loader
Foto

Galerie foto

„Preţul trădării”, noul serial coreean de la TVR 2

Aflăm fascinanta şi surprinzătoarea poveste a Prinţesei Jungmyung din dinastia Joseon în cele 50 de episoade ale serialului pe care TVR 2 îl difuzează în premieră începând cu 21 martie.

 

Noul serial coreean - PREŢUL TRĂDĂRII (HWAJUNG/Splendid Politics – Coreea de Sud, 2015) – va avea acelaşi spaţiu destinat serialelor la TVR 2: luni-vineri, ora 17.40.

Serialul va fi difuzat din 21 martie, imediat după terminarea actualului serial - Destinul printesei Printesei OK-Nyeo, primit foarte bine de telespectatorii TVR 2. De altfel, povestea Prinţesei OK-Nyeo a înregistrat audienţe foarte bune pentru postul TVR 2, telespectatorii solicitând continuarea difuzării acestui gen de producţii.

(w882)

Regizorul Kim Sang-ho clarifică încă de la început mesajul noului serial coreean pe care TVR 2 îl va difuza: „Titlul este ironic. PREŢUL TRĂDĂRII/Splendid Politics ne spune povestea întunecată şi tumultuoasă a politicii duse de dinastia Joseon, explorează pasiunea imensă a omului pentru putere. Aspectul interesant al acestei drame este că dezbate ce fel de lider ar trebui să fie regele şi ce tip de persoană ar trebui să fie implicată în politica unui stat."

(w882)

Povestea serialului PREŢUL TRĂDĂRII

(w882)

Coreea, secolul XVII, în timpul dinastiei Joseon. Prinţesa Jungmyung este singura fiică a regelui Seonjo şi a reginei Inmok. La moartea regelui, fiul nelegitim al acestuia, Gwanghae, dă o lovitură de stat ca să pună mâna pe tron şi face totul pentru a scăpa de cei care-i stau în cale: îl ucide pe prinţul moştenitor legitim şi o exilează pe regină. Ştiind că viaţa fiicei ei este în primejdie, regina încearcă s-o trimită într-un loc sigur, dar asasinii sunt pe urmele ei. Barca pe care se află copila şi dădaca ei ia foc, dar mica prinţesă reuşeşte să supravieţuiască şi ajunge în Japonia, pe o corabie de negustori.

(w882)

Jungmyung creşte printre oamenii de rând, dându-se drept băiat ca să se poată angaja într-o mină de sulf, apoi ajunge negustor ambulant în Dejima, oraş vestit pentru schimburile comerciale cu Coreea. Visul ei arzător este să se întoarcă acasă şi să se răzbune pe omul care i-a nimicit familia. Cu ajutorul lui Hong Joo-won, care face parte dintr-o delegaţie venită din Coreea în Japonia, reuşeşte să se întoarcă în ţara ei natală şi să se angajeze la un birou ministerial – tot deghizată în bărbat, fără a-şi dezvălui încă identitatea. De ea se îndrăgosteşte nu doar Joo-won, ci şi prietenul cel mai bun al acestuia, fiul unei bogate familii de nobili.

(w882)

Între timp, Gwanghae, regele uzurpator, a fost detronat după 10 ani de domnie şi, în urma unei revolte, pe tronul dinastiei Joseon a urcat regele Injo. Paranoic şi temându-se pentru poziţia sa, acesta află că prinţesa Jungmyung e încă în viaţă şi încearcă şi el s-o elimine. Misiunea tinerei Jungmyung devine tot mai complicată, ea încercând să-şi recapete statutul la curtea regală, riscând în permanenţă să-şi piardă viaţa în jocurile periculoase ale puterii.

 

4:00 Duminica filmului românesc (R)

Întoarcere la dragostea dintâi -România, 1981

Regia: Mircea Mureşan

Cu: Rodica Mureşan, Radu Beligan, Ioana Bulcă

*Dramă.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

5:45 Ferma (R)

Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!...

Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu

(Reluare)
 
Mircea Cantor, cel mai premiat artist român contemporan, la „Rețeaua de Idoli”

Invitatul Irinei Păcurariu la „Rețeaua de Idoli” luni, 25 noiembrie, de la ora 21:00, la TVR 2, este și primul artist român care creează genți ...

Freÿr, o comoară belgiană

Freÿr, o comoară belgiană

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Stânci ameţitoare, un râu care sculptează valea, totul înconjurat de o pădure vastă. Iar în centrul acestui peisaj pitoresc ni se dezvăluie ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...

 

#tvr2