loader
Foto

Vedetele teatrului şi muzicii vin la IERI-AZI-MÂINE

Pentru că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, IERI-AZI-MÂINE ne aşteaptă şi în această săptămână cu noi interviuri cu personalităţile scenei teatrului sau muzicii. De luni până vineri, de la 16:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Pentru luni, 11 aprilie, Corina Dănilă n-a propus o întâlnire specială în ziua dedicată Operei şi Operetei; alături de ea, în platoul emisiunii, a fost prezentă Vali Niculescu. O primadonna a operetei româneşti, ea a cântat pe scenă alături de Ion Dacian – prinţul operetei - Cleopatra Melidoneanu, Constanţa Câmpeanu, Tomiţă Popescu şi mulţi alţii, interpretările sale rămânând un punct de referinţă în istoria operetei româneşti. Vă aşteptăm la o ediţie specială, dedicată unei voci care a încântat spiritul românilor ani la rând.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru marţi, 12 aprilie, IERI-AZI-MÂINE ne-a pregătit o întâlnire cu un invitat tot din zona teatrului. Este vorba de Marius Bodochi,  clujeanul care a rămas îndrăgostit de scena Teatrului Naţional Bucureşti. După debutul său în 1982 cu Cristopher Flanders din piesa „Trenul nu mai opreşte aici” de Tennessee Williams, Marius Bodochi a jucat, preţ de zece ani (1985-1996), la Cluj, unde a adus la viaţă roluri ca Henri II („Beckett” de Jean Anouilh, regia Victor Ioan Frunză), Alfredo („Regina Mamă” de Manlio Santanelli, regia Mona Chirilă), Hinkfuss („Astă-seară se improvizează” de Luigi Pirandello, regia Anca Bradu), Ispititorul Reginald („Omor în catedrală” de Thomas Stearns Eliot, regia Mihai Măniuţiu) sau Regele („Escurial” de Michel de Ghelderode, regia Dorel Vişan).

Pe scena TNB ajunge în 1997, iar în stagiunea curentă apare în piese ca „Bârfe, zvonuri și minciuni” (de Neil Simon, regia Ion Caramitru), „Butoiul cu pulbere” (Dejan Dukovskim, regia Felix Alexa), „Omul care a văzut moartea”(de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor), „Omul cu mârţoaga” (de George Ciprian, regia Anca Bradu), „Sinucigaşul” sau „Visul unei nopți de vară” (de William Shakespeare, regia Petrică Ionescu).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de miercuri o dedicăm muzicii folk, iar alături de Corina Dănilă vine muzicianul Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu. În vârstă de 47 de ani, Andrei Păunescu s-a remarcat pe scena muzicii folk prin trupa sa Totuşi, înfiinţată încă de pe vremea Cenaclului Flacăra. „Dacă nu mi s-ar permite decât o culoare, aş spune că talentul este galben, pentru că e vizibil, intrigă şi conţine lumina geloziei, fără de care cele spirituale nu ar avea forţa să iasă la iveală. Nu o gelozie bolnavă, ci una care transformă invidia faţă de talentaţii din jur în poftă de viaţă şi de afirmare proprie”, spunea artistul într-un interviu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de joi, 14 aprilie, ne-a adus o nouă vedetă din zona muzicii pop&operă: Vlad Miriţă. Cântăreț de muzică pop și solist vocal de operă, Vlad Miriţă şi-a făcut apariţia pe scena muzicală în 2002, odată cu participarea la Festivalul de la Mamaia, unde a câştigat locul 1, la secţiunea debutanţi, devenind astfel primul artist român care a abordat stilul crossover sau pop-opera. În 2008, împreună cu Nico, el a reprezentat România la Eurovision, cu piesa „Pe-o margine de lume”. Solist al Operei Naţionale, Vlad Miriţă a interpretat roluri ca: Alfredo Germont („La Traviata" - Giuseppe Verdi), Don Jose („Carmen" - Georges Bizet), Mario Cavaradossi („Tosca" - Giacomo Puccini),  MacDuff („MacBeth" - Giuseppe Verdi) su Ismaele („Nabucco" - Giuseppe Verdi).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu titanii muzicii româneşti: Sarmalele reci. Una dintre trupele care au făcut istorie în anii 90 vine în platoul emisiunii IERI-AZI-MÂINE. „Sarmalele Reci este un simbol al românismului, al civilizaţiei cu parfum caragialesc, al frustrărilor lui Bulă care face haz de necaz în «ţara lucrurilor bune şi neterminate»”, se descrie trupa pe propriul site. Cu o istorie care se întinde pe 23 de ani, trupa a lansat nouă albume şi a avut mii de concerte la activ, astfel că interviul din 15 aprilie este un prilej perfect pentru a vorbi despre cele mai frumoase concerte pe care le-au avut sau cele mai amuzante întâmplări prin care au trecut.  În plus, IERI-AZI-MÂINE a pregătit şi o colecţie inedită cu materialele trupei din Arhiva Televiziunii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

14:00 Cursa prin istorie

Redifuzare

Realizator si producator: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Prezentator de Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Țene

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2