loader
Foto

Unde am ajuns? | VIDEO

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 12:30, la TVR 2 și TVR+, s-a transmis o nouă ediție "Cap compas".

 

Cap Compas

Cu o succesiune ritmică între sezoanele ploioase și cele călduroase, cea de-a doua metropolă ca mărime a Coreei de Sud este o hiperbolă a evoluției urbanistice din acest colț de lume în ultimii 70 ani.

Cu o poveste convingătoare a transformării urbane într-un centru global de referință cu multă susținere națională, cu pasiune și entuziasm coreenii au construit în detaliu conglomeratul de acțiuni și concepte prin care să consolideze candidatura orașului pentru a găzdui Expoziția Mondială 2030.

Autoritățile estimează că Expoziția Mondiala din 2030 va genera 61 de trilioane de woni, adică 4 de miliarde de dolari și va crea peste 500.000 de locuri de muncă.

(w882)

Lucrurile pragmatice ale gospodăririi unui oraș le afli în primărie. Este locul unde se adună buchet atât proiectele, cât și împlinirile de ordin citadin.

Piața Gukje este considerată o destinație din categoria celor obligatorii de văzut și este un spațiu reprezentativ al orașului.

(w882)

Străduțele par pagini de carte cu temă boemă, aerul vintage, aerul deloc fără de vârstă, deși modernismul pare a fi departe, vânzători care expun atât articole noi, cât și vechi, prețuri accesibile…totul agregat precum un soi de bazar oriental însă cu distinctiva identitate coreeană.

Un paradis pentru iubitorii de fructe de mare, piața Jalgachi este considerată unul dintre cele zece repere ale Busanului, fiind și loc frecventat de turiști.

(w882)

Piața aceasta este cunoscută și sub numele “soțiile din Busan”.

(w882)

Seul este expresia sintetică a lumii, așa cum și-o imaginează orice om: armonioasa și bogată, combinație de frumusețe naturală și umană și, mai presus de toate, plină de simplitate.

Dar lista lucrurilor care atrag atenția în mod deosebit este atât de lungă, încât s-ar putea compune un film doar din titluri și fotografii. Orașul se află într-o continuă dezvoltare, în competiție cu metropole din țările aflate pe același palier civilizațional, o combinație amețitoare de tehnologie de ultimă oră în care, în mod paradoxal, se păstrează respectul profund.

Templele măreţelor dinastii de odinioară își găsesc în Seul în chip armonios locul alături de zgârie-norii care, parcă, vor să atingă cerul.

(w882)

Până la urmă orice locaș de cult tinde spre ceruri, însă metafizic. Înconjurată de ziduri medievale, zona centrală a capitalei coreene găzduiește mai multe palate și reședințe princiare.

Cunoscută sub  numele ,,Casa Albastră", datorită acoperișului din țigle albastre, fost  palat prezidențial, acest edificiu a fost construit în 1104,  de regele Sukjong.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Călătoriile sunt cele care deschid mintea și extind orizontul personal dincolo de granițele orașului sau ale culturii de origine.

O clădire mare de lemn cu desene și broderii care aduc în prim-plan simboluri religioase. Ici-colo câte un însemn simbolic care te invită să înțelegi povestea acestui loc.

Seul este destinația de călătorie ideală pentru a experimenta trecutul și prezentul și chiar viitorul. Trend aici înseamnă mod de viața orientat către ceea ce va exista.

(w882)

Există palate vechi frumoase, cu o istorie de 600 de ani, situate în mijlocul unei păduri de clădiri, iar întregul oraș este plin de scene vivante.

(w882)

Producător: Elena Dinu

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 3

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2