Cap compas: Hangzhou...primul LI
miercuri, 01 mai 2019
Sâmbătă, 4 mai, de la ora 12.30, la TVR 2 și TVR HD, echipa emisiunii ”Cap compas”ne-a oferit imagini și informații despre locuri încărcate de istorie, unice prin pitoresc, armonie și  insolit.    
Alte legături
Cap Compas

Este celebru proverbul chinezesc conform căruia o călătorie de 1000 de Li începe cu primul pas.  În alte vremuri, mila chinezească se numea Li, fiecare Li fiind echivalentul a jumăte de km. Astfel se măsurau distanțele în antichitate, în acest chip se numărau pașii.

Li în limba chineză are și semnificația a ceva incomensurabil …fără de sfârșit. Primul Li este pentru noi atât trecerea dincolo de o poartă, dar și mai mulți pași însăilați în ritmurile unui dans. Școala de arte din Hangzhou este o gazdă prietenoasă, iar tinerele dansatoare croiesc din pași și gesturi obiceiuri ale minorității han, din regiunea Xingiou.

(w640)

Intrarea Wulin, aflată lângă unul dintre debarcaderele Marelui Canal, are o vechime de 1300 de ani și este evidențiată în prezent printr-o structură modernă, care marchează locul vechii porți.
Pe aici a intrat în Hangzhou suveranul Kangxi, primul împărat născut pe pământ chinezesc, personaj care prin cei 61 ani de domnie își așază numele alături de cele mai lungi guvernări din istoria omenirii. Vechiul Hangzhou  avea o latură a cetății orientată spre ape și exista obiceiul, ca atunci când intenționai să ajungi pe cale fără de pulbere, să spui că mergi la Wulin.
Caligrafia devine în egală măsură încifrare și descifrare. Caracterele chinezești au evoluat, de-a lungul timpului, de la formele primitive ale unor hieroglife. În anul 100 d.Hr., în perioda Dinastiei Han, renumitul savant Xi Shen a clasificat caracterele în șase categorii: pictografe, ideografe simple, ideografe compuse, împrumuturi fonetice, compuși din caractere fonetice și caractere derivate. Un chinez cult recunoaște aproximativ 6 -7 000 de caractere, iar 3 000 de caractere sunt obligatorii pentru a citi un ziar.

(w640)

Scrierea începe întodeauna cu trăsăturile din partea de sus şi se termină cu cele din partea de jos, iar o linie orizontală este caligrafiată  înaintea unei linii verticale.                                                    Fără îndoială, pentru mulți se petrec la fel primii Li pentru a intra in lumea învățăceilor.

(w640)

Un cartier chinezesc tradițional adună toate componentele necesare viețuririi, ale înțelegerii existenței și evoluției spirituale. Templul Zhang Daxian înseamnă o singură cladire într-o curte ascunsă între străzile comerciale. Este un monument elegant și poate fi un reper pentru rapotarea chinezilor la filosofiile tradiționale. A fost ridicat la sfârșitul dinastiei Qing, ai cărei împarați au guvernat în China mai bine de două secole și jumătate, până la începutul veacului trecut. Zhang Daxian era un cleric taoist bun cunoscător al medicinei tradiționale, personaj care s-a implicat constant în acțiuni care vizau sănătatea publică și sprijinul comunității.

(w640)

Prin secolul al XIII lea, Marco Polo, care numea orasul Kinsai, descria nu mai puțin de 10 piețe locale în care se adunau până la 50mii oameni, de 3 ori pe săptămână. Evaluările nu pot fi făcute decât post experimental. Miroși, guști, vezi, întelegi …o iei de la capăt… și mai apoi povestești. Hangzhou este o capitală culinară unanim recunoscută în care se pot găsi de la alimente sau preparate care se vând pe stradă, până la cele mai sofiscticate meniuri, Unele unice în China. Orice masă este aproape o celebrare a artei culinare. Bucătarii și secretele acestora devin, pentru răstimpul prânzului sau al cinei, purtătorii unui alt tip de pașaport, care asigură trecerea graniței dintre artă și mâncare.

Cartierul – oraș Liangzhou este un spațiu urban nou ridicat din temelii, iar muzeul dedicat cunoașterii rădăcinilor unei civilizații este impresionant. Colecția de obiecte din epoca Liangzhou face parte din situl cultural și din muzeu și reprezintă o punte între modern și preistorie. Cunoscută și sub denumirea cultura de jad, aceasta civilizație a înflorit în urmă cu 5000 de ani în sud-estul Chinei. Muzeul modern, dedicat tezaurelor milenare, aduce în prim-plan o cultură a apelor, care a configurat modele comportamentale proprii unor populații aproape lacustre.

