loader
Foto

Galerie foto

Filmul de artă: O iubire daneză cu britanicul Pierce Brosnan

Seria „Filmul de artă” aduce în această sâmbătă, 5 martie, filmul „Te iubesc oricum” („Love is all you need”) din 2012, regizat de Susanne Bier, premiat de Academia Europeană de film pentru cea mai bună comedie. De la 22:10, la TVR 2.

 

Laurențiu Damian
Filmul de artă

Căsătoria tinerilor Patrick şi Astrid pare o întorsătură fericită a sorţii pentru două suflete rănite: Philip, tatăl lui Patrick, un englez văduv şi singuratic care trăieşte în Danemarca şi Ida, mama lui Astrid, părăsită de soţ pentru o femeie mai tânără, când abia îşi terminase chimioterapia. Cu durere sau cu bucurie, despărţirea de trecut trebuie să facă loc prezentului, astfel ca viaţa, cu umorul şi absurditatea ei, să poată merge mai departe.

Comedia a avut în premiera în 2012 şi a fost regizat de Susanne Bier, cunoscută pentru lungmetrajul In a Better World (orig: Hævnen) care a câştigat Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin şi Oscarul, la aceeaşi categorie. Love is all you need a câştigat premiul pentru Cea mai bună comedie din partea Academiei Europene de Film.

Despre acest lungmetraj, regizoarea spunea că „am vrut să fac un film despre oameni vulnerabili; despre lucrurile pe care mai degrabă le-am reprima, dar, dacă-s descrise cu umor, ar putea să ne ridice moralul”. „În Ida şi Philip vedem personajele a căror vulnerabilitate a dus mai departe atât greutatea subiectului, cât şi notele uşoare de umor.  I-am dus în cel mai romantic loc cu putinţă, alături de câteva personaje comice.  Am folosit umorul şi romantismul ca mijloc, nu ca un mod de-a scădi greutăţile prin care trec”,  continuă regizoare.

Personajele principale sunt interpretate de britanicul Pierce Brosnan şi daneza Trine Dyrholm.

***

În fiecare săptămână, TVR 2 aduce Filmul de artă: un adevărat regal cinematografic, unde vom putea urmări filme cu un palmares impresionant la festivalurile de gen din lume, producţii cu mari distribuţii, mari regizori. În plus, regizorul Laurenţiu Damian vine, la fiecare ediţie, cu câte o scurtă prezentare a fiecărei producţii.

De altfel, filmul de sâmbătă, 5 martie, este precedat de o intervenție a criticului și profesorului de film Laurențiu Damian. El consideră că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier, Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta”.

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Risipa de alimente

Invitati: Lacramiora Rediu-Director Fundraising si Comunicare-Federatia Bancilor ptr alimente si Michael Pasarelli

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2