ROMÂNIA INEDITĂ. În lumea antreprenorilor - “Creatoarea de zâmbete”
vineri, 17 iulie 2020
"Crede în tine, îndrăznește să visezi, râzi cât poți de mult, iubește!"  
zambete

Sunt sigură că acest motto v-a mers direct la suflet! Și mie, trebuie să recunosc! Cuvinte puține, însă pline de adevăr. Idealuri mari și o stare de bine profundă. Ce ne-am putea dori mai mult? Atunci când credem ferm în tot ceea ce ne alcătuiește, lucrurile se mișcă în armonie. Binele ne este partener, iar adevărul, tainic și profund sfătuitor.

Motto-ul de mai sus îi aparține unei persoane care crede în puterea lucrurilor săvârșite cu dragoste. Si în creații menite să aducă zâmbet senin pe buze și în inimi. Așa că astăzi am ales să vă povestesc despre ea: o femeie visătoare, veselă, copilăroasă, îndrăgostită de natură, de tradiții și de culori. Este soție, mamă și o tânără antreprenoare ce crede cu tărie în vocea inimii.

(w640) 2 Mihaela

Numele ei este Mihaela Popescu și face parte din lumea acelor artizani îndrăgostiți de tot ceea ce ne-a lăsat moștenire tradiția noastră românească. Născută în București, a avut bucuria de a-și petrece copilăria timpurie în casa bunicilor paterni, într-un sat de poveste aflat la granița județului Vâlcea cu Olt.

Mihaela Popescu: “Bunica, ajutată de frumusețea satului, a oamenilor și a tradițiilor locale, a sădit în mine dragostea pentru culori, țesături, pânze și tradiții. Însă iubirea mea pentru ac și ață a început să încolțească în momentul în care am descoperit planșele “Să Țesem Frumos” - aș fi putut sta ore întregi realizând noi și noi modele... Apoi, am început să cos diverse modele de semne de carte și felicitări pe carton dur, perforat de tatăl meu.

(w640) totul va f

Mi-am dorit să învăț să brodez pe pânză, așa că am apelat din nou la ajutorul tatălui meu. El îmi creiona modelele, iar eu le umpleam de culoare prin diverse tehnici de broderie învățate de la mama și / sau bunica mea. Ușor-ușor am învățat să cos pe etamină diverse motive tradiționale în cadrul Atelierului pentru Fete din cadrul școlii generale pe care am urmat-o.”

Jurnalist Valentina Băințan: Iată că dorința de a crea sălășluia în inima ta încă din copilărie. Însă de atunci si până la maturitate lucrurile s-au mai schimbat, situațiile de viață în care ai fost direct implicată te-au modelat și te-au purtat pe alte drumuri. Așa că, sunt curioasă: când a înmugurit în sufletul tău gândul de a realiza produse handmade și de a păși în această lume a antreprenoriatului?

Mihaela Popescu:Cum am ajuns să mă transform într-un "creator de zâmbete"? Foarte simplu. Tot ce am făcut a fost să îmi ascult vocea inimii care, după ce am născut, îmi spunea că tot ce își dorește este să fiu cât mai mult timp aproape de fiul meu.

(w640) grija

După câteva luni de planuri întoarse pe toate părțile, discuții avute mai întâi cu mine și mai apoi cu soțul meu, am ajuns la concluzia că a venit momentul să fac ca unul dintre visurile mele să devină realitate - acela de a pune bazele unui atelier de creații handmade și cadouri personalizate.

Povestea mea este despre fire colorate, ace, pânze, lemn, broderie, oameni care se opresc din goana zilnică și caută lucruri altfel. Am adunat toate aceste ingrediente într-un atelier și brodez de aproape 5 ani obiecte care surprind și aduc bucurii celor din jur.
Stilizez, mă joc cu idei, cu motive, și realizez compoziții decorative moderne, autentice, ancorate în prezent. Toate creațiile sunt realizate manual, cu acul și ața, prin diferite tehnici de broderie cu o bogată tradiție în cultura românească.”

(w640) pandantiv

Jurnalist Valentina Băințan: A existat vreun moment de teamă sau nesiguranță când ai pășit în această zonă a antreprenoriatului?

