Cap compas: File și zile - călătorie în Serbia | VIDEO
miercuri, 13 noiembrie 2019
Echipa emisiunii "Cap Compas" ne-a propus o nouă incursiune în Serbia, de această dată în multe spații din vecinătatea graniței cu România. Pe 16 noiembrie, la ora 12.30, la TVR 2 și TVR 2 HD.
mionica
Viminacium 5
Viminacium
Viminacium
Viminacium
Viminacium
varset
varset
varset
fantast
fantast
salas 137
salas 137
smederevo
smederevo
smederevo
bukovo
bukovo
mionica
mionica
mionica
mionica
mionica
Viminacium 5
Viminacium
Viminacium
Viminacium
Viminacium
varset
varset
varset
fantast
fantast
salas 137
salas 137
smederevo
smederevo
smederevo
bukovo
bukovo
mionica
mionica
mionica
mionica
Alte legături
Cap Compas

O peregrinare din antichitate și până la epoca modernă prin cetăți și muzee împletită cu spații hoteliere și locuri de înnobilare sufletească..

(w640) Viminacium

Cetatea Viminacium este un prim pas care asigură privilegiul cunoașterii unor altfel de ipostaze sârbești. Locul devine kilometrul zero al călătoriei noastre prin ținuturile sârbești pentru a descoperi locuri și oameni, precum file de cronici ale unor zile diferite.

(w640) Viminacium

Vila romană aflată în apropiere de orașul Pozarevac descrie acea atmosferă care cu greu poate fi recompusă doar din imaginație. Este ambianța vieții antice.

(w640) Viminacium

Reprezintă felul de a fi și de a trăi al romanilor. Cetatea aflată la confluența dintre Dunăre și răul Mlava însemnă practic intersecția între Panonia și Adriatică, între Moesia și Marea Neagră și între Naissus și Marea Egee.

(w640) Viminacium

Situl arheologic are suprafață de 400 de hectare iar în necropolă au fost găsite aproape 15 mii de morminte. La câțiva pași de Dacia nivelul de civilizație era similar celui din capitală imperiului și fiecare edificiu poate înseamnă o replică din ceea ce exista la  Roma.

(w640) Viminacium

Vârșeț orașul aflat la doar 15 km distanță de frontieră cu România înseamnă și ospitalitate și nu este doar un oraș de tranzit în care să oprești pentru o gustare și poate fi o zona ideală pentru un city break reușit sau un moment memorabil petrecut în cadrul unui tur prin Serbia.

(w640) varset

Mulți români ajunși în acel loc se simt că acasă mai ales datorită faptului că limba română este vorbită în mod uzual. Este un oraș în care la fiecare răspântie întâlnești frumusețe și originalitate. Palatul episcopal este unul dintre reperele de marcă pus în valoare prin armonizarea stilului baroc și a culorilor luminoase. Temelia a fost așezată în 1757 când scaunul episcopal de Vârșeț a fost reînființat aici după ce temporar episcopia a avut sediul la Caransebeș. Episcopul Jovan Georgiević  a inițiat lucrările, iar în 1763 a fost finalizat edificiul.

(w640) varset

În interiorul palatului este amenajată o capela închinată Sf. Arhangheil Mihail și Gavril în care se găsește icoană făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu numită de Vinča – Bezdin. Palatul se vizitează doar în zilele de miercuri, funcționând și în prezent că reședința episcopală. Catedrala episcopală din Vârșeț este un simbol al dăinuirii fiind cea mai veche biserică din oraș. A fost ridicată prin efortul episcopului Nikola Dimitrijević și împodobită cu fresce și sculpturi de către artiști locali. Adăpostește icoane valoroase și este recognoscibilă pentru toți sârbii prin turnul al cărui ceas vestește orele zilei încă din 1785. Dedicată Sf. Nicolae, biserica este neîncăpătoare la sărbătorile mari dar chiar și în zilele obișnuite se stă la coadă pentru obișnuită închinare. Edificiul are faima unui loc făcător de minuni datorită icoanelor Sf. Nicolae și a Sf. Anghelină.

(w640) varset

Castelul Fantast întâmpină cu căldură interioarelor care sunt amenajate că hotel și saloane pentru evenimente. Am putea spune că este un hotel boutique deși combinația între clasic și modern și mai ales lipsa oricărei extravaganțe în ceea ce privește decorațiile interioare duc mai degrabă cu gândul spre o reședința transformată într-un primitor loc de cazare. Confortul vine aici din combinația fericită între un domeniu cu suprafață de 65 de hectare și castelul bine proporționat care nu epatează prin dimensiuni ci datorită echilibrului interior și exterior.

