E vremea ta! Află online noutăți despre climă | VIDEO
luni, 06 aprilie 2020
Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu vă aduc în fiecare zi, pe Facebook, YouTube și tvr.ro, cele mai noi informaţii despre vreme şi climă. E vremea ta! - acum online.

Luni, 6 aprilie, Ucraina a semnalat o creștere a radioactivității din cauza unui incendiu de pădure izbucnit ieri în zona de excluziune care înconjoară centrala nucleara de la Cernobîl. "Sunt vești proaste: radioactivitatea este superioară celei normale în centrul incendiului", a scris pe Facebook Igor Firsov, care conduce serviciul de inspecție ecologică. Firsov a postat și o înregistrare video care arată un contor Geiger care afișa un nivel de radioactivitate de 16 ori mai mare decât cel normal. Flăcările au cuprins peste 100 de hectare din pădurea situată în jurul centralei, la o sută km nord de capitala Kiev. Două avioane, un elicopter și o sută de pompieri sunt mobilizați pentru a lupta împotriva incendiului.

Peste 25.000 de oameni au semnat o petiție online în care se solicită suspendarea tăierilor de păduri pe perioada stării de urgență. Ministrul mediului, Costel Alexe a anunțat că săptămâna aceasta vor avea loc mai multe discuții cu reprezentanți ai Romsilva și ai direcțiilor silvice, urmând să se anunțe ce decizie va lua ca răspuns la petiție. El a reamintit și că a fost emis un ordin prin care Ministerul Mediului va retrage certificatul de atestare al firmelor care au tăiat ilegal pădurile din țară.

Statul acasă ne-a obligat pe mulți dintre noi să renunțăm la antrenamentele și exercițiile fizice pe care le făceam.  Andrei Bărbulescu a stat de vorba cu antrenorul de fitness Adrian Dumitrașcu, care ne oferă în continuare câteva sfaturi și exemple de exerciții fizice pe care le putem face acasă.

Vremea se încălzește în următoarele zile. Soare și vreme bună în întreaga țară de mâine. În București  vor fi 18 grade și poimâine 19 grade. Joi, temperaturile vor urca peste valorile normale ale perioadei. Detalii în emisiunea on line "E vremea ta!”

Marți, 7 aprilie e vremea să aflăm cele mai noi informații despre vreme, climă și planeta noastră! Le aflați urmărind emisiunea online ”E vremea ta!”.  Vom vorbi despre schimbări climatice, fenomene meteorologice și astronomice, dar și despre vremea care ne așteaptă.

7 aprilie este ziua mondială a sănătății. Pe care o marcăm în contextul în care numărul persoanelor infectate cu SARS-COV 2 a depășit 1 milion 200 la nivel global, iar sistemele medicale se află sub o presiune maximă.

Revenind la vreme, ciclonul tropical Harold s-a intensificat rapid în deplasarea către insulele Vanuatu transformându-se într-un „sistem tropical monstru”, de categorie 5. (imagini) Vântul a depășit 250 de km pe oră, iar deplasarea lentă a ciclonului produce inundații și pagube semnificative. Imaginile din satelit sunt remarcabile, se poate vedea ochiul foarte mare al ciclonului.

Ultimele estimări ale oamenilor de știință arată o scădere de 5 la sută a emisiilor de dioxid de carbon în acest an, ca urmare a restricțiilor de activitate impuse de pandemie. Este o veste bună, însă oamenii de știință avertizează că fără schimbări majore, procesul va fi reversibil odată cu  revenirea la activitatea normală.

În această noapte, vom vedea Luna în toată splendoarea ei pe „cerul lunii aprilie”.

