Duminică, la „Pescar hoinar”, de la ora 12.00, la TVR 2 şi TVR+, Eugen Roibu şi Victor Ţăruş au prezintat cele mai bune preparate din peşte, de la cei mai buni bucătari-pescari.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.
În ediţia de duminică, 26 octombrie, de la ora 12.00, pescarii hoinari vor fi mai puţin pescari şi mai mult hoinari pentru că între partidele de pescuit la răpitori au răspuns invitaţiei la un eveniment aparte – Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării, organizat de A.N.T.R.E.C. Tulcea la Crişan, pe braţul Sulina.
Evenimentul, ajuns la a doua ediţie, a devenit deja un festival al tradițiilor și obiceiurilor folclorice și culturale ale locuitorilor Deltei,
Au fost chemaţi să se bucure alături de turişti şi localnici de tradiţia gastronomică şi arta culinară a comunităţilor din Delta Dunării, dar şi pentru a cunoaşte nemijlocit obiceiuri folclorice, artistice, culturale ale etniilor conlocuitoare în acest spaţiu mirific, unic în Europa, considerat a treia zonă din lume ca biodiversitate,
Despre mâncare, aşa cum era de aşteptat, peştele a fost elementul principal pentru fiecare bucătar prezent la Festival, indiferent de preparat: borş, frigărui, chifteluţe, drob, roşii umplute, dovlecei umpluţi, ardei umpluţi, cartofi umpluţi, saramură, ruladă, turte, sărmăluţe (în foi de viţă sau de varză), plăcinte, pizza cu peşte, icre, tocăniţă din peşte, pastă de peşte şi multe, multe alte feluri minunate...
Vă invităm, aşadar, să învaţaţi, alături de pescarii hoinari, reţete inedite, preparate deosebite din peşte şi să vă bucuraţi de cântecele şi dansurile tradiţionale din acest creuzet unic al seminţiilor dobrogene.
***
Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!