loader
Foto

Un concurent la un pas de Marele Premiu „Câștigă România”

În marea finală, emoțiile vor atinge cote maxime, mai ales că Teodor Ciopală va întâlni alţi doi concurenţi foarte bine pregătiți. Va fi Teodor Ciopală marele câştigător al celui de-al 8-lea sezon? Aflăm pe 19 aprilie, de la ora 20.00, la TVR2.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Cu calm și tenacitate, dar și cu un bogat bagaj de cunoștințe și o perfectă cunoaștere a țării, Teodor  Ciopală, un pensionar din București, se află la numai un pas de Marele Premiu „Câștigă România!”.

După ce a străbătut fiecare judeţ al României şi a câştigat nouă ediţii și 24.600 de lei, exact suma totală obținută de Marius Hoară, câștigătorul primului sezon, Teodor Ciopală a demonstrat că este, până acum, cel mai pregătit concurent din sezonul 8 al concursului de cultura generala difuzat de TVR 2, „Câştigă România!”. În această seară, luni, 19 aprilie, de la ora 20:00, concurentul speră că va fi învingător și în cea de-a zecea ediţie şi va lua Marele Premiu „Câştigă România!”, o maşină marcă românească.

Teodor Ciopală este din București, tată și bunic, a terminat Academia de Studii Economice și a profesat o viață întreagă ca economist. În timpul concursului a dovedit o stăpânire de sine demnă de admirat, în ciuda oboselii și a stresului din concurs. „N-ar fi multe de povestit despre mine”, spune el cu modestie.

„Am dus o existență banală de funcționar bancar (37 de ani lucrați în aceeași bancă). Bruma de cunoștințe acumulate despre Romania se datorează faptului că am vizitat, în interes de serviciu, toate județele tării. De asemenea, am prins în liceu profesori de modă veche (noi spuneam că sunt răi), care nu făceau rabat la calitatea actului educațional, adică nu ezitau să ne mai lase și corigenți”, adaugă concurentul. Printre pasiunile sale se numără muzica bună, de la cea lăutărească până la cea cultă din sec. al XIX –lea și cititul  și mărturisește că îl enervează explozia de neologisme fără rost care sufocă limba romană.

În această seară, în marea finală „Câştiga România!", emoțiile vor atinge cote maxime, mai ales că Teodor Ciopală va întâlni alţi doi concurenţi extrem de bine pregătiți. Ei sunt Emil Bănescu - 52 ani, bucureștean, ofițer rezervist din Sistemul Național de Apărare, pasionat de călătorii și lectură și Ionuț Mateș – 21 ani, din localitatea Grădinari, jud. Caraș-Severin, student la Relații internaționale și studii europene la „Universtitatea de Vest Timișoara”.

Va fi TEODOR CIOPALĂ al cincilea decar „Câştigă România!”? Răspunsul îl vom afla în această seară, de la ora 20.00, la TVR 2.

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2