loader
Foto

Galerie foto

Povestea Pustnicului Onufrie, marți, la "Destine ca-n filme"

Marți, 27 mai, de la ora 20.10, aţi putut afla noi povești de viață, alături de Iuliana Marciuc, la TVR 2 și online pe tvrplus.ro.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Dragii noștri prieteni, iată cu ce povești v-aţi putut întâlni în ediția din această săptămână la "Destine ca-n filme":

* Pustnicul Onufrie

25 de ani a fost ieromonah la Mănăstirea Cernica, însă a plecat de acolo pentru că ștrandul era foarte aproape și se simțea ispitit. După lungi peregrinări, părintele Onufrie a găsit un refugiu părăsit, loc unde el a stat doi ani.

Într-o zi, refugiul a luat foc de la o candela aprinsă, pustnicul rămânând doar cu haina de pe el. După două săptămâni  a găsit locul din Masivul Postavarul, unde trăiește și acum, de peste 20 ani.

Credincioșii vin la el pentru un sfat sau o alinare, îi mai aduc lumânări și ceva de mâncare, însă foarte rar, pentru că nu se poate ajunge ușor la el. Toamna, drumul este anevoios, iarna, aproape imposibil.

În rest, pustnicul se mulțumește cu ceaiuri, ciuperci, zmeură și măceșe adunate din timpul verii. Stă retras, în chilia sa din pustietate, unde se roagă neîncetat pentru binele tuturor.

* Howard Dell

Nu a luat niciodată cursuri de actorie, însă a câștigat  rolul detectivului Troy Hawkings în celebrul serial de televiziune “Tânăr și neliniștit”.

Fericirea i-a fost curmată brusc, atunci când a primit un telefon de la medicul său, după un control de rutină. Aflase că mai are de trăit doar câteva luni.

Era deja în comă când i s-a făcut transplatul de ficat, însă firea lui puternică l-a făcut să treacă peste toate obstacolele. La nici șase luni de la intervenție, participa la o competiție sportivă destinată celor care au suferit transplanturi, unde a câștigat competiția de atletism, stabilind un nou record.

În anul 2003 a descoperit România, de care s-a îndrăgostit, iar acum lucrează în București, ca master trainer la un club pentru sport și relaxare.

***

Emisiunea „Destine ca-n filme” a putut fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:30 Universitaria (R)

*Emisiunea Universitaria va fi construită ca un puzzle al ofertelor şi realizărilor universitare, doctorale şi academice din diferite domenii de activitate, pentru a întări misiunea televiziunii publice de a educa românii.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior si prezentator Camelia Moise

Producator : Larisa Avram

(Reluare)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2