loader
Foto

Galerie foto

O poveste despre dragoste şi dependenţă cu Heath Ledger

Sâmbătă, 16 aprilie, seria „Filmul de artă” aduce lungmetrajul australian „Candy”, cu Heath Ledger, nominalizat la Ursul de Aur, în 2006. Filmul începe de la ora 22:20, pe TVR 2, cu o prezentare din partea criticului Laurenţiu Damian.

 

Laurențiu Damian
Filmul de artă

Lansat în 2006, „Candy” este ecranizarea romanului lui Luke Davies, „Candy: A novel of love and addiction” şi a fost regizat de tânărul Neil Armfield. Un poet şi o studentă la arte plastice, Dan şi Candy, trăiesc o poveste de dragoste plină de pasiune. Însă, în afară de iubire, îi mai uneşte şi dependenţa de droguri, care riscă să distrugă totul.

Filmul este împărţit în trei capitole  - „Rai”, „Pământ”, „Iad” – şi urmăreşte degradarea relaţiei dintre cei doi şi a felului în drogurile le influenţează viaţa.

Dan este interpretat de Heath Ledger, actorul de origine australiană, care a fost nominalizat la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor în rolul secundar pentru rolul din Brokeback Mountain. Pentru rolul Joker, din „The Dark Knight”, Ledger a primit post mortem Oscarul, Globul de Aur şi BAFTA pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Candy, partenera lui Dan, este interpretată de Abbie Cornish, o actriţă şi cântăreaţă de muzică rapp din Austrlia, recunoscută pentru rolurile din Sommersault (pentru care a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă din partea Institutului Australian de Film).

Lungmetrajul lui Neil Armfield a fost distins cu şase premii şi 17 nominalizări, printre care Cel mai bun scenariu (Institutul Australian de Film), Cel mai bun montaj (Australian Screen Editors) şi Cea mai bună actriţă (Film Critics Circle of Australia Awards); a fost nominalizat la Ursul de Aur în 2006.

***

În fiecare săptămână, TVR 2 aduce Filmul de artă: un adevărat regal cinematografic, unde vom putea urmări filme cu un palmares impresionant la festivalurile de gen din lume, producţii cu mari distribuţii, mari regizori. În plus, regizorul Laurenţiu Damian vine, la fiecare ediţie, cu câte o scurtă prezentare a fiecărei producţii.

De altfel, filmul de sâmbătă, 16 aprilie, este precedat de o intervenție a criticului și profesorului de film Laurențiu Damian. El consideră că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier, Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta”.

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2