loader
Foto

Galerie foto

Medicul ultimei speranţe, dr. Cristian Radu Jecan, la "Mic Dejun cu un Campion"

Dr. Cristian–Radu Jecan, unul dintre medicii ce s-au făcut remarcaţi prin rigoare şi profesionalism, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura, sâmbătă, 12 martie, de la ora 10:00, într-o discuţie aplicată şi plină de umor.

 

Daniela Zeca-Buzura
Mic dejun cu un campion

Da, medicii au fost în prim planul ultimilor doi ani poate mai mult ca niciodată. Ne-am dat seama ce înseamnă ca o ţară să aibă un potenţial uman bine pregătit profesional. Iar doctorii – şi nu numai ei – au fost printre cei mai vizibili, mai expuşi şi mai presaţi atât de avalanşa de pacienţi dar şi de nevoia publică de a şti, minut cu minut, ce se întâmplă.

Nu e uşor să faci faţă unor asemenea presiuni zilnice, uneori contradictorii, la care au fost supuşi cei din sistemul medical. Şi nu credem că este un fenomen ce s-a întâmplat doar în România, ci peste tot în lume. Evident, o situaţie nemaiîntâlnită, pe care, cu siguranţă, nu vrem s-o mai repetăm prea curând.

(w882)

Dr. Cristian – Radu Jecan este unul dintre acei medici ce s-au făcut remarcaţi prin rigoare şi profesionalism de cea mai înaltă ţinută. Politica sa este pacientul. Nu există alte priorităţi.

Domnia sa este o personalitate recunoscută în elita medicală românească şi internaţională. Operaţiile în domeniul chirurgiei plastice, estetice şi al microchirurgiei reconstructive pe care le practică au reprezentat şansa multor pacienţi la o viaţă normală.

(w882)

Tehnici revoluţionare, o aparatură modernă, de cea mai înaltă clasă, o echipă sudată, capacitatea de manageriere şi efort continuu, un discurs aplicat, pre şi post operator cu pacienţii şi cu echipa sa, şi, de ce nu, o carismă personală, toate acestea fac din doctorul Jecan nu numai o somitate în materie ci ne dezvăluie un om deschis, corect, capabil de o înţelegere specială a situaţiilor delicate, o persoană de încredere şi, în final, un prieten.

Din 1999 este medic specialist în chirurgie plastică şi asistent universitar la Universitatea de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti. A lucrat timp de un deceniu la Spitalul Universitar de urgenţă din capitală. În 2003 devine medic primar. În 2010 obţine titlul de Doctor în Științe Medicale iar în 2011 îl găsim în poziţia de Şef de Lucrări în cadrul Universității de Medicină din București. Colaborează şi cu alte entităţi medicale de prestigiu, unde, tratează, operează, consultă permanent. Palmaresul său vorbeşte de la sine: peste 10.000 de intervenţii salvatoare, dintre care 8.000 ca prim operator de chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică.

(w882)

Şi, cum niciun caz nu seamănă cu altul, iar pacienţii care se prezintă la cabinetul său vin deseori în situaţii extreme, cazuistica pe care trebuie s-o rezolve are o complexitate ce deseori necesită nu doar calităţi profesionale indiscutabile ci şi o pregătire psihologică adecvată. Iar pentru a fi mereu în fruntea specialiştilor din domeniu este necesară o pregătire continuă pe care şi-o desăvârşeşte alături de studenţi şi medicii rezidenţi, de colegi şi mentori - personalităţi din ţară şi de peste hotare. De altfel, conexiunea permanentă cu colegii din străinatate, cu cele mai noi proceduri şi tehnici medicale, participarea la multe cursuri de pregătire atât la noi cât şi peste graniţe, cercetările publicate în presa de specialitate, îi asigură suportul opiniilor unor experţi în abordarea unor cazuri deosebite.

