loader
Foto

Zi de sărbătoare la „IERI-AZI-MÂINE”

Vineri, 2 decembrie, de la ora 16:10, la TVR 2 şi online pe TVR+, am petrecut, la „IERI-AZI-MÂINE”, alături de Irina Loghin, Adrian Daminescu, Magda Catone şi Silviu Biriş. O ediţie dedicată Zilei Naţionale a României.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Irina Loghin - supranumită regina muzicii populare - s-a născut la Gura Vitioarei, judeţul Prahova, în 19 februarie 1939. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru şi Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate.

(w882) ieri azi m

Adrian Daminescu - membru fondator al formaţiilor Basorelief şi Blitz. El a compus şi a cântat celebra piesă „România”. Recunoscut pentru timbrul său vocal, la festivalul Primavara baladelor din 1975, un compozitor spunea despre Adrian „cum este anatomic posibil ca o persoană să scoată sunetele acelea”.

(w882) ieri azi m

Magda Catone - absolventă a Academiei de Artă Teatrală şi Cinematografică - a deprins secretele actoriei de la Ion Cojar și Amza Pellea, iar primele piese în care a jucat au purtat-o la Teatrul de Stat din Petroşani, unde a fost repartizată după terminarea facultăţii. Magda Catone şi-a demonstrat talentul şi în faţa camerei de filmat chiar din 1981, când a jucat în filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, regizat de Lucian Pintilie.

Silviu Biriş - actor, nepot al binecunoscutei interprete de muzică popular Veta Biriş. S-a făcut remarcat şi ca un bun cântăreţ, interpretând melodii cunoscute precum „Vrei să ne'ntâlnim sâmbătă seara?” şi „Hai coșar, coșar”, cântece din repertoriul unor artişti renumiți ca Gică Petrescu, Ștefan Bănică sau Dorel Livianu. Este bun prieten cu poetul constănţean Eduard Zalle cu care şi colaborează în plan artistic.

***

Această emisiune îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desăvârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


4:20 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2