loader
Foto

E vremea ta! Atenționare hidrologică| VIDEO

Echipa emisiunii "E vremea ta!" v-a adus zilnic, online pe YouTube și tvr.ro, informații despre climă, temperaturi și prognoze actualizate. Urmăriți aici actualizările meteorologice.

 

E vremea ta!

Sâmbătă, 23 mai

Vremea la noi va fi capricioasa zilele acestea. Daca astăzi a fost frumos și destul de cald, de la noapte revin ploile și se răcește. Plouă la munte, plouă și la mare. Dar mai multe despre prognoza următoarelor zile puteți afla în emisiunea online "E vremea ta"!

Vineri, 22 mai

Vreme schimbătoare, ba soare, ba ploaie cu tunete și fulgere, este ceea ce vom avea în următoarele zile. Sâmbătă se anunță o vreme ceva mai caldă și mai frumoasă, după care vin din nou ploile și se răcește. Și, spun meteorologii, așa va fi până la finalul lunii mai. Temperaturile vor scădea sub  normalul perioadei. Aflați mai multe de la meteorologul Mihai Hustiu, urmărind emisiunea online "E vremea ta!"

Joi, 21 mai:

Institutul National de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis o atenționare hidrologică valabilă în intervalul: 21.05.2020, ora 10:00 – 21.05.2020, ora 24:00. Fenomenele vizate: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează Avertizarea Hidrologică nr. 6 din 20.05.2020, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 21.05.2020, ora 10:00 – 21.05.2020, ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș – bazin superior, Caraș – bazin superior, Nera – bazin superior, Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţele Caraş-Severin şi Gorj), Jiu – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţele Gorj şi Mehedinţi), Olteţ – bazin superior, Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ionești (judeţele Vâlcea și Gorj).

(w882)

Se ridică, începând cu data de 21.05.2019, ora 10:00, Avertizarea Hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

*În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Actualizare meteo. Miercuri, 20 mai:

ANM a emis o nouă avertizare COD GALBEN pentru intervalul de valabilitate: 20 mai, ora 09:00 – 21 mai, ora 06:00, ce vizează instabilitatea atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Pentru intervalul de valabilitate: 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00, ANM a emis o avertizare de COD PORTOCALIU, ce vizează instabilitatea atmosferică accentuată și ploi abundente. În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Informarea ANM vizează intervalul 21 mai, ora 06:00 – 21 mai, ora 23:00 și anunță manifestări de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp

Miercuri, 20 mai:

A fost emisă o atenționare meteo COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate pentru intervalul: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00. În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și local 40...60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

Marți, 19 mai:

Pentru intervalul 19 mai, ora 13:30 – 21 mai, ora 21:00, ANM a transmis o atenționare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Aversele vor avea și caracter torențial, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...35 l/mp.

S-a emis, de asemenea, o atenționare meteo de COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul: 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00. În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.

Luni, 18 mai:

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare meteo pentru intervalul: 18 mai, ora 22:00 – 21 mai, ora 09:00, ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri (20 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (20/ 21 mai) pe arii restrânse 35...40 l/mp.

*În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

***

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Băniță, Mirela Goldic, Andrei Bărbulescu, Cătălin Heson; prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

Detalii despre evoluția vremii, aflați în emisiunea online "E vremea ta!", pe care o puteți urmări pe YouTube și pe pagina Facebook a emisiunii.

7:50 Documentar 360°GEO

* Venezuela, fulgerul etern din Catatumbo (Le lac des mille éclairs á Catatumbo, Franţa-Germania, 2014) Redifuzare

*Pe malul lacului Maracaibo din Venezuela, natura oferă un spectacol unic: fulgerele luminează întunericul tropical în majoritatea nopţilor de peste an, mai ales în zona gurilor de vărsare ale râului Catatumbo.

Cu 60 de fulgere pe minut, 250 pe kilometru pătrat sau un total de circa 1.176.000 de fulgere anual, Catatumbo este deţinătorul recordului de pe planetă. Expertul venezuelean specializat în studiul fulgerelor şi apărător al mediului, Erick Quiroga, documentează fenomenul din 1996, şi este convins că fulgerul etern din Catatumbo este cel mai mare producător natural de ozon. Dar rămâne întrebarea de ce acest fenomen se produce atât de frecvent aici.

Realizator: Stefan Richts

Redactor: Gabriela Onea

8:45 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2