loader
Foto

„Credinţă şi celebritate”, în dialog cu actriţa Diana Lupescu

Gazda emisiunii, Aziza Micu, a vorbit despre spiritualitate şi nevoia de a se apropia de Dumnezeu cu Diana Lupescu. Duminică, 18 ianuarie, de la ora 00:20, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Credinţă şi celebritate

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Născută în 1954 la Bacău, actriţa Diana Lupescu a absolvit UNATC în 1978, unde l-a avut ca profesor pe regretatul Toma Caragiu. De-a lungul anilor, a jucat pe scenele Teatrului Bulandra, Nottara sau Teatrul Mic.

„Diana Lupescu este o prezenţă mai degrabă discretă în peisajul scenei româneşti. După ce a făcut dovada talentului său de actriţă în teatru şi film, a preferat să se retragă în umbră, devenind regizor. La fel de discretă este şi viata sa privată, unde se cunoaşte, doar, că este soţia lui Mircea Diaconu şi o mamă devotată, ştiind să îmbine, într-un mod armonios, căutarile şi împlinirile profesionale cu cele familiale”, mărturiseşte gazda emisiunii, Aziza Micu.

Despre începuturile sale pe scenă, Diana Lupescu spunea că a ales teatrul din întâmplare, deşi se pregătise pentru  matematică şi sport. Teatrul a venit la propunerea mamei sale, unde a şi intrat din prima. În anul al II-lea de facultate, cunoscutul regizor Gopo i-a oferit primul rol într-o ecranizare inedită a romanului „Povestea porcului” de Ion Creangă.

„Oamenii vin la teatru pentru ceva ce nu găsesc în altă parte. La un moment dat, în sală, se creează acea comuniune dintre spectatori și actori. Oricât ar fi de bun filmul sau televizorul, inefabilul ăsta creat în sala de teatru te prinde în mrejele lui. E o stare care dă dependență”, spunea Diana Lupescu într-un interviu pentru Agerpres.

De-a lungul carierei, ea a jucat în piese şi filme ca „E atât de aproape fericirea” (1977), „Când apune soarele voi pleca” (1976), „Iarba verde de acasă” (1978), „Fata Morgana” (1981), „Buletin de București” (1982) sau „Extemporal la dirigenție” (1987).

„Dar cine este, ca om, Diana Lupescu? A simţit, vreodată, nevoia de a se apropia de Dumnezeu, şi dacă da, cum anume? Sunt întrebări la care vom răspunde duminică noaptea”, adaugă Aziza Micu.

Despre emisiune: „Credinţă şi celebritate” stă de vorbă cu personalităţi din viaţa culturală a României despre modul în care spiritualitatea şi religia se „înţeleg” cu viaţa în lumina reflectoarelor. Este credinţa un „obicei” perimat? A crede în Dumnezeu a devenit o piedică în realizarea profesională? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care emisiunea „Credinţa şi celebritate” va răspunde,  pe TVR 2.

***
Emisiunea poate fi urmărită și pe
TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Photo credit: http://www.cinemagia.ro

 

23:55 Arthur 3: războiul celor două lumi (R)

Film * Arthur 3: războiul celor două lumi (Arthur 3: the war of the two worlds-Franţa, 2010)

Regia: Luc Besson

Cu: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Selene Gomez

*Film de aventuri.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2