Mihaela Popescu: “Începutul a fost unul cât se poate de natural și de firesc. Am stat un timp de vorbă cu mine ca să mă asigur că este ceea ce îmi doresc să fac, apoi am discutat cu soțul meu și i-am povestit care este planul meu. Din fericire, m-am bucurat de toată susținerea lui și... am pornit la drum.

A fost un început plin cu de toate, dar dorința mea de a deveni un creator de zâmbete pentru cei ce iubesc și apreciază produsele manufacturate a fost atât de mare încât m-am încăpățânat să găsesc soluții pentru a merge mai departe.”

(w640) Mihaela Po

Jurnalist Valentina Băințan: Și iată că pasul cel mai greu și mai important a fost făcut. Te-ai aruncat cu sufletul deschis înainte. Ai început să creezi, iar bucuria și pasiunea ți-au fost companioni fideli. Creațiile tale sunt caracterizate în primul rând de minuțiozitate și delicatețe. Însă, munca aceasta cu acul și ața sunt solicitante și necesită multă atenție la detaliu. Cum i-ai atras pe oameni către creațiile tale? Cum ai reușit să îți câștigi clienții?

Mihaela Popescu: “Sunt de părere că cel mai eficient mod prin care îți poți atrage clienții este acela de a le câștiga încrederea și respectul. Dar, din punctul meu de vedere, asta nu este tot, pentru că, la fel de important este să știi cum să îi faci să îți rămână apoape, În acest caz, consider că succesul constă în tipul de relație pe care o construiești cu fiecare client în parte.

(w640) cercei

Îmi place să-mi fac clienții să se simtă răsfățați, respectați, ascultați, unici. Este modul meu de a relaționa cu oamenii, iar până acum a funcționat foarte bine.”

Jurnalist Valentina Băințan: Antreprenoriatul este o ramură destul de anevoioasă pentru unii. Pentru că trebuie să duci o muncă susținută în permanență. Să nu renunți, să fii atent la cei din jur și nu în ultimul rând la nevoile lor. Așadar, dragă Mihaela, este greu să fii antreprenor în România?

(w640) rabdare

Mihaela Popescu: “Este destul de greu, dar cu multă răbdare treci și marea - parcă așa se spune, nu? Dacă ar fi totuși să spun ce mi se pare cel mai greu, aș menționa doar atât: tot ce înseamnă interacțiune cu instituțiile statului. Pentru celelalte, din fericire, există oameni foarte bine pregătiți, cu multă imaginație, oameni care te pot ajuta să alegi cea mai bună variantă pentru business-ul tău.”

Jurnalist Valentina Băințan: Cum a fost perioada de izolare pentru tine și care sunt planurile pentru perioada următoare?

Mihaela Popescu: “Pentru mine, perioada de izolare a venit ca o binecuvântare deoarece am avut suficient timp sa-mi pun ordine în gânduri, să-mi fac planuri mărețe, să analizez ceea ce am făcut până acum și să păstrez doar acele părți care s-au dovedit a fi benefice.

(w640) 2totul va

Mă întrebi care sunt planurile pentru perioada următoare? Woow! Sunt multe și frumoase, dar voi dezvălui doar unul care așteaptă de ceva vreme să prindă aripi și să crească: visez la un magazin online care să aducă brandul meu mai aproape de inimile oamenilor. Lucrez de ceva timp la acest proiect, dar va fi lansat în momentul în care voi fi pe deplin mulțumită de rezultat.”

Să vă simțiți inspirați!


Valentina Băințan

EPISODUL 1 - Elza, creatoare de bijuterii cu motive tradiționale

EPISODUL 2 - Îngerii lui Beatrice

EPISODUL 3 - Creatoarea de miresme

EPISODUL 4 - Fata cu flori de hârtie

EPISODUL 5 - Povestitoarea

EPISODUL 6 - A fi sau a nu fi...

