loader
Foto

Galerie foto

„Zona”, o altfel de poveste a societăţii mexicane

Pe 29 iunie, seria „Filmul de artă” de pe TVR 2 vă aduce una dintre cele mai premiate producţii ale regizorului Rodrigo Plá. „La zona” – câştigător al Premiului pentru debut la Festivalul Filmului de la Veneţia – începe la 23:10.

 

Filmul de artă

Tânărul Alejandro locuieşte în „La Zona”, un cartier privilegiat din Ciudad de Mexico, aflat sub protecţia unei firme private de pază, dar înconjurat de o sărăcie şocantă. Trei adolescenţi din mahalalele mărginaşe pătrund în zonă pentru furt, însă stângăciile lor se soldează cu moartea unei bătrâne. Paznicii intervin brutal şi îi împuşcă pe doi dintre intruşi. Unicul supravieţuitor al tragediei este urmărit de un grup de rezidenţi care decid să-şi impună propria justiţie.

Descris drept o „dramă contemporană satirică”, „La zona” este filmul de debut al regizorului uruguayan Rodrigo Plá, iar principalele roluri sunt interpretate de Daniel Gimenez Cacho, Daniel Tovar şi Alan Chavez.

„Valorile inversate şi nebunia produsă de teamă formează centrul de greutate în filmul lui Plá. La Zona este un film de debut impresionant care poartă spectatorul prin ororile  justiţiei străzii, provocând o reacţie mai puternică decât aceea de-ai compătimi pe cei care au împotriva celor care n-au”, scria revista Variety.

„La Zona” a câştigat 18 premii şi 10 nominalizări din partea industriei cinematografice. Printre ele, se numără distincţia CinemAvvenire, premiul Oraşului Roma pentru cel mai bun film şi premiul Luigi De Laurentiis (toate trei la Festivalul Filmului de la Veneţia), premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de film de la Toronto şi premiul Golden India Catalina la Festivalul de Film de la Cartagina.

De asemenea, filmul de luni, 29 iunie, este precedat de o intervenție a criticului și profesorului de film Laurențiu Damian.  El consideră că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier,  Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta.”

 

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2