loader
Foto

Galerie foto

Virgil Ianțu, la Adevărul LIVE

„Întâlnesc oameni extraordinari, care îmi vorbesc despre locuri și lucruri despre care nu am mai auzit”, a povestit gazda concursului de cultură generală „Câștigă România!”

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Alături de „Câștigă România!”, concursul de cultură generală de la TVR 2, românii își descoperă țara și învață să o iubească. Mai mult, primul concurs de cultură generală despre România a adus în fața telespectatorilor oameni extraordinari, mulți dintre ei tineri, dar cu un bogat bagaj de cunoștințe. Acestea sunt câteva dintre subiectele despre care Virgil Ianțu, gazda concursului „Câștigă România!”, a vorbit miercuri, 11 octombrie, la „ Adevărul Live”. Prezentatorul nu a uitat să amintească de nevoia de revoluție culturală, iar jurnaliștii au mai aflat și povestea numelui „Ianțu” și cum s-a transformat porecla pusă de prietenul său, Ștefan Bănică Jr, în numele îndrăgitului prezentator.

„’Câștigă România!’ a venit într-un moment foarte bun și pentru piață și pentru mine. Când am auzit despre acest format mi-am spus: ‘Cum de nu s-a gândit nimeni să facă un quiz despre țara în care trăiești’. Este primul concurs de cultură generală despre România. Este un test foarte interesant, să vezi câte știm despre țara în care trăim”, a spus Virgil Ianțu.

„Întâlnesc oameni extraordinari, care îmi vorbesc despre locuri și lucruri despre care nu am mai auzit. Avem mulți concurenți tineri și asta m-a bucurat și m-a surprins. Am înregistrat deja ediții cu oameni de 20 de ani, 28 de ani, 30 de ani și ei aveau o cultură generală fantastică. Este nevoie de un public tânăr”, a adăugat prezentatorul.

Interviul integral AICI

9:30 Fără prejudecăţi

Sezon Nou

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

* Kulcsár Evelin este invitata colegului nostru Mihai Arsenie în interviul care deschide această editie a emisiunii Fără prejudecăti. Evelin ne vorbeste despre Fundatia Febe si despre serviciile pe care le-a dezvoltat la Cluj. Discutăm apoi cu Finta Orsolya, coordonatoarea Centrului Estuar Cluj despre proiectele dezvoltate de asociatie în sprijinul persoanelor cu probleme psiho-sociale.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

10:00 Mic dejun cu un campion

Sezon Nou

* Invitat: acad. Maya Simionescu-biolog, cercetător șstiintific, co-fondator si director al Institutului de Biologie si Patologie Celulară ’’Nicolae Simionescu’’ din Bucuresti, fondator şi preşedinte al Societătii Române de Biologie Celulară, membru titular şi vicepreședinte al Academiei Române.

’’Mai mult învăţăm din eşecuri decât din succese. Nu trebuie să fim dezamăgiţi. Trebuie să mergem mereu pe drumul nostru’’ afirmă cu convingere doamna academician Maya Simionescu. După şaizeci de ani de carieră, conform clasamentului Standford din 2023, doamna academician Maya Simionescu se înscrie în acel procent subţire, de doar 2% dintre cercetătorii modiali cei mai citaţi la ora actuală pentru rezultatele ştiinţifice referitoare la biologia celulară. Miile de lucrări publicate în presa de specialitate cea mai bine cotată în lume, lucrările ştiinţifice de referinţă, participările la seminariile şi simpozioanele interne şi internaţionale, activitatea din cadrul Academiei Române, descoperirile esenţiale în domeniul medicinei regenerative, a celulelor stem, a patologiei celulare, a sistemului imunitar-toate, contureză profilul unei personalităţi excepţionale, dublate de forţa, eleganţa, frumuseţea şi inteligenţa unei femei care este, cu siguranţă un model de urmat.

Moderator: Daniela Zeca Buzura

Producător: Ileana Ploscaru Panait

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2