loader
Foto

TELEȘCOALA: Limba japoneză, lecția 1 / VIDEO

Silvia Pătraşcu ne-a propus lecţia 1 a cursului de limba japoneză în cadrul emisiunii „Teleșcoala”, difuzată de TVR 2 vineri, 13 septembrie.

 

Teleșcoala

Edițiile Teleșcoala pot fi urmărite pe canalul TVR2, pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii Teleșcoala şi pe tvr.ro.

***

Silvia-Monica Pătraşcu predă limba japoneză de peste 13 ani. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi străine, specializarea: Germană-Japoneză, apoi un master cu specializarea: Limba japoneză. A predat încă din anul I de facultate limbile: engleză, germană și japoneză, atât copiilor, cât și adulților, atât individual, cât și grupelor. Cel mai tânăr elev al său a avut 4 ani, cel mai în vârstă, 70 de ani. Din 2019, s-a axat pe predarea limbilor străine prin cursuri online. În aprilie 2020, a avut prima grupă de adulți din mediul online, iar de atunci a ținut mai multe ediții ale cursului Instant Japanese. A dezvoltat o platformă proprie pentru susținerea cursului, iar în 2023 a lansat și propria aplicație. În urma colaborării cu programele educaționale gratuite FDVDR, a ajuns la peste 500 de elevi din toată țara, dar și din lume. Participă la tabere pentru copii și adolescenți, cu tematica dezvoltare personală și cultură japoneză, atât în țară, cât și în Japonia. Este convinsă că educația la distanță poate fi o resursă neprețuită pentru cei care nu au cum să acceseze altfel diversele cursuri, însă acest lucru trebuie făcut cu dăruire, energie și o metodă eficientă și adaptată acestui mediu.

1:05 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)-R

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

* Ep.26: Sacro Bosco-Italia

Sacro Bosco, grădină misterioasă din nord est-ul Romei, a fost înfiinţată în anii 1.550 de Vicino Orsini, duce de Bomarzo, care a înfrumuseţat-o permanent până la moartea sa, în 1584.

Ca sursă de inspiraţie a fost folosită civilizaţia etruscă, dar într-un stil care se apropie de manierism, curent apărut la finalul Renaşterii italiene în care erau refuzate regulile tradiţionale de armonie şi de imitare a naturii.

După moartea lui Vicino Orsini, grădina este părăsită timp de peste 350 de ani. A fost redescoperită pe la mijlocul secolului al XX-lea mai ales datorită lui Salvador Dali. Sacro Bosco rămâne şi în zilele noastre o sursă de inspiraţie pentru artişti.

1:35 Hai Hui cu Marina

Marina Almasan pleaca in lume. Se duce ,,hai-hui” pentru a gasi cele mai interesante locuri de vizitat, dar pentru aceasta si-a gasit calauze inspirate: romani care s-au stabilit pe meleaguri straine, s-au adaptat acolo foarte bine si nu si-au uitat, totusi, originea.

Se anunta o emisiune de travel foarte dinamica, atractiva, cu multe wow-uri care va vor tine in fata televizorului fara sa clipiti.

In aceasta editia, Marina poposeste in Anglia, iar Londra va epata, ca de fiecare data, fiind o capitala cu alura imperiala si spectaculoasa.

Prezentator: Marina Almasan

Producator: Marina Almasan

(Reluare)
 
Cap compas: Bazilicile majore din Roma

Cap compas: Bazilicile majore din Roma

publicat: joi, 24 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 20.00 și duminică, 27 aprilie, de la 15.00, la TVR 2 vă aducem în dar o nouă gală a sezonului 14 al emisiunii cu ...

Epoca Brâncovenească: Între transformare, mit și martiriu | VIDEO

Domnia lui Constantin Brâncoveanu, desfășurată între 1688 și 1714, reprezintă un moment crucial în istoria românilor, marcând o epocă distinctă, ...

 

#tvr2