(w640)

Artefactele acestei civilizații s-au bucurat de atenție abia în epoca modernă, și mai ales după anul 1936, când un grup de muncitori care amenajau un teren a descoperit un sit inestimabil. Cercetările și săpăturile ulterioare au scos la lumină peste 135 de vetre de viețuire, comori, altare, fundații, palate, fortificații defensive, ateliere și locuințe din neolitic. Toate aparținând începuturilor civilizației chineze. Populația se numea Liangzhou și a prosperat vreme îndelungată în valea fertilă a râului Yangtze, fondând așezări importante și lăsând mărturii pe teritoriul actualei provincii Zheijang. Spațiul muzeal conceput de către arhitectul englez David Chipperfield, despre a cărui viziune publicația ”The Guardian” scria că se distinge prin demnitate, solemnitate și cultivarea memoriei prin artă, este o reconciliere a prezentului cu trecutul.

(w640)


Satul antic Longmen este un altfel de univers, clădit din dăinuirea apelor. O vizită în acest areal înseamnă a atinge cultura chineză în forma cea mai autentică. Vizitatorii se bucură de arhitectură, de peisaje, de locuri istorice și de experimentarea unor tradiții și obiceiuri locale. Din cei 7000 de locuitori, câți numără satul, peste 90% poartă numele de familie Sun. Sunt descendenți ai războinicului nobil Sun Quan, născut în apropiere, și care a devenit împarat al principatului Wu în epoca celor trei regate. Stramoșul comun al contemporanilor din zilele noastre a trăit la sfârșitul primului veac și la începutul celui de al doilea secol al erei noastre. Este un sat fermecător cu case în stil tradițional, unele dintre ele mai vechi de 300 ani. 80 de case datează din timpul dinastiei Ming, care a  guvernat între anii 1368-1644  iar 40 de case datează din timpul dinastiei Qing, care a guvernat între anii 1644-1911.

(w640)

Rezidenții Sun își numără în trecut nu mai puțin de 65 de generații. Clădiri și incinte, care își continuă funcțiunea învecinate cu pagode și memorial, devin exemple ale arhitecturii din sudul Chinei și repere ale ingeniozității  arhitectonice.

(w640)

Parcul național al apelor Xixi se afla la 5 km de Hangzhou.Este o zonă cu lacuri și canale în prelungirea unei arii urbane, ceea ce se intalnește foarte rar în lume. O rețea de râuri legate cu lacul de vest și cu podul Xiling formează axele numite întreitul Xis al metropolei Hangzhou. Este primul ambient umed din China, deopotriva muzeu și loc de relaxare, spațiu care promovează protejarea mediului și este asociat cercetării științifice.

(w640)

Numeroase alei și clădiri cu diferite funcționalități, precum și 6 trasee navigabile formează o oază de liniște și pace pe o suprafață de 10 kmp. Zona are o istorie de aproape 1800 ani și este un reper al moștenirilor culturale specifice ale acestei regiuni. Toate locurile excelează prin amenajări și facilități și se poate afirma că pitorescul și armonia vin din organizarea spațiului.

(w640)

Prin tradiție, acest parc este considerat locul de naștere al genului artistic și interpretativ cunoscut sub numele de Yue Opera sau Opera de Sud a Chinei. Prima reprezentație a avut loc la începutul secolului trecut sub un arbore centenar din acest spațiu.

Apa este sufletul tuturor activităților din Xixi, iar bazinele, râurile și iazurile se intersectează zămislind o melodie chinezească interpretată de undele care se primenesc necontenit. Existența unui ambient lacustru în aria urbană este singulară. Apa acoperă 70% din suprafața parcului și ajută la configurarea unui habitat excepțional pentru plante și animale. Impresia că te afli într-o deltă este accentuată prin activitățile pescarești, care se organizează indiferent de sezon.

La Liangzhou, o bibliotecă, rod al unei inițiative private, finanțată de muzicianul,  animatorul de spectacole și omul de televiziune Gao Xiaosong, îți dă răstimp pentru o altfel de lectura. Biblioteca Xiaosong are drept arhitect pe celebrul japonez Tadao Ando și este parte a unui complex de 5000 mp, deschis in iunie 2016, alături de o sală de teatru și de un muzeu de artă.

