loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...o ediţie cu Ilie Năstase şi Cristian Ţopescu

Revedeţi o întâlnire atipică, la "Mic dejun cu un campion", cu doi invitaţi care s-au completat de minune: tenismenul Ilie Năstase şi regretatul comentator sportiv Cristian Ţopescu. | VIDEO

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Vă dăm întâlnire sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 10:00, la TVR2, duminică, 19 septembrie, la ora 7:55, pe TVR3 şi sâmbătă, 25 septembrie, la TVRi.

L-am avut invitat într-o ediţie anterioară "Mic dejun cu un campion" pe unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi sportivi ai României, tenismenul Ilie Năstase. Marcaţi încă de emoţia dispariţiei unuia dintre monştrii sacri ai sportului românesc – multiplul campion Ivan Patzaichin – am profitat de faptul că la ediţia din 2015 cu Ilie Năstase a fost prezent şi regretatul comentator sportiv Cristian Ţopescu, plecat şi el dintre noi acum trei ani, un jurnalist care i-a însoţit nu o dată pe sportivii noştri la competiţiile unde evoluau.

Aşadar, o întâlnire atipică – cu doi invitaţi care s-au completat de minune unul pe celălalt – într-un spaţiu familiar lor - Restaurantul Il Calcio din Herăstrău şi la reşedinţa lui Ilie Năstase – unde s-au depănat cu umor şi nostalgie o grămadă de întâmplări necunoscute publicului larg. A fost un moment în care am putut rememora şi câteva dintre secvenţele istorice în care Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Cristian Ţopescu se aflau la apogeul lor profesional.

Privit la o asemenea distanţă de performanţele sale, ne dăm seama că Ilie Năstase a revoluţionat tenisul mondial nu numai ca perspectivă de joc, ci şi ca abordare. Frumuseţea şi suspansul prestaţiilor sale erau completate cu o nuanţă de umor şi ironie care făcea deliciul spectatorilor. Năstase era cunoscut pentru glumele sale din arenă, dar și pentru reputația de a folosi tactici agresive, multe dintre acestea pline de succes, drept pentru care a primit porecla de ’’Nasty’’ (’’Răutăciosul”).

De la acest tip de joc, până la tenisul actual este o distanţă imensă. Cum bine spunea Cristian Ţopescu: ’’Nu se pot face comparaţii între generaţii. Ce a făcut Ilie era spectacol, ce se face astăzi este un serviciu puternic, o forţă fizică cultivată, un PR necesar ca în orice business. Jocul nu mai are acel efect de spectacol, de încântare, ce bucura publicul şi-l determina să aplaude frenetic fiecare minge’’.

Tenisul românesc s-a afirmat în plan mondial odată cu Ilie Năstase. Iar evenimentul la care s-a impus a fost 1972, atunci când a cucerit marele trofeu la US Open, pe terenul de la Forrest Hill, în faţa a 15.000 de americani care-l susţineau cu patimă pe Arthur Ashe, compatriotul lor şi marele favorit. Stilul său de joc, creativ şi imposibil de urmărit de către adversar au făcut din acel meci un punct de referinţă în tenisul de până atunci, iar din Ilie Năstase un personaj strălucitor. Serviciului impecabil şi strategiei lui Ashe, Năstase i-a contrapus un joc neaşteptat, presărat cu o suită de conversaţii cu publicul, tactică prin care şi-a atins scopul destabilizându-l pe faimosul său adversar şi câştigând în final preţiosul trofeu.

De aici, a început legenda... despre care vă invităm să aflaţi mai multe alături de Daniela Zeca Buzura în această sâmbătă frumoasă de toamnă, la Mic Dejun cu un Campion.

 

Un articol de: Ileana Ploscaru Panait

***

Program de difuzare:

TVR 2:   Sâmbătă, 11 septembrie 2021, ora 10:00
Luni 13 septembrie 2021, ora 8:00
Marti, 14 septembrie 2021, ora 5:00
TVR 3:   Duminică, 12 septembrie 2021, ora 7:55
TVR Internaţional: Sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 7:00
TVR Moldova: Sâmbătă,18 septembrie 2021, ora 7:00

 

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2