loader
Foto

IERI-AZI-MÂINE ne invită din nou la dialoguri culturale

Ne vom bucura de o nouă săptămână cu invitaţi din lumea culturală românească  pe TVR 2 şi TVR HD, la emisiunea IERI-AZI-MÂINE.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, de la ora 16:00, Corina Dănilă va sta de vorbă cu Ion Amititeloaie, Simona Şomăcescu, Marin Petrache Pechea, Marius Stănescu şi Eugen Todoran.

Prima ediţie din această săptămână a fost dedicată unei personalităţi din lumea folclorului. Invitatul de luni al Corinei Dănilă a fost Ion Amititeloaie. Artistul provine dintr-o familie cu şase copii. După ce a mers mai întâi la Şcoala Poligrafică, a făcut Şcoala Populară de Artă. Ion Amititeloaie a participat la Festivalul „Crizantema de Aur” de la Târgovişte în 1981, unde i-a cunoscut pe Ioana Radu, Rodica Bujor şi Ion Luican. Cum s-a schimbat de atunci cariera lui şi ce face în prezent cântăreţul vom afla luni, de la ora 16.00.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, protagonista întâlnirii a fost balerina Simona Şomăcescu. Ea a fost 16 ani prim-balerină a Operei Române şi a deţinut roluri titulare în mai multe spectacole - „Lacul lebedelor”, „Giselle”, „Bayadera”, „Romeo şi Julieta”, „Tristan şi Isolda”, „Cenuşăreasa”. A fost o graţioasă apariţie şi pe micile şi marile ecrane în producţiile TVR „O clipă de adevăr” şi „Visul balerinei” sau în filmul lui Sergiu Nicolaescu din 1990 „Coroana de foc”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Poveşti din lumea muzicii ne aduce miercuri Marin Petrache Pechea. După ce a studiat clarinetul la Conservator, şi-a dedicat viaţa artistică saxofonului. Este şef de formaţie, compozitor şi,desigur, saxofonist. A emigrat în Danemarca în 1986, iar în 1991 a revenit în România unde, la propunerea lui Titus Munteanu, a participat la Festivalul „Bucureşti’ 91”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Scena şi emoţiile ei vor fi evocate joi de invitatul Corinei Dănilă, actorul Marius Stănescu de la Teatrul Odeon din Bucureşti. În 2007 a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru cel mai bun actor, pentru rolul Hamlet din spectacolul „HamletMachine”. În producţiile TVR a interpretat mai multe roluri, între care în 2014 Candidatul 4 în „Zi că-ţi place” de Valentin Nicolau, regia Cornel Mihalache, şi Maxudov în „Roman teatral” de Mihail Bulgakov, regia Vitalie Lupaşcu.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna la IERI-AZI-MÂINE printr-un dialog cu regizorul Eugen Todoran. Între filmele realizate de el se află „Don Juan sau dragostea pentru geometrie”, „Don Carlos” şi „Astă seară se improvizează”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:20 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

3:35 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.7

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2