loader
Foto

Galerie foto

Best of Mic dejun cu un campion: Constantin Dulcan

Din această săptămână, la Mic dejun cu un campion avem ocazia să revedem câteva dintre cele mai îndrăgite interviuri realizat de Daniela Zeca Buzura. Pentru 25 iunie, de la 9:30, la TVR 2 ne reîntâlnim cu profesorul Constantin Dulcan.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

„Dragi prieteni, vă mulţumim încă o dată pentru fidelitatea cu care ne urmăriţi şi cu care ne scrieţi, încurajându-ne să continuăm demersul nostru şi în grila următoare. Datorită vouă, Mic dejun cu un campion atins un număr record de mesaje pe care le dorim reflectate şi în cifrele de audienţă.

Iată că suntem la finalul celui de-al treilea sezon al Mic Dejunului la care ne-am străduit să invităm campioni adevăraţi, unul şi unul, din toate domeniile, de toate vârstele, cu exemple de viaţă şi experienţe diferite. Sperăm ca fiecare dintre ei să fi stârnit interesul vostru. Nu dorim să întocmim un clasament dar am vrea să ştim pe cine v-aţi dori să invităm în continuare în emisiunea noastră. Aşa că... votaţi un campion. Unul dintre cele mai urmărite episoade a fost cel în care oaspete ne-a fost Prof. Dumitru Constantin Dulcan, ceea ce ne-a determinat să-l reluăm în prima ediţie a verii 2016”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea emisiunii de pe TVR 2.


În dimineaţa de 25 iunie revedem interviul realizat cu unul dintre cei mai emblematici cercetători români, prof. univ. dr. g-ral (r) Dumitru Constantin Dulcan – medic primar în neurologie, filozof şi scriitor în egală măsură. El sondează, la propriu, corpul uman, şi, este convins cu asupra de măsură - demonstrând cu argumente ştiinţifice indubitabile - că materia şi spiritul formează un tot unitar.

Constantin Dulcan continuă să creeze rumoare cu teoriile sale aparent excetrice. Căci ce altceva poate să însemne ideea că a tulbura principiile existenţei lumii întregi înseamnă nici mai mult, nici mai puţin decât să plăteşti direct şi personal prin lipsa ta de armonie?

Afirmaţiile lui Dumitru Constantin Dulcan au stârnit o revoluţie în domeniu iar cartea sa, „Inteligenţa materiei”, a devenit, cine ar fi crezut, un bestseller aflat a a treia reeditare. Alături de ea, „Somnul raţiunii“, „În căutarea sensului pierdut“ şi „Mintea de dincolo” sunt şi ele cărţi epuizate.

Cu un firesc dezarmant, cu acurateţea argumentului ştiinţific şi cu soliditatea unei vaste culturi, profesorul şi medicul Dumitru Constantin Dulcan este, fără îndoială, un specialist şi un om care vorbeşte cu responsabilitate asumată despre un viitor care nu ne mai aşteaptă, care nu ne mai îngăduie.

Mai multe detalii despre invitatul ediţiei din 25 iunie găsiţi aici.

***

Emisiunea este difuzată şi pe TVR HD (sâmbătă, 25 iunie, ora 13:00), TVR Internaţional (marţi, 28 iunie,  ora 15:00) şi TVR Moldova (sâmbătă, 2 iulie, ora 9:00)

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 98

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2