EPISODUL 7 - Sub vraja florilor

EPISODUL 8 - Micuța franțuzoaică

EPISODUL 9 - Fata cu părul de aur

EPISODUL 10 - Povestea din spatele cuvintelor

EPISODUL 11- Femei de succes

EPISODUL 12 - Povești pe pânză

EPISODUL 13 - Pasiune și design

 • 20:00
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 21:10
  Mariachi Gringo -SUA, Mexic, 2012 PREMIERĂ
  Film* Regia: Tom Gustafson Cu: Shawn Ashmore, Martha Higareda, Adriana Barazza * Dramă romantică . Deşi trăieşte într-un orăşel din inima Americii, Edward visează să devină mariachi şi, într-o zi, îşi adună curajul să plece în Mexic. La Guadalajara, tânărul caută în zadar o trupă de mariachi căreia să i se alăture, dar găseşte, în schimb, o mare iubire. Redactor: Laura Bălan
 • 23:00
  #NuExistaNuSePoate!
  cu Andreea Marin *O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tanase Regia artistica Aurel Badea Producator tv Diana Pascal O coproductie TVR-A&C Partners
 • 00:00
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 01:10
  Iarna amintirilor
  *Divertisment (Arhiva TVR) *Toamna amintirilor readuce în atenţia publicului marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor. Un program de varietăţi, muzică uşoară şi umor, susţinut cu măiestrie de cântăreţi şi actori consacraţi, care au încântat ani la rând generaţii de telespectatori. Jurnalişti: Adina Toderaşcu,Sorina Soare
 • 02:20
  România…în bucate
  TVR Timişoara * Sarea în bucate Emisiune realizată de TVR Timişoara Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 02:45
  România…în bucate
  TVR Craiova * Tăst Show Emisiune realizată de TVR Craiova Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 03:10
  Telejurnal TVR2
 • 03:45
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:05
  Documentar360°-GEO
  * Kurt-un om printre lupi (Kurt, un homme parmi les loups, Franţa-Germania, 2016) *La Wolf Science Center, din apropierea Vienei, biologul Kurt Kotrschal împreună cu echipa sa încearcă să determine elementele distinctive dintre câine şi lup. Care este mai isteţ ? Ce trăsături specifice unui prădător au dispărut la câine datorită traiului pe lângă om ? La centru sunt aduşi anual pui de lup din toată lumea, care cresc în apropierea cercetătorilor. Realizator: Markus Schmidbauer Redactor: Ştefan Asavei
 • 05:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  Redactor Doina Teodoru Producător Alexandru Munteanu Realizator Lucia Hossu Longin O coproductie TVR-APTR
 • 05:55
  Poate nu ştiai
  Realizator: Călin Petrescu
 • 06:10
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Generaţia Fit
  Redifuzare *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Târgu Mureş * Cooking Show Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 08:00
  Glasul inimii
  Serial *(When calls the heart-SUA, 2014-2019) Sezon 3*Episod 4 Cu: Erin Krakow, Daniel Lissing, Lori Loughlin, Jack Wagner *Dramă , Redactori: Adriana Vulpe, Laura Bălan
 • 08:50
  Teleshopping
 • 09:00
  Teleşcoala
  *Clasa a VIII-a Redifuzare *Limba şi literatura română Producator: Camelia Ivaşcu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 09:30
  Teleşcoala
  *Clasa a VIII-a Redifuzare *Matematică Producator: Camelia Ivaşcu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 10:00
  Documentar360°-GEO
  * Alpiniştii-apărătorii uriaşilor Sequoia din California (En Californie, la mission des grimpeurs d’arbres geants, Franţa-Germania, 2014) *Rick Dirks este unul dintre cei mai buni alpinişti din California. El escaladează cu o viteză şi o uşurinţă uluitoare imenşi arbori sequoia, până la înălţimi de peste 100 de metri. Uneori, îşi petrece nopţile la înălţime, legat în corzi în sacul de dormit. Pe lângă îngrijirea şi curăţarea efectivă a giganticilor arbori, el instalează diverse instrumente de măsură şi culege conuri şi seminţe de la înălţimi ameţitoare fiindcă, pentru a li se asigura perenitatea, arborii de sequoia sunt cultivaţi. Şi culmea, în California, încă sunt tăiaţi pentru lemnul lor ! Realizator: Gordian Arneth Redactor: Delia Clonaru
