loader
Foto

Visele unor copii excepţionali s-au îndeplinit cu ajutorul „Câştigă România!”

Cu premiile câştigate în ediţiile speciale ale concursului difuzat de TVR 2, peste câteva zile, 15 copii din satele izolate de munte vor merge pentru prima dată la mare. În septembrie, trei elevi olimpici vor duce mesajul lor la Parlamentul European.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Vă mai amintiţi de copiii din satele izolate de munte care nu au văzut niciodată marea? Pentru ei, în ediţia specială de 1 mai „Câştigă România!”, din acest an, Emilia Popescu, Marius Florea Vizante şi Paul Ipate au devenit concurenți şi au răspuns întrebărilor dificile de cultură generală, pregătite de gazda Virgil Ianţu.

Sumele obţinute au mers către copii, iar în luna august, 15 dintre aceştia vor petrece 7 zile, în prima lor vacanţă pe litoral. 8 fete şi 7 băieţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, locuitori ai satelor din aria parcurilor naţionale şi naturale vor merge la Sf.Gheorghe, locul unde Dunărea se varsă-n mare.

„Să fii copil şi să nu vezi marea, poate fi o absurditate pentru mulţi orăşeni. Pentru tinerii de la ţară însă, vacanţa arată altfel: ei muncesc în gospodărie cot la cot cu părinţii, stau la stână cu animalele, culeg şi îngrijesc legumele, merg uneori ore întregi pe jos dintr-un sat în altul. Sunt copii buni, ascultători, care păstrează tradiţiile şi meşteşugurile pe care le învaţă de la părinţii lor”, a spus Diana Pascal, producătorul emisiunii.

Cei 15 copii care locuiesc în Parcul Natural Apuseni, Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, Vânători-Neamţ şi Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina - au fost selectaţi în urma colaborării cu Asociaţia Administratorilor de Arii Naturale Protejate. Instituţia, care lucrează direct cu şcolile şi copiii din satele izolate, a organizat un concurs de eseuri despre România şi i-a selecţionat pe cei mai talentaţi dintre ei. Aceştia au mărturisit că aşteaptă cu emoţie să vadă marea, dar şi să îl întâlnească pe Virgil Ianţu, prezentatorul fiind preferatul lor. „Sunt plăcut impresionat de faptul că dificultățile pe care le întâmpină acești copii nu îi opreşte să-și dorească să înveţe şi să afle mai multe despre ţara în care trăiesc. Mă bucur că printre programele lor preferate de televiziune se regăseşte şi sunt convins că tot ceea ce vor învăţa de la noi le va fi de folos atât la şcoală, cât şi în viaţă”, a spus Virgil Ianţu.

„Câştigă România!” împlineşte şi visul a trei elevi olimpici care, în luna septembrie, vor pleca într-o excursie de trei zile la Parlamentul European de la Bruxelles.

De Ziua Europei, pe 9 mai, pentru elevii eminenţi au concurat, într-o ediţie specială a concursului de cultură generală de la TVR 2, scrimera Ana-Maria Brânză, actriţa Diana Cavallioti şi muzicianul Zoli Toth.

Excursia olimpicilor la Parlamentul European va fi organizată cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe şi cu sprijinul oficialilor români aflaţi în misiune la Bruxelles. Elevii vor avea ocazia să afle cum funcţionează Parlamentul European şi să facă cunoştinţă cu o reprezentanţii României.

Vestea a fost primita cu emoţie şi bucurie, mai ales ca Ministerul Învăţământului, care a ajutat echipa „Câştigă România!” să facă selecţia, a primit din partea profesorilor zeci de CV-uri.

„Mesajul copiilor este de-a dreptul un angajament. Rezultatele lor la învăţătură şi dedicarea cu care muncesc deja în diverse proiecte sunt o garanţie că viitorul se va sprijini pe oameni bine pregătiţi şi bine intenţionaţi. Olimpicii îşi doresc o Românie care să stea cu fruntea sus printre celelalte ţări europene şi sunt pregătiţi să munceasca pentru asta”, a adăugat Diana Pascal, producător „Câştigă România!”.

Cele două grupuri de copii vor fi însoţite de câte o echipă TVR cu ajutorul căreia, telespectatorii vor putea urmări, în această toamnă, imagini cu cele mai emoţionante experienţe trăite de aceştia în aventura lor alături de „Câştigă România”.

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 67

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2