loader

Destinul prinţesei Ok-Nyeo - la TVR 2. De luni până vineri, de la ora 17.30

În această săptămână, Ok-Nyeo este arestată, condamnată la cea mai grea pedeapsă, evadează şi este declarată moartă. Iată, pe scurt, rezumatele episoadelor:

 

Ep. 21 - luni, 6 februarie - Ok-Nyeo primeşte cea mai grea pedeapsă dintre toţi arestaţii şi este trimisă ca sclavă într-o provincie îndepărtată. Însă convoiul care duce deţinuţii este atacat de bandiţi.

Ep. 22 - marţi, 7 februarie - Tae-Won şi temnicerul-şef sunt înştiinţaţi că fata a murit, dar refuză să creadă. Ok-Nyeo evadează din tabăra bandiţilor, dar este rănită. Va primi însă ajutorul neaşteptat al unei vechi cunoştinţe.

Ep. 23 - miercuri, 8 februarie - Sung Ji-Hun are grijă de Ok-Nyeo, dar îl minte pe trimisul reginei, spunându-i că fata a murit. El o roagă pe eroină să-l ajute să dea de urma comorii lui Park Tae-Soo.

Ep. 24 - joi, 9 februarie - Fratele mai mare al regelui face o vizită în provincia Haeju, iar Ok-Nyeo primeşte ordin să îl slujească. Între timp, Tae-Won vrea să afle mai multe despre tatăl lui Sung Ji-Hun.

Ep. 25 - vineri, 10 februarie - Tae-Won îi spune dnei Jung că nu mai vrea să lupte cu ea şi îi propune un armistiţiu reciproc avantajos. Aflând că Ok-Nyeo trăieşte, temnicerul-şef pleacă să o viziteze.

 

Vă reamintim că din 6 ianuarie, în premieră pe Europa, la TVR 2 puteţi urmări serialul Destinul prinţesei Ok-Nyeo (FLOWER IN PRISON/ OK JUNGH WA – Coreea de Sud, 2016), în regia lui Lee Byung-Hoon, cu: Jin Se-Yun, Ko Soo, Kim Mi-Sook, Jung Joon-Ho

Pe parcursul a 51 de episoade veţi cunoaşte Destinul prinţesei Ok-Nyeo - o tânără din timpul dinastiei Joseon. În urma unui complot politic mama ei este întemniţată şi înainte de a muri, ea dă naştere micuţei eroine. De altfel, numeie ei Ok-Nyeo înseamnă „Fata din temniţă"  - un nume predestinat primilor ei ani din viaţă când creşte printre deţinuţi, ocrotită de administratorul închisorii. În timp, Ok-Nyeo se transformă într-o tânără cu o minte strălucită, dornică să apere drepturile oamenilor simpli, pe care sistemul de justiţie incorect nu pune preţ. Ea devine o adevărată războinică în slujba dreptăţii, iar intrigile politice de la palat n-o ocolesc. Aşa că tânăra luptătoare va trebui să depăşească piedicile pe care i le pun în cale regina-mamă şi fratele ei fără scrupule, fără să ştie că destinul ei este pe veci legat de cel al familiei regale.

 

 

11:00 Comori uitate din bazinul Mediteranei

Documentar* (Tresors oublies de la Mediterranee, Franţa, 2016) PREMIERA

*Bazinul mării Mediterane este regiunea care adăposteşte cele mai multe situri înscrise în patrimoniul mondial UNESCO din lume. Această bogăţie este atât de strălucitoare, încât lasă în umbră adevărate bijuterii: comorile uitate ale Mediteranei.

Regia: Jerome-Cecil Auffret

* Muzeul de arheologie din Salonic

După 2.000 de ani de tăcere şi mister, sora vitregă a lui Alexandru Macedon-regina Thessalonica, soţia regelui Cassandru-ne spune povestea ei, cea a poporului ei şi a oraşului Salonic, înfiinţat de soţul ei.

Muzeul de arheologie din Salonic adăposteşte între zidurile sale statui, obiecte folosite în viaţa de zi cu zi, opere de artă, bijuterii, rugăciuni emoţionante scrise pe papirus.

11:30 Hoţomanii de la templu

(Monkey Thieves, Olanda, 2008)

Regia: Richard Kirby

Narator: Sean Pertwee

Oraşul Jaipur din nord-vestul Indiei este căminul celei mai obraznice şi mai zgomotoase cete de maimuţe pomenită vreodată. Banda Galta numără 60 de membri, toţi din specia macacus rhesus, cu un statut privilegiat: deoarece localnicii îi consideră descendenţi din Hanuman, Regele-maimuţă, li se permite să locuiască lângă un templu hindus de la periferia oraşului şi credincioşii care vin să se roage le aduc ofrandă fructe şi alune.

Seria Hoţomanii de la templu le spune povestea.

 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

 

#tvr2