loader
Foto

Virgil Ianțu: Mă întreb de unde au învăţat tinerii aceste lucruri. Este fantastic!

“Have a talk with Virgil Ianţu?”... „DA!”, au răspuns aproape 200 de studenţi prezenţi la IT Fest, un eveniment pentru tinerii dornici de o carieră în IT, o iniţiativă SiSC (Sindicatul Studenților din Cibernetică).

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Virgil Ianţu, prezentatorul emisiunii "Câștigă România!", singurul concurs de cultură generală pe teme despre ţara noastră, s-a aflat miercuri, 27 octombrie, la o întălnire online cu tinerii pasionaţi de IT într-un eveniment sub genericul “Have a talk with Virgil Ianţu”.

Într-o atmosferă relaxată, studenţii şi-au manifestat curiozitatea de a afla culisele televiziunii, punând un număr mare de întrebări. Discuțiile au atins teme serioase cum ar fi dedicația față de muzică, educația, deontologia profesională, dar și misiunea artistului.

„De ce nu se mai pune accent pe emisiunile de cultură generală?”, se întrebă tinerii iar curiozitatea lor a dat naştere la o adevărată dezbatere. „Mă bucur că sunt parte din „Câştigă România!” şi întâlnesc oameni de o reală valoare. Vin concurenţi extraordinari şi nu înţeleg de unde pot să aibă un bagaj de cunoştinţe atât de mare. Sunt oameni obişnuiţi dar cu o mare cultură. La „Câştigă România” se înscriu şi tineri de 20-25 de ani şi mă întreb de unde au învăţat toate aceste lucruri. Este fantastic!”, a spus prezentatorul concursului de cultură generală de pe TVR 2.

(w882)

Cu această ocazie, artistul a rememorat şi cea mai frumoasă amintire din perioada în care cânta în Corul Madrigal. „Au fost momente super, am cântat şi la Palatul Westminster, din Londra, în faţa Camerei Lorzilor. Pe atunci era prim ministru Tony Blair, care a rostit un discurs. Corul Madrigal era invitat de Casa Regală. Îmi tremurau picioarele de emoţie, dar am conştientizat acel moment şi mi-am spus „pot mai mult”! Mai frumos de atât cred că nu se poate... acesta este unul dintre momentele de suflet pentru mine şi cred că tot efortul pe care l-am depus în acea perioadă a meritat”, a adăugat Virgil Ianţu.

* Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. Remarcată şi la nivel internațional, emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat și pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

* Noua ediție ITFest, pentru pasionații de IT, marcă a SiSC (Sindicatul Studenților de Cibernetică), a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Studenții cu oportunități variate, atât de învățare, cât și de interacționare cu posibilii angajatori din domeniul informatic.

ITFest este un proiect cu tradiție, având la activ 13 ediții de succes, în cadrul cărora a reușit să aducă împreună studenții care vor să urmeze o carieră în IT, dar și pasionații de programare și gaming. Acest proiect își dorește să creeze o punte între studenți și angajatori, lucru care, în multe situații poate fi dificil. Un element de noutate al acestei ediții este adus de workshop-urile susținute de alumni SiSC, având următoarele tematici: scriere de CV-uri, educație financiară și UI/UX.

Deznodământul proiectului este Hackathonul, un concurs care va avea loc pe data de 30 octombrie. Acesta este momentul în care pasionații de programare își pot testa limitele într-un maraton de 12 ore. ITFest este un proiect dedicat pasionaților de IT, indiferent de ramura de interes, evenimentele fiind diversificate.

 

20:00 Clara -România, 2023

Film* Clara -România, 2023

Regia: Sabin Dorohoi

Cu: Olga Török, Ovidiu Crișan, Elina Leitl, Luca Puia

*Premiul Publicului la Cottbus International Film Festival 2023 (Germania)

*Şase nominalizări la premiile Gopo-inclusiv pentru rol principal feminin (Olga Török)

*Dramă. Clara e o mamă singură care lucrează în străinătate, asemeni milioanelor de românce care muncesc departe de familie. Are grijă de o fetiță de 6 ani, de care s-a atașat foarte mult, lucrând la o familie din Ulm, un oraș german de pe malurile Dunării. În contextul migrației economice, a fost nevoită să-și părăsească băiatul de 12 ani, care e acum în grija bunicului. Cei doi locuiesc într-un sat românesc, aflat tot pe malurile Dunării. Dezamăgit și simţindu-se abandonat de mama sa, băiatul fuge de acasă, într-o încercare copilărească de a ajunge la Clara: pleacă cu o barcă pe Dunăre. Clara trebuie să se întoarcă acasă şi să-şi conștientizeze răspunderea pentru acțiunile fiului ei. Când se întoarce în România, băiatul este deja în siguranță, la spital, dar sentimentele lui față de ea s-au schimbat mult.

Într-o lume sumbră, cu bătrâni și copii lăsați în urmă, fără șanse reale de a-și asigura un trai decent, Clara se luptă să repare relația cu fiul ei. E sfâșiată între dragostea pentru propriul copil și sentimentele materne pentru fetița pe care o îngrijește în Germania.

21:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016) PREMIERA

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

* Ep.27: Taman Ujung-Indonezia

Construite între 1912 şi 1921, grădinile plutitoare de la Taman Ujung sunt opera regelui Anak Agung, ultimul care a guvernat regiunea din estul insulei Bali.

La acea vreme, Indonezia era posesorat olandez, dar regii din provincii exercitau un control local. Locul a fost ales cu multă atenţie pentru a beneficia de prezenţa apelor sacre. Regele avea datoria de a transmite poporului său valori spirituale, şi concepţia acestei grădini ilustrează din plin acest proces.

 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2