loader

Povestea de succes a fermierului Lee din România, în emisiunea Marinei Almăşan

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 15:00, în ziua în care în Coreea de Sud au loc parade şi festivaluri pentru a sărbători Ziua Naţională a Fondării statului Gojeoson, Marina Almăşan ne-a oferit o ediţie specială „Femei de 10, Bărbaţi de 10”.

 

Marina Almășan
Femei de 10, bărbaţi de 10

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Se spune că omul sfinţeşte locul, iar de mai bine de 10 ani fermierul Lee, un avocat din Coreea de Sud care a venit să înceapă o afacere în ţara noastră, face cu spor agricultura ecologică.

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 15.00, în ziua în care în Coreea de Sud au loc parade şi festivaluri pentru a sărbători Ziua Naţională a Fondării statului Gojeoson, Marina Almăşan a pregătit o ediţie specială „Femei de 10, Bărbaţi de 10”. În platoul emisiunii au fost însuşi Excelența Sa ambasadorul Kim Yong-Ho și soția sa, doamna Kim Song-Hi, veniţi în ţinută tradiţională, membrii ai Ambasadei Republicii Coreea, dar şi artişti şi sportivi români pentru care întâlnirea cu „Țara dimineților liniștite” rămâne o amintire dragă.

(w882)

Avocatul coreean Lee Song Su s-a stabilit în România în 2009 cu gândul să deschidă o balastieră în judeţul Prahova. A făcut însă o greşeală în acte şi a achiziţionat un teren arabil. Pentru că făcuse agricultură în ţara sa şi pentru că a fost diagnosticat cu o afecţine gravă, i-a venit ideea solarului. Diagnosticul său, cancer la stomac şi ficat, l-a determinat să acorde mai mare atenţie propriei sănătăţi şi, implicit, alimentaţiei. A început cu solarii în care planta semințe aduse din ţara sa. A muncit cu spor, iar acum are hectare de legume coreene pe care le trimite la export, dar şi într-un hypermarket din România. Toate sunt tratate cu îngrăşământ natural, bălegar şi, deşi recolta nu e la fel de mare fără chimicale, şi-a asumat. În solarii, dar şi pe câmp, cultivă ridichi albe coreene, care ajung şi la 8 kg bucata, spanac, susan-frunze, nu seminţe, din care se face o garnitură pentru peşte, salată China, salată cu gust de hrean, pepene galben coreean care aduce la gust cu ceva între pară şi ananas, ardei iute, ceapă coreeană şi ciuperci-shiitake. Spre deosebire de cultivatorii români, care scot salata cu totul, la ferma coreeanului din Cocorăştii Colţ salata se culege frunză cu frunză, dar rădăcina rămâne şi produce alte frunze.

(w882)

Un alt coreean iubit în România este profesorul de la Universitatea Babeș Bolyai, dl. Kwak. Acesta vorbește perfect limba română și-i învață pe studenții clujeni ... coreeana.

(w882)

Despre repetatele turnee în Coreea de Sud și-a amintit şi un mare artist, Alexandru Tomescu, care a dedicat înalților oaspeți un fragment din George Enescu, interpretat la celebra vioară Stradivarius.

Atleta Paula Ivan nu a uitat de medaliile de aur aduse României la Jocurile Olimpice de la Seoul, cu 32 de ani în urmă, iar tânăra Silvia Pencu ne-a povestit cum a fost desemnată Cetățean de onoare al orașului Seoul, pe vremea când era studentă în Republica Coreea.

2:25 Ora de ştiri

(Reluare)

3:05 Sport

(Reluare)
 
Cap compas: Bazilicile majore din Roma

Cap compas: Bazilicile majore din Roma

publicat: joi, 24 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 20.00 și duminică, 27 aprilie, de la 15.00, la TVR 2 vă aducem în dar o nouă gală a sezonului 14 al emisiunii cu ...

Epoca Brâncovenească: Între transformare, mit și martiriu | VIDEO

Domnia lui Constantin Brâncoveanu, desfășurată între 1688 și 1714, reprezintă un moment crucial în istoria românilor, marcând o epocă distinctă, ...

 

#tvr2