(w640)

Biblioteca are 50 mii de cărti selectate chiar de Gao Xiaosong, din toate categoriile: artă, literatură, istorie, filosofie. Numărul de cititori este limitat la un plafon de maximum 300 în fiecare sală. Există acces liber însă rezervarea se face prin internet. Pentru Gao Xiaosong, care în prezent este președinte al comitetului strategic de divertisment al concernului Alibaba, acest loc este împlinirea unui vis. Complementar lecturii se organizează reuniuni la care sunt invitați scriitori, profesori, savanți, artiști și antreprenori.

(w640)

Calea începută sub auspiciile muzicii își deapănă ultimii pași precum frânturi de Li, ce devin note pe portativ.Muzica este neîndoielnic o punte între materie si spirit. Liant cultural de excepție,  festivalul internațional din Hangzhou se completează prin sesiuni de master class, proiecte expoziționale și conferințe de specialitate, ca activități complementare concertelor.

(w640)

Sub bagheta dirijorului austriac Ernst Heotzl, care a dirijat 80 orchestre simfonice în întreaga lume și vorbește fluent 10 limbi, oboistul Wang Liang, care și-a construit întreaga carieră în SUA, și orchestra filarmonica din Hangzhou devin pragul unui capăt de cale, în armonii de Mozart.

(w640)

Orchestra filarmonica din Hangzhou a fost fondata in anul 2009 și este o mândrie a metropolei.