Mai adaug doar că Luna va răsări spre dimineață la ora 5 și 36 de minute. Iar pasionații de astronomie mai au un motiv să privească cerul în zilele următoare... Aflați despre ce este vorba în emisiunea online „ E Vremea ta!”. ​

Iată câteva subiecte din ediția de miercuri, 8 aprilie:

Mai multe capre sălbatice au invadat străzile din Llandudno, un oraș turistic din Țara Galilor, după decretarea stării de urgență din cauza pandemiei – un fenomen neobișnuit, pentru că ele își părăsesc teritoriul doar în iernile foarte geroase. Animalele au avut parte de "un festin nocturn", s-au hrănit cu gardurile vii din oraș și nimeni nu le-a putut goni din cauza izolării la domiciliu. Mai mult, ele au fost chiar asistate de o patrulă a Poliției. "Îmi pare rău dacă acele capre au fost arestate. Însă ele erau foarte obraznice. De asemenea, nu sunt sigur că respectau regula distanței de doi metri între ele”, scria cu umor un reporter galez, pe Twitter. Laboratoarele Facultății de Medicină din București au devenit ateliere pentru producerea a aproximativ 1.000 de viziere în fiecare zi. În proiect sunt implicați studenții mediciniști și politehniști care folosesc 55 de imprimante 3D. Dispozitivele sunt alcătuite din două piese separate, ramă și ecran protector, asamblate manual. Produsul realizează o barieră fizică împotriva fluidelor sau picăturilor potențial contaminate cu COVID-19. Peste 5.000 de viziere au fost deja donate unităților medicale din Capitală.

Și o veste mai puțin bună pentru locuitorii Capitalei: Platforma aerlive.ro arăta astăzi la ora 7:00, un nivel „foarte ridicat” de poluare în zona nord-vestică a capitalei. La ora 10.00 , indicele calității aerului se menținea ridicat în zona Expoziției. Garda de Mediu a precizat că  avem un incendiu de vegetație în zona Periș, din județul Ilfov, unde ard mocnit bazinele de acumulare ale unei fostei ferme de porci. Suprafața care arde este de aproximativ 30.000 de metri pătrați. Având în vedere faptul că viteza vântului a fost sub  20 km/h, ANM apreciază că evoluția norului de fum va fi relativ staționară , apoi se va deplasa lent spre vest, sud-vest.

Vreme frumoasă și caldă în țară în următoarele zile. Temperaturile continuă să crească, depășind chiar normalul perioadei. În București cald, cer senin și temperaturi care urcă până la 24,25 de grade.

Pe 9 aprilie serbăm ziua limbii finlandeze. Pentru 92% din populația Finlandei limba maternă este finlandeza. 5.5% au drept limbă maternă suedeza, în timp ce restul vorbesc sami.

Tot astăzi am vorbit despre animalele care s-au îmbolnăvit până acum de COVID-19. Încă de la apariția COVID-19 s-a pus problema dacă acest virus poate fi transmis de la animale la oameni și invers, mai ales că mulți posedă animale de companie. La ce concluzii s-a ajuns și care sunt situațiile din teren întâlnite în țările afectate de noul virus?

Meteodicționarul v-a supus atenției fenomenul de ploi roșii.

S-au întors berzele în România, la cuiburile lor. Sunt două cuiburi monitorizate: unul în județul Mureș și altul în județul Cluj.

Am vorbit și despre scăderea dramatică a veniturilor obținute din turism, generate de pandemia de coronavirus; cum este afectată Thailanda?

Am aflat cum a dispărut cea mai mare cascadă din Ecuador. În pământ s-a creat o groapă mare care pur și simplu a înghițit apa, cursul acesteia fiind acum deviat prin subteran.

La finalul emisiuni au fost transmise datele despre vreme.

Vineri, 10 aprilie, după o zi cu peste 25 de grade în Muntenia, meteorologii anunță un weekend însorit și cald. Din păcate nu ne putem bucura din plin de vreme în condițiile în starea de urgență s-a prelungit încă o luna,  Efectele virusului sunt resimțite peste tot în lume, iar turismul este printre cele mai afectate sectoare. Despre toată această situație, despre ce măsuri iau agențiile de turism pentru cei care nu vor să își reprogrameze vacanțele, ne-a spus Cristi Pitulice, consultantul nostru în turism.

​Revenind la vreme, zilele trecute mulți dintre noi am crezut ca o noua tornada s-a format în țara noastră. Dar în cazul de față a fost vorba despre un vârtej de foc, un fenomen meteorologic specific zilelor calde și însorite, care ridică praful și îl învârte. Se formează mai ales primăvara, atunci când solul fără vegetație se încinge la soare. Fenomenul este mai frecvent în zonele aride, iar la noi în țară, mai ales in Bărăgan.

