loader

Urmăriţi ultimele interviuri „best of” ale emisiunii IERI-AZI-MÂINE

În săptămâna 10-14 octombrie, la TVR 2 şi TVR HD vă aşteptăm cu ultimele cinci interviuri de colecţie, înainte de a porni noul sezon, alături de Corina Dănilă.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna cu o ediţie In memoriam dedicată muzicianului Marin Petrache Pechea. După ce a studiat clarinetul la Conservator, şi-a dedicat viaţa artistică saxofonului. A fost şef de formaţie, compozitor şi,desigur, saxofonist. A emigrat în Danemarca în 1986, iar în 1991 a revenit în România unde, la propunerea lui Titus Munteanu, a participat la Festivalul „Bucureşti’ 91”.

„Familia mea nu a avut absolut nimic în comun cu muzica. Tatăl meu era şlefuitor de briliante, iar mama mea era evreică. Probabil că de la tata, fiind ţigan, am moştenit treaba cu muzica, deşi el nu era de acord să cânt şi-mi spărgea toate instrumentele muzicale. El mi le spărgea şi mama îmi lua altele”, povestea muzicianul într-un interviu.

„Lumea nici măcar nu ştia numele meu adevărat. Mi se spunea Mirabela. Exista chiar pericolul să rămân Mirabela”, povestea Medeea Marinescu despre impactul lungmetrajului „Maria Mirabela”. Marţi, 11 octombrie, sărbătorim lumea teatrului la IERI-AZI-MÂINE, iar talentata Medeea este invitata Corinei Dănilă.

Vorbim despre rolurile care au influenţat-o pe actriţă şi ce-a însemnat pentru ea şi colaborarea cu Florin Piersic în piesa „Străini în noapte”. De asemenea, împreună cu echipa Arhivei TVR vom difuza, pentru prietenii emisiunii, imagini rare din cariera actriţei. Ediţia este disponibilă online la TVR+.

Miercuri, 12 octombrie, ne aducem aminte de interviul realizat în noiembrie 2015 cu Mircea Vintilă. Invitatul zilei dedicate folkului a povestit câteva din momentele de la începutul carierei. Prezent la primul festival studențesc de folk, în  1971, Mircea Vintilă a scos primul disc în 1974 („Pământul deocamdată – Mielul”).

„Folkul a avut întotdeauna ceva de transmis. A câştigat prin mesajul direct şi sincer şi prin linii melodice sensibile şi frumoase. Cântecele folk de valoare aparţin culturii noastre muzicale şi sunt sigur că vor fi ascultate cu plăcere în acest mileniu”, spunea artistul într-un interviu pentru Jurnalul Național. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 13 octombrie, ne-am delectat în compania dansatorului Răzvan Mazilu. Este unul dintre cei mai cunoscuţi dansatori şi coregrafi români. În 1992 a absolvit Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din București iar în 1996, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale", secția Coregrafie. Încă din perioada liceului a devenit solist al Companiei de Dans Contemporan "Contemp" la Opera Națională din București, apoi la Teatrul Evreiesc de Stat. În 1996 semnează pentru prima dată coregrafia unui spectacol de la Teatrul Odeon ("Vorbește-mi ca ploaia și lasă-mă să te ascult"), iar din 1998 începe colaborarea cu Opera Națională din București.

Răzvan Mazilu abordează o gamă largă de genuri artistice, de la teatru-dans la cabaret, balet, dans contemporan sau tango. Colaborează cu coregrafi din diferite ţări şi are la activ zeci de turnee în afara graniţelor. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu ziua romanţelor, de care ne aducem aminte alături de Alexandru Arşinel. În 1960 a fost ales să prezinte alături de colega sa, Cici Dumitrache, un spectacol televizat, regizat de Valeriu Lazarov, care îi reunea pe studenții de la Actorie, Regie și Conservator. A fost prima sa întâlnire cu divertismentul și cu Televiziunea în primul sediu al TVR din strada Moliere. Avea să fie o dragoste reciprocă, la prima vedere, care durează de câteva decenii.

Este directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din 1998. Are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică a luat numeroase premii, medalii, ordine. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Generaţia Fit

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:30 România... în bucate

TVR Craiova

* Tăst Show

Maglavit: cea mai bună ciorbă care se gătea odinioară doar duminica si în zilele de sărbătoare, ciorba de curcan. Fiind cea mai mare pasăre din ogradă, crescută cu grijă mai bine de un an, era o mare mândrie să faci o aseamenea retetă, spre lauda rudelor șsi a celorlalti invitati la masă. Am mai stat ore în sir pe lângă vatră după o mâncărică de fasole cu cârnati si afumătură, la oală de pământ, ca la Maglavit.

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Producator: Alice Saceanu

(Reluare)
 
Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 05 iulie, de la ora 20.00 și duminică, 06 iulie, de la ora 15.00, vă invităm să revedeţi la TVR 2 o nouă gală a sezonului 14 al ...

Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...

Luni, 30 iunie, de la ora 13:00, la TVR 2 și TVR+, vă dăm întâlnire cu emisiunea "La porțile Orientului", care vă invită să pătrundeţi în tainele ...

 

#tvr2