loader
Foto

Galerie foto

Medicul ultimei speranţe, dr. Cristian Radu Jecan, la "Mic Dejun cu un Campion"

Dr. Cristian–Radu Jecan, unul dintre medicii ce s-au făcut remarcaţi prin rigoare şi profesionalism, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura, sâmbătă, 12 martie, de la ora 10:00, într-o discuţie aplicată şi plină de umor.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Da, medicii au fost în prim planul ultimilor doi ani poate mai mult ca niciodată. Ne-am dat seama ce înseamnă ca o ţară să aibă un potenţial uman bine pregătit profesional. Iar doctorii – şi nu numai ei – au fost printre cei mai vizibili, mai expuşi şi mai presaţi atât de avalanşa de pacienţi dar şi de nevoia publică de a şti, minut cu minut, ce se întâmplă.

Nu e uşor să faci faţă unor asemenea presiuni zilnice, uneori contradictorii, la care au fost supuşi cei din sistemul medical. Şi nu credem că este un fenomen ce s-a întâmplat doar în România, ci peste tot în lume. Evident, o situaţie nemaiîntâlnită, pe care, cu siguranţă, nu vrem s-o mai repetăm prea curând.

(w882)

Dr. Cristian – Radu Jecan este unul dintre acei medici ce s-au făcut remarcaţi prin rigoare şi profesionalism de cea mai înaltă ţinută. Politica sa este pacientul. Nu există alte priorităţi.

Domnia sa este o personalitate recunoscută în elita medicală românească şi internaţională. Operaţiile în domeniul chirurgiei plastice, estetice şi al microchirurgiei reconstructive pe care le practică au reprezentat şansa multor pacienţi la o viaţă normală.

(w882)

Tehnici revoluţionare, o aparatură modernă, de cea mai înaltă clasă, o echipă sudată, capacitatea de manageriere şi efort continuu, un discurs aplicat, pre şi post operator cu pacienţii şi cu echipa sa, şi, de ce nu, o carismă personală, toate acestea fac din doctorul Jecan nu numai o somitate în materie ci ne dezvăluie un om deschis, corect, capabil de o înţelegere specială a situaţiilor delicate, o persoană de încredere şi, în final, un prieten.

Din 1999 este medic specialist în chirurgie plastică şi asistent universitar la Universitatea de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti. A lucrat timp de un deceniu la Spitalul Universitar de urgenţă din capitală. În 2003 devine medic primar. În 2010 obţine titlul de Doctor în Științe Medicale iar în 2011 îl găsim în poziţia de Şef de Lucrări în cadrul Universității de Medicină din București. Colaborează şi cu alte entităţi medicale de prestigiu, unde, tratează, operează, consultă permanent. Palmaresul său vorbeşte de la sine: peste 10.000 de intervenţii salvatoare, dintre care 8.000 ca prim operator de chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică.

(w882)

Şi, cum niciun caz nu seamănă cu altul, iar pacienţii care se prezintă la cabinetul său vin deseori în situaţii extreme, cazuistica pe care trebuie s-o rezolve are o complexitate ce deseori necesită nu doar calităţi profesionale indiscutabile ci şi o pregătire psihologică adecvată. Iar pentru a fi mereu în fruntea specialiştilor din domeniu este necesară o pregătire continuă pe care şi-o desăvârşeşte alături de studenţi şi medicii rezidenţi, de colegi şi mentori - personalităţi din ţară şi de peste hotare. De altfel, conexiunea permanentă cu colegii din străinatate, cu cele mai noi proceduri şi tehnici medicale, participarea la multe cursuri de pregătire atât la noi cât şi peste graniţe, cercetările publicate în presa de specialitate, îi asigură suportul opiniilor unor experţi în abordarea unor cazuri deosebite.

