loader
Foto

„Vieţile Sfinţilor" la TVR2: drame de familie într-o ecranizare canadiană

A doua parte a filmului canadian  „ Vieţile Sfinţilor", cu Sophia Loren în rolul principal, este programată  la TVR2 pe 29 iulie, de la ora 22.00. Producția poate fi urmărită online pe TVR+ la ora difuzării.

 

Această saga de familie este o poveste despre iertare, trădare și iubire de-a lungul mai multor generații. Ecranizarea difuzată la TVR2 aduce în prim-plan povestea unei familii italiene care emigrează în Canada.

Autorul cărții transpuse pe ecran este Nino Ricci, romancier care trăiește în Toronto și ai cărui părinți au ajuns în Canada din Italia. “Viețile sfinților” reprezintă primul său roman, a fost un succes de critică, distins cu Books in Canada First Novel Award, Governor General's Award for Fiction și Betty Trask Award. Cartea face parte dintr-o trilogie care include In a Glass House (1993) și Where She Has Gone (Il Fratello Italiano, 1997).

Regizorul Jerry Ciccoritti și romancierul Nino Ricci aparțin aceleiași generații - sunt născuți în anii ‘50, sunt originari din Ontario, din familii care emigraseră din Italia. Filmele lui Ciccoritti au reflectat întotdeauna experiența de imigrant în Canada.

(w500) Vietile sf

Ciccoritti a câștigat opt trofee Gemini și Screen Awards pentru cel mai bun regizor și cel mai bun film. Premiile Gemini au fost acordate până în 2011 de Academia Canadiană de Cinema și Televiziune, fiind înlocuite din 2013 de Screen Awards acordate pentru producțiile de film și media din Canada. Sunt echivalentul canadian al premiilor BAFTA din Marea Britanie sau Emmy din SUA. Filmul “Vieţile Sfinţilor” a fost distins cu un trofeu Gemini în 2005 pentru cel mai bun sunet.

Înainte de “Vieţile Sfinţilor”, Ciccoritti a regizat și un serial de televiziune multipremiat, producția biografică “Trudeau” (2002).

În “Vieţile Sfinţilor”, tânărul Vittorio Innocente, traumatizat de tragediile la care a fost martor în copilărie, în familia sa de imigranţi italieni, trăieşte acum în Canada, departe de rude, şi încearcă să uite trecutul. Vestea că viaţa surorii lui vitrege, Rita, ar putea fi în pericol, şi apoi moartea neaşteptată a tatălui său îl determină pe Vittorio să reia legăturile cu ai lui. Aşa ajunge să descopere secretele întunecate care i-au despărţit pe membrii familiei în urmă cu douăzeci de ani.

În distribuție apar Sophia Loren, Fab Filippo, Sabrina Ferilli, Kris Kristofferson. Superba Sophia Loren, acum în vârstă de 89 de ani, avea 70 de ani la momentul filmării acestei producții.

(w500) Vietile sf

Credit foto: S. Montesi – Photomovie via imdb.com

***

Mai multe despre filmele de la TVR puteți afla aici.

9:00 Hollywood la Viena-Gala muzicii de film

(Hollywood in Vienna-a celebration of disney classics featuring alan menken, Austria, 2022)-R

Dirijor Michael Kosarin

Orchestra ORF Vienna Radio Symphony Orchestra

Interpreţi: Christine Allado, Celinde Schoenmaker, Adam Jacobs, Aisata Blackman, Susan Egan, Trevor Dion Nicholas, Randy Kerber

Spectaculos concert de gală în onoarea compozitorului Alan Menken recompensat cu opt premii OSCAR pentru coloană sonoră. Programul include muzica filmelor Mica sirenă, Frumoasa şi bestia, Aladdin, O poveste încâlcită, Hercule, Cocoşatul de la Notre Dame şi Pocahontas.

Redactor Ştefan Asavei

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 84

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2