loader
Foto

Galerie foto

Dacă vreţi să revedeţi... Pr. Irineu Dogaru la „Mic Dejun cu un Campion”

Sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 10:00, invitatul Danielei Zeca-Buzura a fost Arhimandritul Irineu Dogaru – parohul Bisericii Palatului Cotroceni.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

O ediţie de colecţie, specială pentru că s-a difuzat chiar în sfânta zi a prăznuirii Sf. Ioan Botezătorul, patronul spiritual al invitatului nostru care, în viaţa mireană poartă numele acestui sfânt de căpătâi în credinţa creştină.

Iată, o revedere peste ani, dar la fel de plăcută cu P. C. Arhimandrit Irineu Dogaru – parohul Bisericii Palatului Cotroceni, un slujitor al bisericii care şi-a pus amprenta asupra destinului unui monument esenţial al istoriei românilor.

(w882)

Aflată în incinta palatului Cotroceni, soarta tragică bisericii a fost pecetluită de marele cutremur din 1977 ce i-a cauzat stricăciuni structurale ce au dus în final la decizia demolării ei în anii ’80. În curtea palatului s-a păstrat timp de mai bine de două decenii, doar conturul acestei construcţii. După 1989 s-a decis, în mod fericit - şi, am îndrăzni să credem, divin – reconstrucţia acesteia şi reamplasarea elementelor de arhitectură, pictură de frescă, icoane şi odoare liturgice ce s-au păstrat şi au fost restaurate, biserica fiind reconstruită după 2000 în forma iniţială.

(w882)

Iar pentru ca acest proiect să prindă viaţă, a trebuit să existe un cumul de condiţii favorabile şi un om hotărât, puternic şi diplomat – se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni - care să vegheze ca acest destin fericit să se împlinească. Iar acest om deosebit este invitatul ediţiei de astăzi de la „Mic Dejun cu un Campion”, preotul Irineu Dogaru cu care, de altfel am filmat mai multe ediţii ale emisiunii „Capodopere” în care erau prezentate comorile excepţionale ale patrimoniului acestei biserici.

Cu ambiţie, destoinicie şi perseverenţă, părintele a făcut posibil miracolul acesta al reclădirii unui monument de cult de o semnificaţie şi o importanţă majore, într-o ţară ce cunoscuse nu o dată samavolnicia dărâmării istoriei sale.

(w882)

În a doua zi de la prăznuirea Sf. Ioan Botezătorul, Pr. Arhimandrit Irineu Dogaru – parohul Bisericii Palatului Cotroceni este invitat la o cafea, în compania Danielei Zeca Buzura. Despre taina mărturisirii, a împărtăşirii cuvântului sfânt, a pildei de viaţă şi a învăţării iubirii, despre viaţa sa şi menirea bisericii, despre toate acestea şi încă multe altele, într-o discuţie liberă în ediţia specială de sărbători de la „Mic Dejun cu un Campion”.

TVR2: Sâmbătă, 8 ian. 2022, ora 10:00

Luni, 10 ian. 2022, ora 08:00

TVR3: Duminică, 9 ian. 2022, ora 7:55

TVRi: Sâmbătă, 15 ian. 2022, ora 8:00

TVRM: Sâmbătă, 15 ian. 2022, ora 7:00

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Redifuzare

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2