 • 23:55
  Discover România
  *Grigore Vasiliu Birlic Producător : Diana Ilica
 • 00:10
  Bărbierul din Siberia
  Film * Bărbierul din Siberia (The barber of Siberia-Rusia, Franţa, Italia, 1998) *Prima parte Regia: Nikita Mihalkov Cu: Julia Ormond, Oleg Menşikov, Richard Harris *Dramă . Redactor: Vlad Ţurcan
 • 01:45
  Viaţa visată
  Serial *(La vita promessa-Italia, 2018) PREMIERĂ *Episodul 6 din 8 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Drama Redactor: Adriana Vulpe
 • 02:50
  Descălecaţi în Carpaţi
  *Colţ de rai cu natura şi cai Producător Răzvan Petrişor
 • 03:15
  Sport
 • 03:22
  Telejurnal TVR2
 • 03:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:15
  Strop şi balonaş
  Serial copii *(Splash and bubbles-SUA, 2016) *episodul 1 si 2/40 Voci: John Tartaglia, Leslie Carrara-Rudolph, Raymond Carr, Aymee Garcia * Animaţie . *AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG) Redactor: Gabriela Onea TRECEREA LA ORA DE IARNĂ: ora 04:00 devine ora 03:00 !!! 04,05* Documentar360°-GEO * *Castana-avuţia din Corsica (La Chataigne, une manne en corse, Franţa-Germania, 2014) din 20 octombrie 52’/55’-CRIPTARE Exclusiv TVR+
 • 05:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 05:55
  Poate nu ştiai
  Realizator: Călin Petrescu
 • 06:00
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Timişoara Sarea în bucate Producator: Veronica Mihoc Emisiune realizată de TVR Timişoara Jurnalişt: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 08:00
  Repere sacre
  Sfânta Liturghie din † duminica a 30-a de peste an *Comentariu: P ărintele Tarciziu Şerban , preot colaborator Producător: Ştefan Stănescu Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti
 • 09:00
  Ferma
  *Anul 21 *Editia 988 Nu mai aveti loc la oras? Incercati la tara!... Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri Undeva în România Într-o zonă muntoasă a judeţului Suceava, la 20 km de Fălticeni, în comuna natală a lui Nicolae Labiş, un fermier, după mai multe încercări de creştere a vacilor de lapte şi de carne, s-a oprit la vacile de carne Angus şi la câteva exemplare de vaci de lapte Holstein. În prezent are peste 200 de bovine , urmând să-şi dezvolte în viitor ferma. Participă: Ciprian Cimbru-fermier comuna Mălini, jud. Suceava Jurnalist tv Sergiu Marinescu Emisiune de Viorel Popescu şi Eugen Daniel Iancu
 • 10:00
  Pescar hoinar
  * „Aventuri pe malul batrânului fluviu... ”* sezon nou Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica * Vă invităm... la Dunăre, într-o nouă expediţie marca „Pescar hoinar”-driluri pline de adrenalină, capturi remarcabile, dar şi surprize... cum altfel ar putea fi caracterizată o partidă de pescuit pe malul bătrânului fluviu ?!... ce poate fi mai captivant pentru un pescar, fie el sportiv sau amator, decât să umple juvelnicul cu plătici grase, mrene frumoase, dar şi mulţime de obleţi capturaţi cu o undiţă făcută pe loc, amintind de partidele de pescuit ale copilăriei... iar, în final, bucuria eliberării... toti peştii, mai mari sau mai mici, s-au întors în mediul lor natural-pe scurt, un adevărat spectacol... încă o poveste cu şi despre pescuit şi o călătorie de neuitat. Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica Producător: Ligia Baboş
 • 10:30
  Natură şi aventură
  Redifuzare *Explorare natură sălbatică în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei- partea 1 Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean (TVR Cluj-Napoca)
 • 11:00
  Destine ca-n filme
  Prezintă: Iuliana Marciuc Producători Iuliana Marciuc, Nicolae Cozma Realizator Silvia Ionescu Redactor: Dana Ilie
 • 12:00
  Fraţi de viţă
  Producător Cătălin Heson O coproductie TVR-Asociatia Vinarium
 • 12:30
  Sănătate cu de toate
  *ediţia 21 * Avem reţetă de vinete murate, ca la bunica, Muzeul Flori de mină de la Cheia, unde aflăm care sunt proprietăţile energetice ale cristalelor şi terapie prin călărie, la Hipodromul Ploieşti.​ Jurnalist TV: Ana Maria Mindu Producatori: Larisa Avram, Bogdan Ghiţulescu
 • 13:10
  Duminica filmului românesc
  * Întoarcerea din iad -România, 1983 Regia: Nicolae Mărgineanu Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea *Dramă. Dumitru, un ţăran bogat, trăieşte o pasională poveste de dragoste cu Veronica, fosta lui iubită, acum femeie măritată. Relaţia lor devine tot mai greu de ascuns de ochii lumii, mai ales de ochii unui soţ gelos şi dornic de răzbunare. Izbucnirea Primului Război Mondial complică şi mai mult lucrurile. Cei doi rivali declaraţi pleacă împreună pe front să lupte umăr la umăr împotriva aceluiaşi inamic. De acum, viaţa fiecăruia poate depinde în orice clipă de celălalt. Redactor: Gabriela Onea
 • 15:00
  Drag de România mea!