(w640) fantast

Aflat la 130 de kilometri distanță de Belgrad și la 65 de kilometri de Novi Sad, domeniul din localitatea Becej oferă clipe de relaxare îmbinate cu activități adecvate unui asemenea spațiu: drumeții, sporturi, ușoare activități recreative pentru copii și vânătoare.

(w640) fantast

Sălaș 137 sună că un număr de casă pe o stradă. În fapt este o afacere bine închegată care și-a creat propria clientelă. Transformarea unui asemenea spațiu într-un han ține de voință și de preferința proprietarului. Privind la acestea gândim că de fapt aici era o simplă gospodărie cu acareturi și toate cele de trebuință unui țăran. Și totuși crearea unor locuri pentru a te simți bine au făcut că acest loc să devină atracție.

(w640) salas 137

Casă bătrânească a devenit loc de luat masă. Ceea ce va fi fost bucătărie de vara este deja un apartament cochet și intim, iar magaziile sunt camere confortabile cu toate facilitățile. Nu este atât turism rural ci mai degrabă de weekend.

(w640) salas 137

Smederevo era un centru vital strategic încă de pe vremea romanilor, iar mai târziu străjuia drumul spre Constantinopole. Cetatea capătă o valoare deosebită în secolul 15 în timpul despotului Durad Brancovic, care a refăcut fortăreața aflată la confluența Dunării cu râul Jazava după modelul cetății de pe malul Bosforului. Smederevo avea să devină de atunci până în prezent un simbol.

(w640) smederevo

Toamna la Smederevo și Teatru în fortăreață sunt generice manifestări culturale care au loc în fiecare an. O întreagă epopee cu despoți, prinți, prințese, nobili de la curțile occidentale …cu viziri și generali din Imperiul Otoman poate fi văzută printre creneluri. Este o cetate colosală care își spune povestea și își declină splendoarea indiferent de anotimpul sau ora la care este vizitată.

(w640) smederevo

Legende despre comori care încă s-ar află undeva îngropate în margine de Dunăre dăinuie. Cetatea a fost reconstruită și consolidată în doar trei ani, începând din 1427. A fost descrisă că una dintre cele mai impunătoare mărturii de arhitectură medievală sârbească și o martoră a forței creative a sârbilor.

(w640) smederevo

De la fortărețele de apărare militară către cetățile apărării credinței drumul pare firesc. Mănăstirea Bukovo are un acel ceva comun cu spațiul românesc. Se află în Negotin pe dealurile de la Bratujevac, la doar câțiva kilometri de Dunăre mai jos de Porțile de Fier II, cam în dreptul părții de sud a județului Mehedinți. Este dedicată Sf. Nicolae. Numele Bukovo vine de la fag sau de la numele unei păsări care trăiește în desișurile din apropiere.

(w640) bukovo

Biserica  ridicată integral din piatră este reprezentativă pentru școală de arhitectură moravă. Deși a fost reconstruită de mai multe ori a fost păstrată formă inițială.

(w640) bukovo

În regiune sunt podgorii cu un soi de struguri muscat foarte rari în lume din care se produce un vin roșu celebru numit tamjanika.

(w640) mionica

Este un obicei al locului că pelerinii să viziteze și pivnițele pentru degustări. Orășelul Mionica, așezare cu câteva mii de locuitori, este acum un circuit turistic remarcabil. Nepoții și strănepoții generalului Zivojin Misici au reușit să facă din casă în care s-a născut acest personaj considerat erou național al Serbiei un spațiu polivalent. Asociația turistică Mionica este foarte activă și în fiecare loc a inserat realități ale lumii rurale care altfel ar putea fi ușor uitate.

(w640) mionica

Face parte din strategia municipalității și a unei organizații turistice foarte active să fie recreate coregrafii ale unor fermecătoare realități pe care le mai poți întâlni în uitate colțuri lume. Este fără îndoială o fațetă a dezvoltării turismului, iar dacă pentru unele generații pare comun ce vedem pentru generațiile noi sau cei din alte țări firul de torsul țesutul sau pregătirea unei mamaligi are aproape impactul unei inițieri.

(w640) mionica

Există la Mionica activități eco, etno și culturale care se compun într-un set de produse și activități adresate vizitatorului. Nu este vorba doar despre simpli pași petrecuți prin rouă ierbii și nici doar de observarea cu ochi detașat ci despre o imersiune veritabilă în lumea arhaică prin care se țese urzeala devenirii unui neam. Mionica are natură, relief, istorie și tradiții … arhitectură specifică … ferme și mai ales facilități și infrastructură, fiind ușor ușor accesibilă de oriunde ai veni.

