loader
Foto

Galerie foto

Povestea lui Pavel Stratan, marţi, 14 octombrie, la „Destine ca-n filme”

Marţi, 14 octombrie, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a prezentat poveştile lui Pavel Stratan şi povestea Magda Coman, femeia care a înfiinţat Asociaţia „Open Your Heart”.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Magda Coman
a visat dintotdeauna să devină un topmodel de succes, iar timp de cinci ani şi-a văzut visul împlinit, fiind manechin pentru mai multe case de modă. Viaţa avea să-i rezerve un cu totul alt destin. La doar 21 de ani, în urma unui accident, Magda Coman a fost imobilizată într-un scaun cu rotile.

(w882) Magda Coma

La câţiva ani de la tragedie, a venit pe lume fetiţa ei, un miracol medical. Pentru a distruge mitul conform căruia persoanele cu handicap nu se pot descurca singure, Magda a crescut-o pe fată, fără să apeleze la o bonă.

După ce a reuşit să treacă peste şocul post-traumatic, ea a înfiinţat Asociaţia „Open Your Heart” şi a organizat evenimentul „Atipic Beauty”, unde zeci de tinere, care până atunci îşi pierduseră încrederea în sine, s-au regăsit într-o prezentare de moda inedită - toate au defilat în cărucioare.

***

Pavel Stratan ne-a mărturisit că nu a avut o copilărie uşoară, dar chiar şi aşa făcea o groază de năzbâtii, lucru care sporea farmecul unei vieţi fără prea multe surprize. Tatăl lui Pavel, tractorist de meserie, şi-a dorit dintotdeauna ca băiatul să-i calce pe urme, iar când îl vedea cu chitara în mână, îi spunea că nu va ajunge departe.

Cu toate acestea, Pavel Stratan a ajuns un nume de necontestat pe piaţa muzicală.

(w882) Pavel Stra

Despre copilărie şi familie, despre viaţa trăită în armata rusă, precum şi despre cum a făcut un pas înapoi, acceptând să devină "tatăl Cleopatrei Stratan", ne povesteşte marţi, de la ora 21:00, la "Destine ca-n filme".

(w882) pav

Ediţia se difuzează şi pe canalul TVR HD miercuri, 15 octombrie, de la ora 20:00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2