consideră regizorul Laurenţiu Damian.

(w882)

***

Mai multe despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2