loader
Foto

Galerie foto

Concert aniversar Paul Surugiu-Fuego la Chișinău: "Mi-a fost dor de voi!”

Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 21:00, la TVR Internațional și TVR MOLDOVA, este difuzat concertul aniversar Paul Surugiu-Fuego. Spectacolul a fost în premieră la TVR 2, duminică, 8 octombrie, de la ora 15:00.    

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

2023 este anul în care Paul Surugiu - Fuego sărbătoreşte 30 de ani de activitate neîntreruptă. Primul spectacol dedicat acestui eveniment special a avut loc la Chişinău, în luna iunie.

(w882)

Este un concert de zile mari, un show excepțional, în aer liber, care a adunat peste 4000 de oameni, la Teatrul Verde din Capitala Basarabiei.

(w882)

Într-o atmosferă incendiară şi cu foarte multe surprize, cei mai iubiţi artişti ai Republicii Moldova, dar şi ai României au cântat alături de Paul Surugiu - Fuego - Nelly Ciobanu, trupa AKORD, Yan Raiburg, Gabriel Nebunu, Anișoara Puică, Maria Stoianov și Paula Seling. Muzicienii au fost acompaniaţi de Angry Band Orchestra.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

”Artist al Poporului” Republicii Moldova, încă din anul 2012, Paul Surugiu​ - Fuego a primit, în cadrul concertului aniversar de la Teatrul Verde, și distincţia de MERIT DE ONOARE, din partea Primăriei Chișinău.

(w882)

”Am avut mari emoții, am cântat în fața a peste 4000 de persoane, care au venit să mă vadă, deși toată ziua respectivă plouase torențial. Am crezut, la un moment dat, ​chiar că vom amâna, dar s-a dovedit că ne-am înșelat și astfel am putut oferi un spectacol de zile mari, cu o super orchestră, piese pe măsură, din acești ani ai mei de carieră, 30 la număr, dar și duete cu cei șapte invitați de seamă, prieteni dragi care au acceptat invitația mea. În cele aproape trei ore veți avea parte de multe surprize și de momente pe măsură.” (Paul Surugiu Fuego)

(w882)

Sărbătoarea aniversării celor 30 de ani de carieră ai lui Paul Surugiu - Fuego continuă şi în Bucureşti, la Sala Palatului, pe 30 noiembrie 2023, ora 19:00.

(w882)

Spectacolul, intitulat sugestiv ”30”, va cuprinde cele mai frumoase cântece reinterpretate și reorchestrate.

(w882)

Nu vor lipsi șlagărele celebre, piesele noi, dansul sau duetele cu cele șapte invitate de seamă – Mirabela Dauer, Elena Moşuc, Nico, Stela Enache, Theo Rose, Alina Sorescu și Ioana Dichiseanu.

(w882)

Program de difuzare:

TVR 2 - DUMINICĂ, 08 OCTOMBRIE 2023, ORA 15:00

TVR INTERNAŢIONAL - SÂMBĂTĂ, 14 OCTOMBRIE 2023, ORA 21:00 (ORA ROMÂNIEI)

TVR MOLDOVA - SÂMBĂTĂ, 14 OCTOMBRIE 2023, ORA 21:00

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

 

 

 

 

 

 

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1167

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară!

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-Mândri, albi, cu mărgele rosii...pe ulita Albatrosului!

La 7 Km de orasul Ovidiu, în satul Poiana , într-o întreprindere dezafectată, un profesor univerversitar a investit bani, șstiintă vointă șsi timp, transformând niste incinte...într-o crescătorie de curcani. În patru încăperi de câte 200 mp fiecare a organizat spatii pentru cresterea a aproximativ 10.000 de păsări , pe mai multe serii anual.

Curcanii au nevoie de un spatiu suficient, cu un număr mare de hrănitori si adăpători, de 7n asternut de talaș si paie, de un loc cu nisip pentru curătarea penajului. Ei trebuie feriti de ploaie si umezeală, fiind sensibili la frig. Ziua au nevoie de un spatiu verde. Sunt hrăniti de trei ori pe zi cu un complex echilibrat din orz, grâu, porumb, mei șsi legume( morcov, dovleac, sfeclă, cartofi fierti), făină de oase , iarbă uscată tocată, ulei de peste, ceapă tocată, coajă de ou si sare.

Pentru un kilogram din cresterea lor în greutate au nevoie de 2 kg de furaj/zi, luînd cam 300 g/zi. După o astfel de alimentatie acesti curcani hibrizi pentru carne ating greutatea necesară destul de repede, fiind sacrificati la 25 kg masculii si 11 kg femelele.

Curcile pot depune ouă de la 7 luni, fiecare ou căntărind cca. 80 g fiecare.

Ferma nu are incubator, ei iau pui de o zi din incubatoare acreditate din Ungaria, Italia,Germania si mai nou pot achizitiona si din România.

La atingerea greutătii optime de sacrificare, după un ciclu de crestere de 18-20 de săptămâni , ei sunt abatorizati. Tehnologia de crestere si de sacrificare este după ultimele exigente de sigurantă alimentară. Fiecare hală are îngrijitorii ei , care au o mare atentie ca toate cerintele sanitar-veterinare să fie respectate strict.Ferma are si un teren agricol pe care fiul fermierului cultivă o parte din furajele si legumele necesare hrănirii curcanilor. Ferma este certificată si autorizată pentru export în U.E.

Consumul de carne de curcan întăreste sistemul imunitar șsi actionează ca un antidepresiv, datorită triptofanului, creste nivelul de testosteron șsi reduce colesterolul rău.

După ce ferma a fost pusă la punct, fermierii au deschis șsi o carmangerie cu o zonă de procesare, având o carne de calitate, superioară. Au realizat o gamă variată de produse fără aditivi alimentari, din carne fiartă si afumată, folosind retete consacrate din gastronomia locală si traditională. Vând produse proaspete-carcase, aripi, piept dezosat, pulpe, la preturi de fermă, alături de semipreparate șsi de o varietate mare de cârnati proaspeti si afumati, burgeri, tobă, crenvursti, drob, mici,pastramă, pateu de ficat si tot felul de rulade , ambalate în pachete, în vid sau în cutii pe cele afumate. Desfacerea se realizează prin magazine proprii în Constanta si Năvodari, prin câteva hipermarket-uri dar si prin comenzi online. Si ei, fermierii sunt acum mandri cu ce au realizat!....

Participă: Prof. univ. dr. Cornel Panait-fermier șsi întreprinzător Avicola, sat Poiana Jud. Constanta

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

9:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2