loader
Foto

Galerie foto

Virgil Ianțu a câștigat concursul de la Magic FM

Invitat în matinalul Magic Start, Virgil Ianțu, prezentatorul „Câștigă România!”, a răspuns cu umor întrebărilor realizatorilor emisiunii, Liana Stanciu și Raul Brebu.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Virgil Ianțu a fost invitat în urmă cu câteva zile la Magic Start, pentru a vorbit despre noutățile celui de-al doilea sezon „Câștigă România!”, dar și despre succesul în străinătate al concursului românesc de cultură generală. Prezentatorul a răspuns cu plăcere invitației gazdelor, Liana Stanciu și Raul Brebu, și nu a uitat să amintească și despre câteva recorduri ale competiție de pe TVR 2. Ascultătorii Magic Start au aflat că, pentru concursul de cultură generală s-a muncit la peste 7.000 de întrebări, dar și că cel mai în vârstă concurent avea 82 de ani.


Matinalii Magic FM i-au pregătit invitatului și o surpriză. Ei l-au provocat, în joacă, să răspundă la trei întrebări, din corpul de întrebări „Câștigă România!”. Fără emoții, Virgil Ianțu a dat răspunsurile într-o manieră inedită.

La întrebarea „Roman cu numele unui dans popular românesc devenit scenariu de film”, Virgil a cântat „Ciuleandra”. La cea de-a doua întrebare: „Personaj al lui Creangă ce pare neajutorat, dar este mai isteț decât diavolul”. Prezentatorul a ghicit imediat: Dănilă Prepeleac.


În ceea ce privește cea de-a treia întrebare: „Nuvela lui Costache Negruzzi devenită celebră prin sintagma „Proști da mulți””, răspunsul a venit sub forma unui citat din Alexandru Lăpușneanu.

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2