Mâine vremea se răcește ușor față de ziua de azi, cu o maxima de 20 de grade în București. Cerul va fi parțial noros. Duminica Floriilor, 20 de grade, iar cerul va fi mai mult senin. Daca doriți să știți mai multe despre vremea în tară, aflați din emisiunea online" E vremea ta!".

Sâmbătă, 11 aprilie, am vorbit despre prognoza pentru Săptămâna Mare împreună cu meteorologul Mihai Hustiu. Duminică vremea va fi predominant frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Și începutul săptămânii viitoare va fi bun sub aspectul vremii, dar de miercuri temperaturile scad și vin ploile.

Vulcanul Anak Krakatau din Indonezia a erupt în noaptea de vineri spre sâmbătă, aruncând cenușă și lavă la 500 de metri în aer, transmite DPA, citată de Agerpres. Nivelul de alertă la acest vulcan, situat între insulele Java și Sumatra, a rămas la trei, cel mai înalt nivel, a adăugat Centrul pentru Vulcanologie și Atenuare a Riscurilor Geologice.
Erupția vulcanului Anak Krakatau din decembrie 2018 a provocat un tsunami care a ucis peste 430 de oameni și a rănit câteva mii. Vulcanul a pierdut atunci două treimi din înălțime și până la trei sferturi din volum. Insula Anak Krakatau a fost creată după erupția legendară a vulcanului Krakatau, în august 1883. Erupția a fost atât de violentă încât insula vulcanică  s-a scufundat pur si simplu  în mare. Peste 35.000 de oameni și-au pierdut viața atunci.

Mulțumim ca ne-ați urmărit! La mulți ani celor care mâine se sărbătoresc de Florii!

Duminică, 12 aprilie

Duminica Floriilor  am sărbătorit-o cu 20 de grade și cer cerul senin.

Daca doriți să știți mai multe despre vremea în țară, aflați din emisiunea online" E vremea ta!"

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu (luni), Cristina Dănilă (marți), Adrian Băniță (miercuri), Mirela Goldic (joi), Andrei Bărbulescu (vineri), Cătălin Heson (duminică), (sâmbătă – echipa emisiunii); prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

 

 

 

 

 

 

