loader

RECOMANDĂRI Logo

0:40 Mic dejun cu un campion

Invitat: Gabriela Adamesteanu

„Mic dejun cu un campion” este o emisiune culturală românească, difuzată de mai bine de 10 ani la TVR2, care îsi propune să aducă în prim-plan personalităti remarcabile din diverse domenii. Moderată de Daniela Zeca Buzura, emisiunea are loc într-un cadru relaxat, unde invitatii îsi împărtăsesc povestile de viată, succesele, dar șsi provocările întâmpinate.

Cu un ton prietenos si uneori ironic, emisiunea explorează teme legate de performantă, cultură, educatie si valori morale. De-a lungul anilor, „Mic dejun cu un campion” a fost apreciată pentru profunzimea interviurilor si pentru atmosfera intimă care permite invitatilor să se deschidă si să ofere perspective autentice asupra vietii lor.

Invitatata editiei 5 din sezonului 21 este scriitoarea, jurnalista șsi traducătoarea română Gabriela Adamesteanu. Fost redactor-șsef al revistei de analiză politică șsi culturală ,,22” șsi al suplimentului Bucurestiul cultural.

Moderator șsi producător: Daniela Zeca Buzura

(Reluare)

1:35 Istorii de bun gust

*Cel care a dorit „Cartoful” în Transilvania a fost Baronul Samuel von Brukenthal. La vremea aceea, a avut multe probleme, deoarece „Cartoful” era privit cu ostilitate șsi considerat toxic pentru umanitate. Multe șsi lungi au fost discutiile cu prietenul său, farmacistul francez Antoine Parmentier, cel care a descoperit această minunată plantă apreciată în Europa doar pentru calitătile sale ornamentale, pentru florile frumoase si delicate, care plăceau foarte mult doamnelor din înalta societate a curtii regale din Franta. La Palatul de vara din Avrig vom afla multe din tainele sasilor, felul in care traiau, cum au fost aclimatizate plante exotice, dar si proiectele culturale care duc mai departe aceasta traditie.

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)

 

#tvr2