loader
Foto

Galerie foto

„Drumul succesului” îl prezintă pe scenograful român nominalizat la premiile Emmy

În 2012, Grigore Puşcaşu, alături de echipa sa, a fost nominalizat la Emmy pentru realizarea decorurilor la o serie de filme. Întreaga poveste a putut fi urmărită pe 23 noiembrie, la TVR 2 şi, online, pe TVR+.

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

UPDATE: Ediția emisiunii din 23 noiembrie este disponibilă pe TVR+

Cu toţii suntem pasionaţi de film şi de multe ori foarte curioşi să vedem ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat. Dacă despre regizori, scenarişti şi directori de imagine se tot vorbeşte, despre scenografi ştim destul de puţine lucruri, deşi de nenumărate ori am rămas impresionaţi de decorurile spectaculoase din filme.

Ei bine, în ediţia de sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 11.30, Ema Pendiuc ne introduce în lumea plină de magie din spatele filmelor pe care le vedem la cinema sau la televizor. îl veţ întâlni astfel, pe Drumul Succesului, pe tănărul scenograf Grigore Puşcariu.

Deşi locuieşte în Bucureşti şi nici prin cap nu-i trece să-şi părăsească locul de baştină, el a avut parte de unele dintre cele mai frumoase experienţe americane. A făcut parte nu o dată, ci de mai multe ori din echipele care au costruit decorurile pentru filme celebre americane. Alături de echipa sa, în 2012 a fost nominalizat la premiile Emmy pentru realizarea decorurilor la o serie de filme. Unul dintre filmele româneşti la care a lucrat, cunoscute publicului, este si „Lombarazilor 8”. Iar dacă în ultimii ani v-a plăcut în mod deosebit vreo reclamă, atunci aveţi toate şansele ca decorul să fi fost construit chiar de Grigore. El a lucrat la mai mult de 30 de reclame pentru România, Finlanda, Germania, Grecia , Israel şi multe alte ţări.

Despre ediţia de sâmbătă, Ema Pendiuc, moderatoarea emisiunii, declară: „A fost fascinantă călătoria noastră prin lumea decorurilor de film, care sunt la doar doi paşi de Bucuresti, la Izvorani. Pentru cine este interesat, se poate şi vizita. Nici nu-ţi imaginezi cât efort, talent şi dedicaţie a depus Grigore pentru fiecare centimetru pătrat de decor pe care îl vedem în film. Mie, personal, nu-mi sunt străine aceste platouri de filmare, fiindcă la Castel Film am produs două dintre filmele pentru copii ale Şcolii Micile Vedete, proiect educaţional pe care l-am iniţiat şi îl coordonez de 3 ani şi care ne-a dus până acum, de trei ori, la Festivalul de Film de la Cannes.  Această emisiune este însă o şansă  pentru toţi telespectatorii să privească pe gaura cheii către lumea miraculoasă a cinematografiei” .

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2