Dr. Cristian Jecan şi-a dat seama că trebuie să existe şi în România, ca în multe alte locuri din lume pe care le-a vizitat, un organism de specialitate prin intermediul căruia munca medicilor din domeniu să fie mai vizibilă. Aşa încât în 1994 – alături de colegi şi specialişti reputaţi – pune bazele Societăţii Române de Chirurgie Estetică, în al cărui comitet director activează şi în prezent. Iar implicarea sa nu se opreşte aici: este vicepreşedinte al Societăţii de Microchirurgie alături de Prof. Dr. Alexandru V. Georgescu şi membru în Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România condusă de Prof. Dr. Ioan P. Florescu.

(w882)

Cu siguranţă, performanţele sale şi adeziunea la viaţa medicală şi universitară din România nu se vor opri aici. Puterea sa de muncă, dăruirea, harul pentru o profesie nobilă şi dificilă, şarmul personal şi competenţa ireproşabilă îl definesc ca un medic foarte căutat şi un om special. Aşa cum a fost şi pentru noi când ne-am întâlnit la Mic Dejun cu un adevărat campion aşa cum este medicul Cristian Jecan. Într-o discuţie aplicată dar şi plină de umor cu Daniela Zeca Buzura, gazda Dumneavoastră pentru cele 50 de minute de delicii din fiecare sâmbătă dimineaţă, de la ora 10:00, la TVR2.

Emisiunea poate fi urmărită în următorul program:

TVR2: Sâmbătă, 12 martie 2022,ora 10:00

Luni, 14 martie 2022, ora 08:00

TVR3: Duminică, 13 mart. 2021, ora 7:55

TVRI: Sâmbătă, 19 mart. 2022, ora 8:00

TVRM: Sâmbătă, 19 mart. 2022, ora 7:00

Un articol de: Ileana Ploscaru Panait

23:35 Duelul pianelor

““Duelul Pianelor” revine cu un sezon nou pe TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 20, într-o nouă formulă dar cu acelaşi scop: divertisment de calitate. Carismaticul Adrian Enache va arbitra un duel muzical presărat cu provocări inedite, arhive TVR, poveşti amuzante, muzică live şi improvizaţii cu trupa Popfolklorica, alături de talentaţii Ovi si Ilinca

Producator: Iuliana Marciuc

(Reluare)

1:35 Istorii de bun gust

*Arsenie Boca

*Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX, dar si una dintre personalitătile cele mai interesante si complexe ale României. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Tara Hategului, se perindă zilnic sute de pelerini. În timpul vietii a fost urmărit, supravegheat, cercetat, iar cuvintele şi atitudinile sale au devenit subiect de interpretări, răstălmăciri şi, cateodata, rea-voinţă. Dar, mai mult decât oricine în România contemporană, a dat sens şi nădejde celor deznădăjduiti. Din dosarul informativ al Părintelui Arsenie Boca aflăm că, începând din anul 1946, Părintele era „cunoscut de Gheorghiu-Dej şi de Teohari Georgescu, cei care voiau să-l promoveze într-un post de episcop”. Conform mărturiei Mitropolitului Bartolomeu Anania, după anul 1948, însuşi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, plănuia să-l ridice pe Părintele Arsenie la rangul de arhiereu: Acesta a marturisit: „Ştiu cu siguranţă că Patriarhul se gândea să-l cheme la treapta arhieriei, dar, precum se cunoaşte, Arsenie a fost arestat, dus în lagăre de muncă forţată şi apoi, practic, obligat să rămână inactiv” Se mai consemneaza, de asemenea, că în acea vreme Părintele Arsenie Boca se afla în bune relaţii cu Petru Groza. Prin urmare, nu i-ar fi fost deloc greu să profite de pe urma acestor „simpatii”! De ce a preferat în locul puterii-arestările, în locul confortului-urmăririle, în locul recunoaşterii-marginalizarea, este la îndemâna oricui să răspundă!​

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)
 
Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

EMOȚIE, UMOR ȘI TALENT LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!”

O nouă gală de senzație a emisiunii ”Drag de România mea!” vă așteaptă la TVR 2, sâmbătă, 12 iulie, ora 20:00 şi duminică, 13 iulie, ora 15:00.

 

#tvr2