Dr. Cristian Jecan şi-a dat seama că trebuie să existe şi în România, ca în multe alte locuri din lume pe care le-a vizitat, un organism de specialitate prin intermediul căruia munca medicilor din domeniu să fie mai vizibilă. Aşa încât în 1994 – alături de colegi şi specialişti reputaţi – pune bazele Societăţii Române de Chirurgie Estetică, în al cărui comitet director activează şi în prezent. Iar implicarea sa nu se opreşte aici: este vicepreşedinte al Societăţii de Microchirurgie alături de Prof. Dr. Alexandru V. Georgescu şi membru în Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România condusă de Prof. Dr. Ioan P. Florescu.

(w882)

Cu siguranţă, performanţele sale şi adeziunea la viaţa medicală şi universitară din România nu se vor opri aici. Puterea sa de muncă, dăruirea, harul pentru o profesie nobilă şi dificilă, şarmul personal şi competenţa ireproşabilă îl definesc ca un medic foarte căutat şi un om special. Aşa cum a fost şi pentru noi când ne-am întâlnit la Mic Dejun cu un adevărat campion aşa cum este medicul Cristian Jecan. Într-o discuţie aplicată dar şi plină de umor cu Daniela Zeca Buzura, gazda Dumneavoastră pentru cele 50 de minute de delicii din fiecare sâmbătă dimineaţă, de la ora 10:00, la TVR2.

Emisiunea poate fi urmărită în următorul program:

TVR2: Sâmbătă, 12 martie 2022,ora 10:00

Luni, 14 martie 2022, ora 08:00

TVR3: Duminică, 13 mart. 2021, ora 7:55

TVRI: Sâmbătă, 19 mart. 2022, ora 8:00

TVRM: Sâmbătă, 19 mart. 2022, ora 7:00

Un articol de: Ileana Ploscaru Panait

10:00 Mic dejun cu un campion

Redifuzare

* Invitat: Cassian Maria Spiridon -poet, eseist, critic literar, jurnalist de presă scrisă şi televiziune şi, de 30 de ani, director al revistei ’’Convorbiri literare’’ Filiala Iaşi, membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 2009 este şi preşedinte al Filialei Iaşi) ’’Poezia este emoţie pură. Este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul’’. Cassian Maria Spiridon a ales să fie un om onest, discret, eficient, dedicat vocaţiei sale de intelectual. Anul viitor se împlinesc 30 de ani de când a fost ales în unanimitate ca director al revistei ’’Convorbiri literare’’ de la Iaşi. O publicaţie de renume care poate intimida prin notorietate, la care au publicat cei mai importanţi scriitori şi critici literari din istoria României. Tocmai de aceea, asumatea acestui rol, nu l-a speriat pe Cassian Maria Spiridon (din latinescul cassios, însemnând ’’neînfricatul’’) ci, dimpotrivă, i-a insuflat nu doar un cult al responsabilităţii dar şi al continuităţii. Volumele de poezie scrise de Cassian Maria Spiridon sunt traduse în peste 20 de limbi. În cariera sa a primit peste 25 de premii, diplome, distincţii şi brevete relevante printre care amintim doar Premiul ’’Mihai Eminescu’’ acordat de Academia Română, două premii ale Uniunii Scriitorilor pentru Eseu, Premiul Internaţional de Poezie acordat în 2018 în cadrul Festivalului de Poezie Li Bai-Du Fu de la Tianshui/China şi Ordinul ’’Meritul Cultural’’ în grad de ofiţer, acordat în 2004 de preşedinţia României. Petrecem împreună o dimineaţă sub semnul celei mai elevate forme de frumuseţe: Poezia. Rostiri, mărturisiri, recitări şi... bucuria împărtăşită de Cassian Maria Spiridon în compania Danielei Zeca Buzura, cu toţi prietenii noştri fideli care, suntem convinşi, nu vor fi dezamăgiţi. Ca de obicei, sâmbătă dimineaţă la 10:00, la TVR2 şi duminică, de la aceeaşi oră, la TVRCultural.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

Moderator: Daniela Zeca Buzura

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)
 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2