loader
Foto

La „Destine ca-n filme”, ediție In memoriam Vali Sterian - „Rebel cu cauză”

Marți, 28 decembrie, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc ne invită să îl descoperim prin ochii soției, fiului și prietenilor săi apropiați pe artistul care „a ars până la ultima picătură crezând în muzica sa!”, după cum îl descria Nicu Alifantis.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

În decembrie 1989, când întreaga Românie se revolta împotriva unui regim comunist opresiv, vocea unui artist a știut cum să deplângă miile de morți căzuți în timpul Revoluției. Era vocea unui rebel cu cauză, mereu în căutarea adevărului, a unui însetat de libertate și dreptate: Vali Sterian. Marți, 28 decembrie, de la ora 21:00, în emisiunea „Destine ca-n filme”, o ediție In memoriam, Iuliana Marciuc ne invită să îl descoperim prin ochii soției, fiului și prietenilor săi apropiați pe artistul care „a ars până la ultima picătură crezând în muzica sa!”, după cum îl descria Nicu Alifantis.

Vali Sterian a fost unul dintre liderii generației care a pus bazele folkului românesc, cea din anii 1970 și a adus contribuții majore în dezvoltarea genurilor folk și folk-rock în România. Cu un spirit acid, ironie și cinism, Vali Sterian a criticat constant în cântecele sale tot ceea ce a considerat că este nedrept.

De-a lungul activității sale, a colaborat cu importanți muzicieni români precum Dan Andrei Aldea, Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Doru Stănculescu, Mircea Bodolan sau Maria Gheorghiu. A cântat pe aceeași scenă cu nume sonore ca Joan Baez și Cliff Richard și a sprijinit tinerii muzicieni de folk, rock sau pop. Din păcate , Valeriu Sterian pierdut lupta cu cancerul pe data de 16 septembrie 2000, cu câteva zile înaintea aniversării a 48 de ani.

Valeriu Sterian a fost căsătorit, din anul 1976, cu Lucia Sterian, tot psiholog de profesie și împreună au un fiu, Oliver, în prezent bateristul grupului Voltaj.

În decembrie 1989, vocea lui Vali Sterian a devenit emblematică. Era vocea unui rebel cu cauza, mereu în căutarea adevărului. Marți, 28 decembrie, de la ora 21:00, la „Destine ca-n filme” îl vom cunoaște pe artist prin ochii soției, fiului și prietenilor apropiați.

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2