(w640) mionica

Producător: Elena Dinu

 • 21:50
  Viaţa visată
  Serial*(La vita promessa-Italia, 2018) PREMIERĂ *Episodul 6 din 8 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Dramă . Sicilia, 1921. Carmela Carrizzo, soţie şi mamă a cinci copii, devine ţinta obsesiei lui Vincenzo Spano, un vătaf fără scrupule, care, neputând s-o seducă, o persecută până la a-i ucide soţul şi a-i lăsa unul dintre fii neputincios. Ca o leoaică în stare de orice ca să-şi salveze puii, Carmela îşi adună toate forţele şi porneşte împreună cu copiii ei într-o călătorie lungă şi primejdioasă peste ocean, către America. Familia se instalează într-un apartament din cartierul newyorkez Mica Italie, unde curajoasa siciliancă îndrăzneşte să viseze la o viaţă mai bună decât cea de care fugise. Dar „pământul făgăduinţei” este, în realitate, o ţară dominată de criza economică şi de prohibiţie, iar necazurile nu vor întârzia să reapară. Redactor: Adriana Vulpe
 • 23:00
  Zile cu stil
  Redactor Sorina Soare.​ Producător Tv-Luiza Caravasile O coproductie TVR-Mirampeck Media SRL
 • 23:55
  Discover România
  *Grigore Vasiliu Birlic Producător : Diana Ilica
 • 00:10
  Bărbierul din Siberia
  Film * Bărbierul din Siberia (The barber of Siberia-Rusia, Franţa, Italia, 1998) *Prima parte Regia: Nikita Mihalkov Cu: Julia Ormond, Oleg Menşikov, Richard Harris *Dramă . Redactor: Vlad Ţurcan
 • 01:45
  Viaţa visată
  Serial *(La vita promessa-Italia, 2018) PREMIERĂ *Episodul 6 din 8 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Drama Redactor: Adriana Vulpe
 • 02:50
  Descălecaţi în Carpaţi
  *Colţ de rai cu natura şi cai Producător Răzvan Petrişor
 • 03:15
  Sport
 • 03:22
  Telejurnal TVR2
 • 03:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:15
  Strop şi balonaş
  Serial copii *(Splash and bubbles-SUA, 2016) *episodul 1 si 2/40 Voci: John Tartaglia, Leslie Carrara-Rudolph, Raymond Carr, Aymee Garcia * Animaţie . *AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG) Redactor: Gabriela Onea TRECEREA LA ORA DE IARNĂ: ora 04:00 devine ora 03:00 !!! 04,05* Documentar360°-GEO * *Castana-avuţia din Corsica (La Chataigne, une manne en corse, Franţa-Germania, 2014) din 20 octombrie 52’/55’-CRIPTARE Exclusiv TVR+
 • 05:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 05:55
  Poate nu ştiai
  Realizator: Călin Petrescu
 • 06:00
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Timişoara Sarea în bucate Producator: Veronica Mihoc Emisiune realizată de TVR Timişoara Jurnalişt: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 08:00
  Repere sacre
  Sfânta Liturghie din † duminica a 30-a de peste an *Comentariu: P ărintele Tarciziu Şerban , preot colaborator Producător: Ştefan Stănescu Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti
 • 09:00
  Ferma
  *Anul 21 *Editia 988 Nu mai aveti loc la oras? Incercati la tara!... Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri Undeva în România Într-o zonă muntoasă a judeţului Suceava, la 20 km de Fălticeni, în comuna natală a lui Nicolae Labiş, un fermier, după mai multe încercări de creştere a vacilor de lapte şi de carne, s-a oprit la vacile de carne Angus şi la câteva exemplare de vaci de lapte Holstein. În prezent are peste 200 de bovine , urmând să-şi dezvolte în viitor ferma. Participă: Ciprian Cimbru-fermier comuna Mălini, jud. Suceava Jurnalist tv Sergiu Marinescu Emisiune de Viorel Popescu şi Eugen Daniel Iancu
 • 10:00
  Pescar hoinar
  * „Aventuri pe malul batrânului fluviu... ”* sezon nou Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica * Vă invităm... la Dunăre, într-o nouă expediţie marca „Pescar hoinar”-driluri pline de adrenalină, capturi remarcabile, dar şi surprize... cum altfel ar putea fi caracterizată o partidă de pescuit pe malul bătrânului fluviu ?!... ce poate fi mai captivant pentru un pescar, fie el sportiv sau amator, decât să umple juvelnicul cu plătici grase, mrene frumoase, dar şi mulţime de obleţi capturaţi cu o undiţă făcută pe loc, amintind de partidele de pescuit ale copilăriei... iar, în final, bucuria eliberării... toti peştii, mai mari sau mai mici, s-au întors în mediul lor natural-pe scurt, un adevărat spectacol... încă o poveste cu şi despre pescuit şi o călătorie de neuitat. Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica Producător: Ligia Baboş