 • 11:00
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 12:00
  Telejurnal TVR2
  *Sport*Meteo Transmisiune directă Translator mimico-gestual Lena Dermengiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 12:40
  Teleshopping
 • 13:00
  Cultura minorităţilor
  *Maghiara de pe doi Redifuzare * In memoriam Visky Árpád Redactor: Szilágyi Ildikó *Cadrane solare Sălaj Redactor: Miholcsa Gyula Producător: Kacsó Edith
 • 13:30
  Natură şi aventură
  Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş (TVR Cluj-Napoca)
 • 14:00
  Documentar360°-GEO
  *Marsilia-plonjon în sălbaticele Calanques (Marseille-plongeon de haut vol dans les Calanques, Franţa-Germania, 2016) Redifuzare De pe înălţimile ameţitoare ale maiestuoaselor şi sălbaticelor golfuri din apropierea Marsiliei, săritori în apă caută adrenalina şi sentimentul libertăţii. Realizator: Jean-Baptiste Mathieu Redactor: Delia Clonaru
 • 15:00
  Teleşcoala
  *Clasa a XII-a Redifuzare *Geografie Producator: Camelia Ivaşcu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 16:00
  România…în bucate
  Redifuzare TVR Iaşi * Descriptio Moldaviae * Zamă de pichioci şi păstrăv cu buruieni-Bicaz Chei, jud. Neamţ Emisiune realizată de TVR Iaşi Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 16:30
  Handbal feminin
  *Liga Florilor*etapa 8 * SCM Râmnicu Vălcea-Dunarea Braila Producător Daniela Enachescu Comentator Dragos Bocanaciu şi Dragos Cojocaru Transmisiune directă
 • 18:00
  #NuExistaNuSePoate!
  Redifuzare cu Andreea Marin *O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tanase Regia artistica Aurel Badea Producator tv Diana Pascal O coproductie TVR-A&C Partners
 • 19:00
  Telejurnal TVR2
  Transmisiune directă
 • 19:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 20:00
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 21:10
  Dragoste mincinoasă
  Film *(Washed away-Canada, 2017) Regia: Jeff Beesley Cu: Emmanuelle Vaugier, Cameron Bancroft, Michael Sirow *Thriller . Deşi a trecut cu greu peste dispariţia soţului ei, înecat în timpul unei expediţii de rafting, Gabrielle se consolează cu prezenţa fiicei ei adolescente. Câteva luni mai târziu, însă, femeia îl zăreşte fugitiv în mijlocul unei mulţimi în San Francisco şi în mintea ei se strecoară bănuiala că ar putea fi victima unei înscenări. Redactor: Lăcrămioara Stan
 • 22:45
  #NuExistaNuSePoate!
  cu Andreea Marin *O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tanase Regia artistica Aurel Badea Producator tv Diana Pascal O coproductie TVR-A&C Partners
 • 23:45
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:45
  Mariachi Gringo -SUA, Mexic, 2012
  Film * Regia: Tom Gustafson Cu: Shawn Ashmore, Martha Higareda, Adriana Barazza * * Dramă romantică . Redactor: Laura Bălan
 • 02:40
  România…în bucate
  TVR Târgu Mureş * Cooking Show Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 03:10
  Telejurnal TVR2
 • 03:45
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:05
  Documentar360°-GEO
  * Alpiniştii-apărătorii uriaşilor Sequoia din California (En Californie, la mission des grimpeurs d’arbres geants, Franţa-Germania, 2014) *Rick Dirks este unul dintre cei mai buni alpinişti din California. El escaladează cu o viteză şi o uşurinţă uluitoare imenşi arbori sequoia, până la înălţimi de peste 100 de metri. Uneori, îşi petrece nopţile la înălţime, legat în corzi în sacul de dormit. Pe lângă îngrijirea şi curăţarea efectivă a giganticilor arbori, el instalează diverse instrumente de măsură şi culege conuri şi seminţe de la înălţimi ameţitoare fiindcă, pentru a li se asigura perenitatea, arborii de sequoia sunt cultivaţi. Şi culmea, în California, încă sunt tăiaţi pentru lemnul lor ! Realizator: Gordian Arneth Redactor: Delia Clonaru
 • 05:00
  FILLER
  călătorie iarnă (din mapa de rezerve)
 • 05:05
  Reteaua de idoli
  Realizator Irina Pacurariu