  Drag de România mea! *sezon nou *Prima parte Prezintă: Paul Surugiu-Fuego *Folclor șşi voie bună la „Drag de România mea!” Fiecare săptămână la „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” este o nouă experienţă şi o plimbare prin capitole importante ale țşării. Oferim un spectacol de televiziune, care are de toate şi care-și propune, dincolo de orice altceva, să vină ca o alternativă, ca un fel de relaxare şi-o normalitate în lumea complicată șşi plină de incertitudini în care trăim. ȘŞi, cum e prea multă gălăgie în jur, cum fiecare încearcă să iasă în evidenţă prin ce este mai urât, noi nu vrem decât să fim gura de aer proaspăt din fiecare duminică, cu un show elegant șşi cu o diversitate culturală şi artistică. Duminica aceasta, de la ora 15.00, ne purtăm paşii în lumea folclorului românesc. De aceasta dată, nu avem nume de legendă, ci tânăra generaţie. O samă de artişti cu totul speciali, autentici, cu voci bune, cu piese formidabile șşi cu puterea de a face spectacol la cel mai înalt nivel. Iosif Ciunterei ne propune un personaj de colecţie, de pe coclaurile sale, un înţelept care ne va povesti despre dragul de glia strămoşească şi despre cât e de important să ne iubim originile. Din Banat, soseşte la noi talentatul Florin Boita . Acesta cânta de ani buni, a câştigat numeroase festivaluri şi este foarte atent la repertoriu şi la port. Are daruri muzicale şi un duet cu Paul Surugiu Fuego, la fel ca şi maramureseanca Oana Tomoioagă . Oana este una dintre artistele speciale ale noului val, cu numeroase vizualizări on line, proiecte şi melodii care ajung la suflet. Nu se abate de la repertoriul special şi nici de la purtarea exemplară a costumului! De senzaţie este povestea de dragoste dintre cei doi câştigători ai consursului TVR-„Vedeta Populară”- Alexandra Chira şi Mihai Teacă ! Ei s-au cunoscut după concurs, au legat o relaţie de durată şi se susţin unul pe altul. Cei doi vin la noi cu cântece frumoase, în port exemplar, cântând împreună şi un duet de zile mari. Mai mult, Mihai a pregătit o demonstraţie la pian șşi un duet despre casa părintească alături de Paul Surugiu-Fuego. Moldova este reprezentată de frumoasa Nadia Duluman , o artistă care ne aduce plăcinte şi tradiţii de acasă şi care ne arată ce înseamnă focul moldovenilor. Tocmai din Bucovina, ireproşabilă, fără cusur din punct de vedere interpretativ, soseşte Angelica Flutur , într-un costum de vis si cu melodii de poveste, Paul Surugiu-Fuego ne-a pregătit şi el cântece speciale, alături de trupa Supermarket, dar şi de baletul condus de Florin Mariș! Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 16:00
  Drag de România mea!
  Drag de România mea! *sezon nou *Partea a doua Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu Producător: Codruţa Prunariu
 • 17:00
  D’ale lu’ Mitică
  *sezon nou Prezintă: Mitică Popescu *DREPTUL LA AER CURAT, o investigaţie despre depozitările ilegale de deşeuri din Giuleşti Sârbi, Bucureşti. Realizator Camelia Robe Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 18:00
  Reteaua de idoli
  Realizator Irina Pacurariu
 • 18:53
  Sport
  Transmisiune directă
 • 19:00
  Telejurnal TVR2
  Transmisiune directă
 • 19:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 20:10
  Duminica filmului românesc
  Osânda-România, 1977 Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ioana Pavelescu, Emmerich Schaffer *Dramă . Ecranizare după romanul "Velerim si Veler Doamne" de Victor Ion Popa. Condamnat la 10 ani de ocnă, după răscoala din 1907 şi după câţiva ani petrecuţi pe front, Manolache Preda se întoarce în satul său natal. Soţia l-a părăsit şi i-a vândut pământul, iar autorităţile îl privesc cu ostilitate, sătenii cu suspiciune şi copiii se ascund de el. Pentru a duce o viaţă normală, Manolache se angajează la boierul Leon, dar când acesta e omorât de doi ţărani revoltaţi, vina cade pe fostul ocnaş. *ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 ) Redactor: Gabriela Onea
 • 22:15
  Ochi negri
  Film de artă * Ochi negri (Oci ciornie-Italia, Rusia, 1987) 112’ Prezentare Laurenţiu Damian 5’ Realizator: Liliana Chiţescu Regia: Nikita Mihalkov Cu: Marcello Mastroianni, Silvia Mangano, Marthe Keller, Elena Safonova *Premiul de interpretare masculină (Marcello Mastroianni)-Festivalul de la Cannes 1987 *Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin (Marcello Mastroianni) *Nominalizări la premiile Globul de Aur, BAFTA si Cesar pentru cel mai bun film străin *Dramă , inspirată de povestirile lui Anton Cehov. Devenit chelner pe un vapor de lux, arhitectul italian Romano Patroni îşi deapănă cu nostalgie si umor povestea marii lui iubiri, în faţa unui prieten rus. Deşi însurat cu o femeie foarte bogată care-i asigura un trai fără griji, Romano s-a îndrăgostit de misterioasa rusoaică Anna Sergheevna şi de ochii ei negri, în timpul unui sejur la sanatoriu. Plecarea bruscă a Annei îl determină pe neconsolatul italian să facă o călătorie în Rusia, în căutarea iubitei, căreia îi jură că va divorţa, dar fără să-şi poată ţine promisiunea... *ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 ) Redactor: Adriana Vulpe
 • 00:20
  MotorVlog
  Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor: Cristina Moiseiu Radulescu O producţie RL Global Activ Services S.R.L
 • 00:45
  Pescar hoinar
  Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica Producător: Ligia Baboş
 • 01:20
  Duminica filmului românesc
  * Întoarcerea din iad -România, 1983 Regia: Nicolae Mărgineanu Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea *Dramă. Redactor: Gabriela Onea
 • 02:55
  Discover România
  *Cornel Coman Realizator: Diana Ilica
 • 03:05
  Sport
 • 03:12
  Telejurnal TVR2
 • 03:45
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:05
  România…în bucate
  TVR Craiova * Tăst Show Emisiune realizată de TVR Craiova Jurnalişt: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 04:30
  România…în bucate
  TVR Târgu Mureş * Cooking Show Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş Jurnalişt: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 05:00
  Ferma
  Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!... Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri * Jurnalist TV: Sergiu Marinescu Emisiune de: Viorel Popescu şi Eugen Daniel Iancu