loader

„Câștigă România!” susține visul unui campion

16.800 de lei este suma pe care Laura Badea, Camelia Potec și Ciprian Marica au câștigat-o în ediția specială de 1 decembrie a concursului de cultură generală, „Câștigă România!”, de la TVR2.  Intreaga sumă va fi donată unui copil cu dizabilități a cărui ambiție este o lecție de viață demnă de toată admirația.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

42 de județe au străbătut pe harta  „Câștigă România!” campionii Laura Badea, Camelia Potec și Ciprian Marica,  pentru a îl ajuta pe Arian Notrețu, un copil fără un picior, care face performanță în sport. Cei trei mari sportivi au răspuns întrebărilor puse de Virgil Ianțu, gazda „Câștigă România!”, iar în urma răspunsurilor corecte s-a strâns suma de 16.800 de lei. Banii vor merge către înotătorul de 12 ani, Arian Notrețu, cel mai tânăr membru al delegației Românei la Jocurile Paralimpice. Astfel, Arian își continua drumul spre performanță și va putea să-și îndeplinească visul de a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

“Mă bucur că prin intermediul acestei emisiuni putem ajuta. Le mulțumesc marilor sportivi și oameni Camelia Potec, Laura Badea și Ciprian Marica pentru frumosul gest pe care l-au făcut!”, a spus Virgil Ianțu.

Intrați în concursul de cultură generală „Câștigă România!”, Laura Badea, președinte al Federației Române de Scrimă, Camelia Potec, președinte al Federației Române de Natație și fostul fotbalist Ciprian Marica au arătat că se pot descurca foarte bine nu doar în probele sportive, ci și în fața întrebărilor puse de Virgil Ianțu. Ei au răspuns cu umor și au demonstrat că își cunosc bine țara, cultura, tradițiile și obiceiurile românești.

“Este pentru  prima oară când particip într-un astfel de concurs. Unele întrebări mi s-au părut destul de grele. Cele mai ușoare au fost cele din sport. Cel mai simpatic moment de la „Câștigă România!” a fost cel în care Laurei Badea i s-a pus întrebarea despre titlul olimpic obținut la floretă la Jocurile Olimpice din Atlanta, 1986. Răspunsul corect era chiar numele ei”, a povestit Camelia Potec.

“In ceea ce privește cazul pentru care am luptat, Arian mi s-a părut un băiat foarte ambițios și cred că va reuși în tot ceea ce își propune. Sunt ferm convinsă că, peste câțiva ani, Arian va fi cel care va motiva alte persoane care au trecut prin asemenea încercări”, a adăugat președintele Federației Române de Natație.

1:35 Istorii de bun gust

*Arsenie Boca

*Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX, dar si una dintre personalitătile cele mai interesante si complexe ale României. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Tara Hategului, se perindă zilnic sute de pelerini. În timpul vietii a fost urmărit, supravegheat, cercetat, iar cuvintele şi atitudinile sale au devenit subiect de interpretări, răstălmăciri şi, cateodata, rea-voinţă. Dar, mai mult decât oricine în România contemporană, a dat sens şi nădejde celor deznădăjduiti. Din dosarul informativ al Părintelui Arsenie Boca aflăm că, începând din anul 1946, Părintele era „cunoscut de Gheorghiu-Dej şi de Teohari Georgescu, cei care voiau să-l promoveze într-un post de episcop”. Conform mărturiei Mitropolitului Bartolomeu Anania, după anul 1948, însuşi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, plănuia să-l ridice pe Părintele Arsenie la rangul de arhiereu: Acesta a marturisit: „Ştiu cu siguranţă că Patriarhul se gândea să-l cheme la treapta arhieriei, dar, precum se cunoaşte, Arsenie a fost arestat, dus în lagăre de muncă forţată şi apoi, practic, obligat să rămână inactiv” Se mai consemneaza, de asemenea, că în acea vreme Părintele Arsenie Boca se afla în bune relaţii cu Petru Groza. Prin urmare, nu i-ar fi fost deloc greu să profite de pe urma acestor „simpatii”! De ce a preferat în locul puterii-arestările, în locul confortului-urmăririle, în locul recunoaşterii-marginalizarea, este la îndemâna oricui să răspundă!​

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)

2:30 Ora de ştiri

(Reluare)
 
Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

EMOȚIE, UMOR ȘI TALENT LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!”

O nouă gală de senzație a emisiunii ”Drag de România mea!” vă așteaptă la TVR 2, sâmbătă, 12 iulie, ora 20:00 şi duminică, 13 iulie, ora 15:00.

 

#tvr2