Gabriel Dorobanţu, Ileana Şipoteanu, Carmen Trandafir şi Marina Scupra, plus invitaţi surpriză, cântă şi iar cântă, într-o nouă ediţie marca „IERI-AZI-MÂINE”, vineri, 9 decembrie, de la ora 16:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Ediţia este disponibilă online pe TVR+.
Reauzim câteva din piesele care au făcut furori printre români: „Hai, vino iar în gara noastră mică”, „Să nu vii iar să mă cauți”, „Te-am visat ca niciodată” sau „Cheamă-mă din nou la tine”. Gabriel Dorobanţu este unul dintre invitaţii Corinei Dănilă în ziua dedicată muzicii ușoare. Vom vorbi despre cele mai frumoase momente din cariera sa, vom vedea care-i sunt cele mai dragi piese şi vom afla ce are nou în tolba sa.
Ileana Şipoteanu a pornit pe drum muzicii uşoare din Piteşti, alături de formaţia Valahia, în 1983. Trei ani mai târziu a debutat pe scena festivalului de la Mamaia cu două piese în primă audiție. Apoi au urmat ani de apariţii, înregistrări, concerte, spectacole, colaborări cu mari compozitori.
În această ediţie, o ascultăm şi pe Carmen Trandafir. La doar 16 ani, solista câștiga Festivalul Național de Muzică Mamaia, la secțiunea Interpretare, unde a cucerit spectatorii și juriul cu melodiile „Dă Doamne Cântec”, compusă de Viorel Gavrilă și „Putem clădi o lume”, compusă de George Natsis. În palmaresul cântăreței se află şi premii câştigate la festivalurile de muzica pop din străinătate, precum trofeul câştigat la Festivalul Internațional de Muzică „Orfeul de Aur” din Bulgaria.
O vedem şi pe Marina Scupra şi avem ocazia să ascultăm câteva din hiturile care au lansat-o. Marina este una dintre cele mai populare cântăreţe ale anilor 80. Ea a debutat în 1983, la Festivalul de la Mamaia, când nu avea decât 15 ani. A cântat două piese pe scena festivalului, trebuia să câștige marele trofeu, însă, pentru că vârsta nu-i permitea asta, juriul a decis să creeze Premiul tinereții fix pentru ea.
***
Această emisiune îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desăvârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.
***
Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!