loader
Foto

Galerie foto

„Îți trebuie atât de puțin ca să intre acel mult, acel Dumnezeu în lăcașul sufletului tău!”

„Dacă decriptezi acest secret, să te mulțumești cu puțin și trăiești simplu, e atât de bine în lumea asta!” ne spune Daniel Leș, ceramist din Maramureș, care ne-a împărtășit bucuria legăturii cu natura și cu plaiurile natale.

 

Istorii de bun gust

Ceramistul Daniel Leș din Baia Sprie crede că, încă din copilărie, i-a încolțit visul de a salva case vechi din Maramureș. Aceasta, pentru că știe că pe fiecare perete al casei, oamenii scriu câte o etapă importantă a vieții lor. Apoi, a invitat prieteni, români de pretutindeni, să adopte o casă în care, fie și pentru câteva zile, să trăiască altcumva, să iasă din oraș și să intre într-un alt spațiu, în care timpul este doar pentru suflet.

(w882) Istorii de

Despre alegerile fiecăruia în viață, despre Drum și cât de contorsionat poate fi el, dar mai ales despre bătălia cu Ispita, sau despre cum se roagă continuu să fie câștigată, Camelia Moise a stat la povești cu ceramistul Daniel Leș.

(w882) Istorii de

Vă invităm să revedeți prima parte a emisiunii „Istorii de bun gust - Despre drumul vieţii, cu Daniel Leş” redifuzată pe TVR 2,  luni, 20 ianuarie, de la ora 13.30.

***

Producător: Dana Ștefănescu

Realizator: Camelia Moise

 

11:00 Comori uitate din bazinul Mediteranei

Documentar* (Tresors oublies de la Mediterranee, Franţa, 2016) PREMIERA

*Bazinul mării Mediterane este regiunea care adăposteşte cele mai multe situri înscrise în patrimoniul mondial UNESCO din lume. Această bogăţie este atât de strălucitoare, încât lasă în umbră adevărate bijuterii: comorile uitate ale Mediteranei.

Regia: Jerome-Cecil Auffret

* Muzeul de arheologie din Salonic

După 2.000 de ani de tăcere şi mister, sora vitregă a lui Alexandru Macedon-regina Thessalonica, soţia regelui Cassandru-ne spune povestea ei, cea a poporului ei şi a oraşului Salonic, înfiinţat de soţul ei.

Muzeul de arheologie din Salonic adăposteşte între zidurile sale statui, obiecte folosite în viaţa de zi cu zi, opere de artă, bijuterii, rugăciuni emoţionante scrise pe papirus.

11:30 Hoţomanii de la templu

(Monkey Thieves, Olanda, 2008)

Regia: Richard Kirby

Narator: Sean Pertwee

Oraşul Jaipur din nord-vestul Indiei este căminul celei mai obraznice şi mai zgomotoase cete de maimuţe pomenită vreodată. Banda Galta numără 60 de membri, toţi din specia macacus rhesus, cu un statut privilegiat: deoarece localnicii îi consideră descendenţi din Hanuman, Regele-maimuţă, li se permite să locuiască lângă un templu hindus de la periferia oraşului şi credincioşii care vin să se roage le aduc ofrandă fructe şi alune.

Seria Hoţomanii de la templu le spune povestea.

 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

 

#tvr2