 • 10:30
  Natură şi aventură
  Redifuzare *Explorare natură sălbatică în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei- partea 1 Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean (TVR Cluj-Napoca)
 • 11:00
  Destine ca-n filme
  Prezintă: Iuliana Marciuc Producători Iuliana Marciuc, Nicolae Cozma Realizator Silvia Ionescu Redactor: Dana Ilie
 • 12:00
  Fraţi de viţă
  Producător Cătălin Heson O coproductie TVR-Asociatia Vinarium
 • 12:30
  Sănătate cu de toate
  *ediţia 21 * Avem reţetă de vinete murate, ca la bunica, Muzeul Flori de mină de la Cheia, unde aflăm care sunt proprietăţile energetice ale cristalelor şi terapie prin călărie, la Hipodromul Ploieşti.​ Jurnalist TV: Ana Maria Mindu Producatori: Larisa Avram, Bogdan Ghiţulescu
 • 13:10
  Duminica filmului românesc
  * Întoarcerea din iad -România, 1983 Regia: Nicolae Mărgineanu Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea *Dramă. Dumitru, un ţăran bogat, trăieşte o pasională poveste de dragoste cu Veronica, fosta lui iubită, acum femeie măritată. Relaţia lor devine tot mai greu de ascuns de ochii lumii, mai ales de ochii unui soţ gelos şi dornic de răzbunare. Izbucnirea Primului Război Mondial complică şi mai mult lucrurile. Cei doi rivali declaraţi pleacă împreună pe front să lupte umăr la umăr împotriva aceluiaşi inamic. De acum, viaţa fiecăruia poate depinde în orice clipă de celălalt. Redactor: Gabriela Onea
 • 15:00
  Drag de România mea!
  Drag de România mea! *sezon nou *Prima parte Prezintă: Paul Surugiu-Fuego *Folclor șşi voie bună la „Drag de România mea!” Fiecare săptămână la „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” este o nouă experienţă şi o plimbare prin capitole importante ale țşării. Oferim un spectacol de televiziune, care are de toate şi care-și propune, dincolo de orice altceva, să vină ca o alternativă, ca un fel de relaxare şi-o normalitate în lumea complicată șşi plină de incertitudini în care trăim. ȘŞi, cum e prea multă gălăgie în jur, cum fiecare încearcă să iasă în evidenţă prin ce este mai urât, noi nu vrem decât să fim gura de aer proaspăt din fiecare duminică, cu un show elegant șşi cu o diversitate culturală şi artistică. Duminica aceasta, de la ora 15.00, ne purtăm paşii în lumea folclorului românesc. De aceasta dată, nu avem nume de legendă, ci tânăra generaţie. O samă de artişti cu totul speciali, autentici, cu voci bune, cu piese formidabile șşi cu puterea de a face spectacol la cel mai înalt nivel. Iosif Ciunterei ne propune un personaj de colecţie, de pe coclaurile sale, un înţelept care ne va povesti despre dragul de glia strămoşească şi despre cât e de important să ne iubim originile. Din Banat, soseşte la noi talentatul Florin Boita . Acesta cânta de ani buni, a câştigat numeroase festivaluri şi este foarte atent la repertoriu şi la port. Are daruri muzicale şi un duet cu Paul Surugiu Fuego, la fel ca şi maramureseanca Oana Tomoioagă . Oana este una dintre artistele speciale ale noului val, cu numeroase vizualizări on line, proiecte şi melodii care ajung la suflet. Nu se abate de la repertoriul special şi nici de la purtarea exemplară a costumului! De senzaţie este povestea de dragoste dintre cei doi câştigători ai consursului TVR-„Vedeta Populară”- Alexandra Chira şi Mihai Teacă ! Ei s-au cunoscut după concurs, au legat o relaţie de durată şi se susţin unul pe altul. Cei doi vin la noi cu cântece frumoase, în port exemplar, cântând împreună şi un duet de zile mari. Mai mult, Mihai a pregătit o demonstraţie la pian șşi un duet despre casa părintească alături de Paul Surugiu-Fuego. Moldova este reprezentată de frumoasa Nadia Duluman , o artistă care ne aduce plăcinte şi tradiţii de acasă şi care ne arată ce înseamnă focul moldovenilor. Tocmai din Bucovina, ireproşabilă, fără cusur din punct de vedere interpretativ, soseşte Angelica Flutur , într-un costum de vis si cu melodii de poveste, Paul Surugiu-Fuego ne-a pregătit şi el cântece speciale, alături de trupa Supermarket, dar şi de baletul condus de Florin Mariș! Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 16:00