 • 05:05
  Documentar360°-GEO
  * Alpiniştii-apărătorii uriaşilor Sequoia din California (En Californie, la mission des grimpeurs d’arbres geants, Franţa-Germania, 2014) Realizator: Gordian Arneth. Redactor: Delia Clonaru
 • 06:00
  Cap compas
  Producator: Elena Dinu
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Iaşi * Descriptio Moldaviae Emisiune realizată de TVR Iaşi Prezentator si realizator Raluca Chirila Aftene Producator Vasile Arhire Jurnalist Catalin Blebea Producator Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  Generaţia Fit
  Sezon Nou *În cadrul programului, antrenori experimentaţi din Federaţia Română de Culturism şi Fitness vă oferă antrenamente de specialitate, atât pentru pentru începători, cât şi pentru avansaţi, precum şi sfaturi ale unor medici nutriţionişti sau reţete sănătoase nu doar pentru pentru sportivi, ci şi pentru publicul larg. Producător: Iulia Popescu Coproducție TVR-FRCF
 • 08:30
  Euromaxx
  (Euromaxx-Lifestyle Europe, Germania, 2021) PREMIERA *Magazin săptămânal ce prezintă cele mai diverse şi mai fascinante evenimente culturale şi sociale europene. *Ep.15 Redactor: Delia Clonaru
 • 09:00
  MotorVlog
  Sezon Nou Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă *Mihai și Andrei testează două mașini de la branduri rivale cu propulsii rivale : Audi Q4 e-tron se pregătește de viitor cu al său motor electric, în timp ce BMW M550i privește în trecut cu al său V8 pe benzină. În plus, se discută despre piața transporturilor, despre autostrăzi, construcții și camioanele viitorului cu CEFIN Ford Trucks. Redactor: Bernard Tatomir O producţie RL Global Activ Services S.R.L
 • 09:30
  Fara prejudecati
  PREMIERA * Fără prejudecăti! Raluca Avram, Mihai Arsenie si Andrea Nagy dovedesc că dincolo de orice dizabilitate există sperantă, încredere, putere interioară. Fără prejudecăti este o emisiune TV făcută DE CĂTRE șsi PENTRU persoane cu nevoi speciale. Este singura emisiune TV din Europa pentru care lucrează trei reporteri cu dizabilităti. Realizator si moderator: Psiholog Ovidiu Damian Producator: Ovidiu Pop Emisiune realizata de TVR Cluj ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 10:00
  Mic dejun cu un campion
  Sezon Nou Amfitrion: Daniela Zeca Buzura * Georges Banu -critic de teatru, profesor universitar şi scriitor Am apelat la gândurile unui confrate care îl caracterizează atât de bine pe invitatul acestei ediţii de la Mic Dejun cu un Campion: ’’Etern divizat, măcinat între ceea ce Georges Banu însuşi a numit iubire şi neiubire de teatru, o neiubire niciodată nici categorică, nici definitivă, de aici şi evadările sale în pictură, evadări care, nu ştiu cum se face, dar s-au întors la teatru, căruia i-a analizat şi grandorile, şi miniaturile. George Banu a fost, este un mare călător’’ spune criticul literar Mircea Morariu despre prietenul său. Confesiuni spumoase, istoria unei vieţi, traiectoria unei cariere, întâlniri cu destinul, un puzzle care se joacă şi acum-aceasta a fost întâlnirea de astăzi de la Mic Dejun cu un Campion alături de Daniela Zeca Buzura în aşteptarea lansării ultimului volum semnat de Georges Banu. Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 11:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 12:00
  Descălecaţi în Carpaţi
  Redifuzare *Colţ de rai cu natura şi cai * Producător Răzvan Petrişor
 • 12:30
  Cap compas
  *La un pas de paradis-Kastoria (Grecia) Sezon Nou Insula peninsulă munte șea de văi şi istm …toate în alchimia tainică dintre natură şi zidiri a unei aşezări despre care primul lucru care se poate afirma este legat de frumuseţe. Aceasta este Kastoria. Kastoria este un ghem de lume despre care se poate afirma fără riscul hiperbolei gratuite că este o poartă către paradis.Un univers pe un petic de pământ din regiunea grecească Macedonia de Vest. Producator: Elena Dinu
 • 13:00
  Gala umorului
  *Prima parte Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 14:00
  Gala umorului
  * Partea a doua Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 15:00
  Femei de 10, bărbați de 10
  Sezon Nou * Prima parte Prezintă: Marina Almășan Co-prezentator: Costin Teodorescu *Emisiune înregistrată în studioul Pangrati Invitatii : Inventatorul Dan Sobol -A studiat, inventat şi înregistrat la OSIM tot felul de soluţii tehnice. Vine în platoul nostru cu cea mai uşoara bicicletă ecologică din lemn, 2924g. Elena Moşuc desemnată recent ca fiind CEA MAI BUNĂ SOPRANĂ A LUMII! O vom asculta într-un duet alături de FUEGO. Paul Georgescu -în platoul românilor de 10, vom avea un sportiv inedit : românul care a stabilit un nou record mondial omologat de reprezentanţii Guinness după ce, pe 10 februarie 2021, a înotat 3.5km în lacul Snagov timp de aproape o oră la numai 4 grade Celsius. Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducție TVR-SC CONTERA MEDIA SRL
