loader
Foto

Neamul Șoimăreştilor

România, 1965

sâmbătă, 20 martie 2021
ora 21:10

 

 

Regia: Mircea Drăgan

Cu: Mihai Vasile Boghiţă, Florin Piersic, Amza Pellea, George Calboreanu, Ştefan Ciubotăraşu, Dem Rădulescu

*Aventuri. Tudor Şoimaru, un oştean din armata voievodului Tomşa, încearcă, împreună cu alţi doi prieteni, s-o salveze pe Magda, fiica boierului Orheianu, din mâinile hatmanului de cazaci Vasca, de care fusese răpită. Tudor se îndrăgosteşte de Magda, dar fata nu răspunde sentimentelor sale.

“Ecranizare a romanului istoric omonim de Mihail Sadoveanu, direcţionată către filmul de aventuri. Superproducţie cinematografică cu acţiunea plasată în Moldova şi Polonia secolului al XVII-lea, în timpul luptelor pentru scaunul Moldovei. O intrigă pasională şi una socială aduc în prim-plan imposibila iubire dintre un oştean viteaz, credincios domnitorului, cu fiica boierului ce i-a ucis tatăl, şi lupta pentru redobândirea pământurilor furate de boierii hrăpăreţi.”- Bujor T. Râpeanu-”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundaţiei Pro.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 

#tvr2