loader
Foto

Virgil Ianțu: Mă întreb de unde au învăţat tinerii aceste lucruri. Este fantastic!

“Have a talk with Virgil Ianţu?”... „DA!”, au răspuns aproape 200 de studenţi prezenţi la IT Fest, un eveniment pentru tinerii dornici de o carieră în IT, o iniţiativă SiSC (Sindicatul Studenților din Cibernetică).

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Virgil Ianţu, prezentatorul emisiunii "Câștigă România!", singurul concurs de cultură generală pe teme despre ţara noastră, s-a aflat miercuri, 27 octombrie, la o întălnire online cu tinerii pasionaţi de IT într-un eveniment sub genericul “Have a talk with Virgil Ianţu”.

Într-o atmosferă relaxată, studenţii şi-au manifestat curiozitatea de a afla culisele televiziunii, punând un număr mare de întrebări. Discuțiile au atins teme serioase cum ar fi dedicația față de muzică, educația, deontologia profesională, dar și misiunea artistului.

„De ce nu se mai pune accent pe emisiunile de cultură generală?”, se întrebă tinerii iar curiozitatea lor a dat naştere la o adevărată dezbatere. „Mă bucur că sunt parte din „Câştigă România!” şi întâlnesc oameni de o reală valoare. Vin concurenţi extraordinari şi nu înţeleg de unde pot să aibă un bagaj de cunoştinţe atât de mare. Sunt oameni obişnuiţi dar cu o mare cultură. La „Câştigă România” se înscriu şi tineri de 20-25 de ani şi mă întreb de unde au învăţat toate aceste lucruri. Este fantastic!”, a spus prezentatorul concursului de cultură generală de pe TVR 2.

(w882)

Cu această ocazie, artistul a rememorat şi cea mai frumoasă amintire din perioada în care cânta în Corul Madrigal. „Au fost momente super, am cântat şi la Palatul Westminster, din Londra, în faţa Camerei Lorzilor. Pe atunci era prim ministru Tony Blair, care a rostit un discurs. Corul Madrigal era invitat de Casa Regală. Îmi tremurau picioarele de emoţie, dar am conştientizat acel moment şi mi-am spus „pot mai mult”! Mai frumos de atât cred că nu se poate... acesta este unul dintre momentele de suflet pentru mine şi cred că tot efortul pe care l-am depus în acea perioadă a meritat”, a adăugat Virgil Ianţu.

* Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. Remarcată şi la nivel internațional, emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat și pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

* Noua ediție ITFest, pentru pasionații de IT, marcă a SiSC (Sindicatul Studenților de Cibernetică), a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Studenții cu oportunități variate, atât de învățare, cât și de interacționare cu posibilii angajatori din domeniul informatic.

ITFest este un proiect cu tradiție, având la activ 13 ediții de succes, în cadrul cărora a reușit să aducă împreună studenții care vor să urmeze o carieră în IT, dar și pasionații de programare și gaming. Acest proiect își dorește să creeze o punte între studenți și angajatori, lucru care, în multe situații poate fi dificil. Un element de noutate al acestei ediții este adus de workshop-urile susținute de alumni SiSC, având următoarele tematici: scriere de CV-uri, educație financiară și UI/UX.

Deznodământul proiectului este Hackathonul, un concurs care va avea loc pe data de 30 octombrie. Acesta este momentul în care pasionații de programare își pot testa limitele într-un maraton de 12 ore. ITFest este un proiect dedicat pasionaților de IT, indiferent de ramura de interes, evenimentele fiind diversificate.

 

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

0:05 Delta Bucureştiului

Film* Delta Bucureştiului (Le Delta de Bucarest, Franţa-România, 2020)

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

*Documentar. Istoria unui loc. Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre, natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră şi familii de rromi, cu copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2