loader
Foto

Galerie foto

1 Decembrie la Televiziunea Română

Program special de sărbătoare la TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional, TVR HD şi online pe TVR+

 

ALEXANDRINA HALIC
CRISTIAN MITESCU
IOAN CĂRMĂZAN
Ramona Bădescu
Iuliana Tudor
Andreea Marin
MARIANA SINCA
În curtea bunicilor
Ferma
D’ale lu’ Mitică
Duminica în familie
Academicienii

Transmisiuni în direct ale paradelor militare din ţară, transmisiuni speciale din Chişinău de la sărbătoarea românilor din Republica Moldova, ediţii speciale ale emisiunilor îndrăgite, filme şi spectacole - sunt numai câteva dintre programele pregătite de TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional pentru Ziua Naţională a României.

Aniversarea zilei de 1 Decembrie începe la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional de la ora 9.00, când telespectatorii pot urmări transmisiuni directe alternative de la Bucureşti şi din ţară, cu parada militară şi depunerile de coroane. Jurnaliştii Ştirilor TVR se vor afla în mijlocul românilor cu corespondenţe din Bucureşti, Cluj, Iași, Craiova, Timișoara, Tg Mureş, Brașov. În program vor fi incluse şi transmisiuni directe alternative cu românii din New York, Tel Aviv, Madrid, Roma.

De la ora 12.00, sub acelaşi titlu, TVR 1 difuzează în direct slujba de Te Deum de la Catedrala Episcopală din Alba-Iulia, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul de Alba-Iulia.

De la ora 13.00, TVR 1 şi TVR Internaţional vor reflecta în premieră cum se aniversează Ziua Naţională a României la ambasada României din Chişinău. De la 13.30, sub titlul TVR pentru tine!, Cristian Tabără, Alina Stancu şi Mihai Rădulescu vor dialoga cu cei aflaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, despre Ziua Naţională a românilor şi evenimentul care marchează această sărbătoare - reluarea, din 1 Decembrie, a transmisiunilor Televiziunii Române în Republica Moldova. Dialogul cu românii de peste Prut va continua sub acelaşi titlu, TVR pentru tine!, la TVR Internaţional de la orele 18.00 şi 20.20.

De la ora 15.00, avem întâlnire, la TVR 1 şi TVR Internaţional, cu Iuliana Tudor, în direct de la Sala Polivalentă din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie. La eveniment iau parte orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, ansamblul „Ceata Junilor”, ansamblul „Cindrelul - Junii Sibiului”, interpreţii Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Floarea Calotă, Nicoleta Voica, Laura Lavric, Aneta Stan, grupul „Iza” din Maramureş, Mariana Anghel, precum şi soliştii ansamblului „Cindrelul – Junii Sibiului”: Nele Albu, Viorica Telcean, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Daniel Rosalim etc.

Duminica în familie începe, de 1 Decembrie, mai târziu, la ora 17.00. Ramona Bădescu propune pentru această ediţie un subiect în ton cu ziua de sărbătoare: mândria de a fi român. Petrecerea în familie vine cu ceea ce românii se pot lăuda oricând: branduri româneşti de succes naţional şi internaţional.

Seara, de la 20.45, Andreea Marin îşi îndeamnă telespectatorii TVR 1 şi TVR Internaţional: „Preţuieşte viaţa alături de noi!”, într-o ediţie specială, de 1 Decembrie, a emisiunii ce oferă poveşti inspiraţionale şi lecţii de viaţă.

TVR 2 a pregătit ediţii speciale, de sărbătoare ale emisiunilor Ferma (de la ora 9.00), În curtea bunicilor (de la 10.10), D’ale lu’ Mitică (de la 17.00), Academicienii (de la ora 19.00). Lor li se adaugă producţii cinematografice şi transmisiuni speciale ce marchează Ziua Naţională a României.

Astfel, de  la ora 13.45, telespectatorii TVR 2 vor putea urmări filmul Horea, în regia lui Mircea Mureşan, cu Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu şi Mircea Albulescu în rolurile principale.

De la ora 16.00 este programat documentarul Capitalele Unirii, despre anul 1918 cu cele trei mari uniri: Chişinău – 27 Martie, Cernăuţi – 28 Noiembrie, Alba Iulia – 1 Decembrie care au încheiat procesul de făurire a Statului Naţional Unitar Român.

Cel de-al doilea film al serii este Ecaterina Teodoroiu în regia lui Dinu Cocea, cu Stela Furcovici, Ion Lupu şi Mihai Mereuţă în rolurile principale.

Seara se încheie la TVR 2 cu spectacolul de teatru de la ora 23.10: Titanic  Vals - în regia lui Dinu Cernescu. Din distribuţie fac parte actori de excepţie ai scenei româneşti: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu, Carmen Ungureanu, Mihai Constantin , Mihai Fotino, Teodor Danetti, Radu Duda, Aneta Lipan, Traian Andreiescu şi copilul Matei Constantinescu.

 

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Gânduri de Paste-Adorjáni Dezső episcop evanghelic

Redactor: Kacsó Edith

*Iepurele de Paste

Redactor: T. Bíró Hajnal

*Cântec de Pasti-Corul Sf. Efraim din Ungaria

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2