 • 16:00
  Femei de 10, bărbați de 10
  Sezon Nou * Partea a doua Prezintă: Marina Almășan Co-prezentator: Costin Teodorescu *Emisiune înregistrată în studioul Pangrati Invitatii Mihaela Lupu -Director Executiv Asociaţia pentru Copii cu Dizabilităţi 'Mă Bucur de Viaţă' Mircea Vintilă cu povestea unui cântec de 10, melodia Hanul lui Manuc. Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducție TVR-SC CONTERA MEDIA SRL
 • 17:00
  Fraţi de viţă
  Sezon Nou Producător Cătălin Heson O coproductie TVR-Asociatia Vinarium
 • 17:30
  Distracţiile lui Cazacu
  Sezon Nou Jurnalist : Bernard Tatomir O productie SC Raul International
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 19:10
  Glasul inimii
  Serial*(When calls the heart-SUA, 2014-2019) *sezon2*episodul 1 Cu: Erin Krakow, Daniel Lissing, Lori Loughlin, Jack Wagner *Dramă , serial bazat pe un roman de Janette Oke. În 1910, tânăra învăţătoare Elizabeth Thatcher primeşte un post în vestul Canadei, în orăşelul minier Coal Valley, în inima unui ţinut încă sălbatic. Pentru Elizabeth, născută şi crescută în înalta societate, adaptarea la noua viaţă aspră nu va fi uşoară. Cu puţin timp înainte de sosirea ei, o explozie în mină provocase moartea multor bărbaţi din Coal Valley, lăsând femeile văduve şi sărace, iar copiii orfani de tată. Elizabeth îşi ia în serios noul rol de călăuză a celor mici prin lumea cărţilor şi, în curând, reuşeşte să câştige afecţiunea localnicilor, mai ales a lui Abigail Stanton, care şi-a pierdut soţul şi fiul în accidentul din mină. Singurul obstacol în calea armoniei complete pare a fi tânărul şi chipeşul poliţist Jack Thornton, şi el nou-venit în Coal Valley, care nu-i acordă pic de încredere şi căruia Elizabeth vrea să-i demonstreze că se înşală. Redactori: Adriana Vulpe, Laura Bălan
 • 20:10
  Ocolul Pământului în 80 de zile
  Film*(Around the world in 80 days-Italia, Germania, SUA, 1989) Partea a doua (din trei) Regia: Buzz Kulik Cu: Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson, Peter Ustinov *Film de aventuri . Ecranizare a romanului omonim de Jules Verne. Phileas Fogg, un gentleman din Anglia victoriană, îşi pune în joc întreaga avere, afirmând că poate face ocolul pământului în 80 de zile. Întâmplarea face ca, tocmai în momentul plecării sale în călătorie, să fie spartă Banca Angliei, aşa încât pe urmele lui porneşte un detectiv care-l consideră vinovat de comiterea jafului. În drumul lor în jurul lumii, Phileas Fogg şi majordomul său Passepartout vor străbate multe ţări, vor face cunoştinţă cu diverse culturi şi vor avea parte de aventuri extraordinare. Redactor: Adriana Vulpe
 • 22:10
  Viaţa visată
  Serial*(La vita promessa-Italia, 2018) *Sezon 2*Episodul 6 din 6 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Dramă . Sicilia, 1921. Carmela Carrizzo, soţie şi mamă a cinci copii, devine ţinta obsesiei lui Vincenzo Spano, un vătaf fără scrupule, care, neputând s-o seducă, o persecută până la a-i ucide soţul şi a-i lăsa unul dintre fii neputincios. Ca o leoaică în stare de orice ca să-şi salveze puii, Carmela îşi adună toate forţele şi porneşte împreună cu copiii ei într-o călătorie lungă şi primejdioasă peste ocean, către America. Familia se instalează într-un apartament din cartierul newyorkez Mica Italie, unde curajoasa siciliancă îndrăzneşte să viseze la o viaţă mai bună decât cea de care fugise. Dar „pământul făgăduinţei” este, în realitate, o ţară dominată de criza economică şi de prohibiţie, iar necazurile nu vor întârzia să reapară. Redactor: Adriana Vulpe
 • 23:15
  Distracţiile lui Cazacu
  Jurnalist : Bernard Tatomir O productie SC Raul International
 • 23:45
  Drag de România mea!
  *Prima parte Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 00:45
  Drag de România mea!
  *A doua parte Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 01:45
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 02:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 03:00
  Ocolul Pământului în 80 de zile
  Film *(Around the world in 80 days-Italia, Germania, SUA, 1989) Partea a doua (din trei) Regia: Buzz Kulik Cu: Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson, Peter Ustinov *Film de aventuri . Redactor: Adriana Vulpe
 • 04:40
  Viaţa visată
  Serial *(La vita promessa-Italia, 2018) *Sezon 2*Episodul 6 din 6 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Dramă . Redactor: Adriana Vulpe