  Drag de România mea!
  Drag de România mea! *sezon nou *Partea a doua Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu Producător: Codruţa Prunariu
 • 17:00
  D’ale lu’ Mitică
  *sezon nou Prezintă: Mitică Popescu *DREPTUL LA AER CURAT, o investigaţie despre depozitările ilegale de deşeuri din Giuleşti Sârbi, Bucureşti. Realizator Camelia Robe Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 18:00
  Reteaua de idoli
  Realizator Irina Pacurariu
 • 18:53
  Sport
  Transmisiune directă
 • 19:00
  Telejurnal TVR2
  Transmisiune directă
 • 19:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 20:10
  Duminica filmului românesc
  Osânda-România, 1977 Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ioana Pavelescu, Emmerich Schaffer *Dramă . Ecranizare după romanul "Velerim si Veler Doamne" de Victor Ion Popa. Condamnat la 10 ani de ocnă, după răscoala din 1907 şi după câţiva ani petrecuţi pe front, Manolache Preda se întoarce în satul său natal. Soţia l-a părăsit şi i-a vândut pământul, iar autorităţile îl privesc cu ostilitate, sătenii cu suspiciune şi copiii se ascund de el. Pentru a duce o viaţă normală, Manolache se angajează la boierul Leon, dar când acesta e omorât de doi ţărani revoltaţi, vina cade pe fostul ocnaş. *ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 ) Redactor: Gabriela Onea
 • 22:15
  Ochi negri
  Film de artă * Ochi negri (Oci ciornie-Italia, Rusia, 1987) 112’ Prezentare Laurenţiu Damian 5’ Realizator: Liliana Chiţescu Regia: Nikita Mihalkov Cu: Marcello Mastroianni, Silvia Mangano, Marthe Keller, Elena Safonova *Premiul de interpretare masculină (Marcello Mastroianni)-Festivalul de la Cannes 1987 *Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin (Marcello Mastroianni) *Nominalizări la premiile Globul de Aur, BAFTA si Cesar pentru cel mai bun film străin *Dramă , inspirată de povestirile lui Anton Cehov. Devenit chelner pe un vapor de lux, arhitectul italian Romano Patroni îşi deapănă cu nostalgie si umor povestea marii lui iubiri, în faţa unui prieten rus. Deşi însurat cu o femeie foarte bogată care-i asigura un trai fără griji, Romano s-a îndrăgostit de misterioasa rusoaică Anna Sergheevna şi de ochii ei negri, în timpul unui sejur la sanatoriu. Plecarea bruscă a Annei îl determină pe neconsolatul italian să facă o călătorie în Rusia, în căutarea iubitei, căreia îi jură că va divorţa, dar fără să-şi poată ţine promisiunea... *ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 ) Redactor: Adriana Vulpe
 • 00:20
  MotorVlog
  Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor: Cristina Moiseiu Radulescu O producţie RL Global Activ Services S.R.L
 • 00:45
  Pescar hoinar
  Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica Producător: Ligia Baboş
 • 01:20
  Duminica filmului românesc
  * Întoarcerea din iad -România, 1983 Regia: Nicolae Mărgineanu Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea *Dramă. Redactor: Gabriela Onea
 • 02:55
  Discover România
  *Cornel Coman Realizator: Diana Ilica
 • 03:05
  Sport
 • 03:12
  Telejurnal TVR2
 • 03:45
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:05
  România…în bucate
  TVR Craiova * Tăst Show Emisiune realizată de TVR Craiova Jurnalişt: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 04:30
  România…în bucate
  TVR Târgu Mureş * Cooking Show Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş Jurnalişt: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 05:00
  Ferma
  Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!... Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri * Jurnalist TV: Sergiu Marinescu Emisiune de: Viorel Popescu şi Eugen Daniel Iancu