loader
Foto

VIRGIL IANŢU - ora de „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” la Academia de Poliţie

Studenții Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din București au venit în număr mare joi, 21 noiembrie, la întâlnirea cu Virgil Ianţu, gazda emisiunii-concurs de cultură generală pe teme despre ţara noastră, „Câștigă România!”.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Discuţia cu tinerii a fost relaxată, presărată cu glume, comentarii şi numeroase întrebări. Pentru că mulți dintre cei aproximativ 200 de tineri aflaţi în sală sunt fani "Câștigă România!", timpul a părut că se scurge prea repede.

Virgil Ianţu a vorbit despre experienţa sa de aproape 20 de ani în televiziune, despre culisele concursului de cultură generală difuzat de TVR 2, dar mai ales despre educaţie, cultură, valori şi principii. Vedeta TVR 2 s-a întâlnit cu aceeaşi ocazie şi cu comisarul şef prof. universitar dr. Veronica Stoica, rectorul Academiei de Poliție.

(oar_w460)

„Eu cred că unui om educat nu i se pot întâmpla lucruri rele în viaţă”, a subliniat Virgil Ianţu în discuţia cu studenţii şi a vorbit despre modelele sale. Dintre oamenii pe care i-a admirat, l-a amintit pe Florian Pittiş, iar cartea care l-a marcat este „Convorbiri cu Regele Mihai I al Romaniei”, de Mircea Ciobanu, după cum a mărturisit. „Găsiţi-vă modele şi o pasiune!”, i-a sfătuit el pe studenţi.

(oar_w460)

Cu sinceritate, gazda “Câştigă România!” a recunoscut respectul său pentru uniforma de poliţist şi despre ce crede că ar trebui să reprezinte această carieră şi respectarea legii.

Studenţii Academiei de Poliţie au mai fost curioşi să afle cum a primit Virgil Ianţu propunerea de a prezenta „Câştigă România!”, ce ar schimba în România de astăzi, dacă se gândeşte să plece din ţară şi chiar l-au rugat să facă recomandări în domeniul muzical. Gazda Câştigă România a premiat cu cărţi trei dintre cele mai inspirate întrebari.

(oar_w460)

„Mi-ar plăcea o ediţie specială „Câştigă România!” cu voi drept concurenţi şi cu întrebări specifice meseriei voastre. Vă invit să veniţi, este extraordinar la filmări şi nimeni nu a regretat. „Câştigă România!” este un loc unde puteţi să arătaţi cine sunteţi cu adevărat”, i-a sfătuit el pe studenţi. Mulţi au decis să se înscrie la preselecţiile concursului de cultură generală al TVR 2.

(oar_w460)

“Mă aflu pentru prima dată la Academia de Poliţie şi am întâlnit o generaţie de studenţi foarte faini. Meseria pe care au ales să o urmeze este frumoasă şi o respect. A fost o întâlnire care o să îmi rămână în suflet, pentru că sunt copii buni şi cu mult curaj: în primul rând pentru că au ales această carieră şi în al doilea rând pentru că s-au înscris la “Câştigă România!”. Mi-au plăcut întrebările lor şi mi-am dat seama încă o dată că este o generaţie de tineri frumoşi, deschişi la minte şi care ştiu ce vor”, a spus Virgil Ianţu.

(w882)

7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

8:45 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2