loader
Foto

Galerie foto

Din dragoste pentru folclorul românesc

Între 8 şi 29 mai, emisiunea Popasuri folclorice va fi difuzată duminica, de la ora 8:00, iar în această săptămână ne întâlnim cu mari artişti ca Sofia Vicoveanca, Floarea Calotă, Maria Văduva sau Viorica Flintașu. Pe TVR 2 şi TVR+.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Televiziunea Română în viața noastră

În viața românilor TVR a existat și există dintotdeauna. Este locul unde fiecare român știe că se poate întâlni cu folclorul de calitate, cu artiștii, cu tradiția pusă în lumină cu măiestrie și pricepere de profesioniștii Televiziunii. Mesajele, gândurile bune, încurajările telespectatorilor emisiunii Popasuri Folclorice, primite pe pagina de Facebook a emisiunii, vorbesc încă o dată de respectul și admirația publicului pentru realizările TVR.

„Mulţumesc foarte mult! Emisiunea care tocmai s-a încheiat pe TVR 2 mi-a dat speranţe că pe ecran oamenii mai văd şi lucruri serioase! Succese maxime!”, a transmis doamna profesoară Florentina Pleniceanu din Drobeta Turnu-Severin pe pagina de Facebook a emisiunii Popasuri Folclorice.

Este unul dintre mesajele cărora actriţa Miruna Ionescu le va da glas în cadrul ediţiei de duminică a emisiunii Popasuri Folclorice. Gândurile frumoase ale telespectatorilor vor fi însoţite de cântecele invitaţilor emisiunii. Întalnirea se dă din nou în curtea TVR, locul care a creat şi a dat continuitate generaţiilor de interpreţi ai cântecului popular românesc.

„După un maraton al ediţiilor speciale de Paşte, în care, ca de obicei, atât noi, echipa TVR, cât şi artiştii folclorului românesc ne-am pus sufletul în cântec şi l-am dăruit ţării întregi, ne îndreptăm privirea către cei fără de care munca noastră nu ar fi cunoscut încununarea unei reuşite depline: publicul telespectator. În această ediţie mulţumim tuturor celor care au rămas alături de folclorul românesc şi celor care cred că fără acest element al spiritualităţii noastre, nu am fi altceva decât o copie nefericită a Occidentului. Şi nu uitaţi, cu această ediţie, în luna mai, emisiunea Popasuri Folclorice se va difuza în fiecare duminică de la ora 8:00”, spune realizatoarea şi producătoarea Maria Tănase Marin.

În această duminică, sărbătorim folclorul chiar în primitoarea curte a Televiziunii Române; vom avea alături de noi grupurile vocal-folclorice „Sânzienele” din Arad şi „Flori dâmbovițene” din Târgoviște, iar printre invitaţii care ne vor cânta, dar ne vor împărtăşi şi câteva amintiri din lunga lor carieră, alături de TVR, se numără: Sofia Vicoveanca, Floarea Calotă, Maria Văduva, Viorica Flintașu, Violeta Deminescu-Jurca şi tineri interpreți: Iulia Vătafu, Coralia Costea, Radu Lazăr, Florin Pârlan, Iulia Ștețco.

Despre Popasuri folclorice:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2