loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Tudor

Face audienţe-record pentru Televiziunea Română. Este primul om de televiziune care reinterpretează folclorul, promovând varianta proprie în cadrul show-ului „Vedeta populară". A devenit imaginea-simbol a postului naţional de televiziune, oferind substanţă termenului de „vedetă".

 

Cu ai mei!

Iuliana Tudor este atât profesionistul de televiziune care ţine în mâini destinul unei mega-producţii, cât şi femeia distinsă care-şi cântăreşte bine fiecare apariţie în mass-media.

Povestea ei a început pe 16 iunie 1977, iar de atunci Iuliana a strâns amintiri pentru o viaţă, pilde care, în timp, au construit un om frumos, o personalitate fascinantă.

(w640) IulianaTud

De la debutul din 1999, realizările Iulianei Tudor au depăşit graniţele ţării, notorietatea proiectelor pe care le-a coordonat recomandând-o pentru superproducţii: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia - Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie fiind doar câteva dintre proiectele care au avut-o în prim-plan.

Premiile venite din partea presei pentru Festivalurile de Folclor Mamaia şi Cerbul de Aur au fost completate de premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru producţia de divertisment O dată-n viaţă. Distincţiile au continuat, culminând, în 1999, cu titlul de „Femeia anului în Televiziune".

(w640) IulianaTud

A prezentat şi într-o sală plină ochi de preşedinţi de ţară de calibrul lui Bush, Putin, Sarkozy, dar şi în cadrul unor evenimente private, atunci când diferite branduri au vrut să îşi asocieze produsele cu imaginea ei. A prezentat şi cele mai importante festivaluri de muzică şi emisiunile de top pe care i le-a încredinţat TVR. Experienţa de  20 ani pe care şi-a format-o în televiziune este cea mai bună carte de vizită ce o recomandă pentru evenimente şi producţii de succes.

Cu toate acestea, numele Iulianei Tudor s-a confundat multă vreme cu mega-producţia O dată-n viaţă. Oameni politici sau sportivi de performanţă, reprezentanţi de seamă ai artei româneşti sau copii de vedetă, fiecare dintre cei care au acceptat invitaţia de a se pune într-o postura inedită - aceea de reprezentant al folclorului - a mărturisit în final că a trăit o experienţă aşa cum numai „o dată-n viaţă" i s-a întâmplat, iar prezenţa acestor personalităţi în cadrul emisiunii se datorează credibilităţii pe care Iuliana Tudor şi-a câştigat-o ca jurnalist. Producţia reunea o echipă impresionantă, echipă pe care Iuliana Tudor a supus-o probei timpului.

De altfel, Iuliana şi-a cernut, rând pe rând, oamenii care-i stau alături, astfel că, în prezent, cei care lucrează la emisiunile ei sunt numai profesionişti. Iar succesul este demonstrat de cifrele de audienţă. Din toamna lui 2017, Iuliana Tudor aduce un format unic pe piaţa media românească, talent-show-ul de folclor Vedeta populară. Interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au acum şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Prestaţia lor este jurizată de cinci personalităţi care iubesc folclorul: Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Niculina Stoican, Cornelia Rednic şi realizatoarea TVR Elise Stan, cea care i-a stat alături vedetei pe tot parcursul carierei sale în televiziune.

„Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii, cea din ochii bărbatului care mă iubeşte, cea din ochii oamenilor care mă privesc şi ascultă, cea din ochii prietenilor, cea din ochii copilului meu şi, dincolo de lume, cea din ochii mei, pe care am grijă s-o pot privi zilnic în ochi fără remuşcări. Când Televiziunea m-a găsit şi m-a furat de pe peronul unei gări am trăit cel mai frumos vis. Aşteptam să mă trezesc, dar povestea continuă melodic, infinit, ca la Wagner. Şi nu m-am mai trezit de atunci! Câte aveau să mai vină! Fabulos! Televiziunea mă răscoleşte şi nu mă lasă să dorm noaptea, îmi cere mereu mai mult şi mai bun, mă obligă la reinventări permanente, îmi cere puţină nebunie, îi place să ne-nţelegem din priviri şi câte altele", mărturiseşte vedeta.

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 

#tvr2